نفس اهوازی ها بازهم به شماره می افتد

به گزارش هورنیوز هواشناسی خوزستان پیش بینی کرده باران های پائیزه امسال مناسب و به موقع باشد.تنگی نفس شهروندان خوزستانی همزمان با نخستین باران های پائیزی از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و پائیز این سال ها بیش از ۶۰ هزار مراجعه به مراکز درمانی به دلیل مشکلات تنفسی اتفاق افتاده است.


۱۸ گزینه به عنوان عامل این تنگی نفس ها بررسی شد. تا کنون چهار احتمال، مشعل های چاه های نفت، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گرده های گیاهی به عنوان عامل تنگی نفس معرفی شده و دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آخرین اعلام نظر، گرده های گیاه کونوکارپوس را به عنوان عامل اصلی این نفس تنگی ها معرفی کرد.

وضعیت هوا و ریزگردها در استان صنعتی و نفتی خوزستان “گل” بود که با هجمه موج تنگی نفس در هنگام باران در سال‌های اخیر به “سبزه” نیز آراسته شده و حالا میان مسئولان و کارشناسان نظر واحدی برای حل این مشکل وجود ندارد.

یکی دوسال است که با بارش نخستین قطرات باران‌های پاییزی، بخش اورژانس بیمارستان‌های اهواز مملو از بیماران تنفسی می‌شود.
برخی از کارشناسان و اساتید، عامل مشکلات تنفسی بعد از بارش‌ باران‌های پاییزی را درختان کنوکارپوس می‌دانند اما در این حال برخی دیگر که معتقدند بارش‌های اخیر اهواز که منجر به تنگی‌نفس شهروندان خوزستانی شد باید علت شیمیایی داشته باشد و ارتباطی با آلرژی گیاه کنوکارپوس ندارد.

احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل هواشناسی خوزستان درباره مشکلات تنفسی که در سال های اخیر همزمان با نخستین باران های پائیزی در استان رخ می دهد، اظهار کرد: با توجه به اینکه تاکنون گرده افشانی گیاهی به عنوان مهمترین عامل مشکلات تنفسی معرفی شده، به شهرداری اهواز اعلام شده که پیش از آغاز باران ها و طی ۱٫۵ ماه آینده درختان ‘کونوکارپوس’ سطح شهر را هرس کنند.

وی ادامه داد: امسال تعداد کمی از درختان ‘کونوکارپوس’ در اهواز، آنهم برای زیباسازی هرس شده اند که کافی نیست و باید همه درختان موجود در بلوارها، خیابان های اصلی و فرعی و فضاهای سبز در نظر گرفته شود.

لاهیجان زاده اولویت سوم برای پیشگیری از این مشکل را کنترل منشاء آن دانست و اظهار کرد: کاهش آمار مراجعان تنگی نفس در سال گذشته، فرضیه نقش گرده های گیاهی در بروز این مشکل را ثابت کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در ادامه گفت: از پارسال مقرر شده بود شهرداری هایی که ‘کونوکارپوس’ گونه غالب آنها شده از جمله اهواز، ماهشهر، امیدیه، آبادان و سوسنگرد، با استفاده از دستورالعمل ابلاغی دانشگاه شهید چمران، درختان را پیش از پائیز هرس کنند.

مدت زمان زیادی تا شروع باران های پاییزی و روانه شدن دوباره مردم به سمت بیمارستان ها باقی نمانده است؛ عدم هماهنگی دستگاه های مختلف از جمله اداره کل حفاظت محیط زیست، علوم پزشکی و شهرداری اهواز نتیجه ای جزء تنگ شدن نفس شهروندان نخواهد داشت از همین رو لازم است تا در فرصت باقی مانده چاره ای اساسی اندیشیده شود.

https://hoorkhabar.ir/667086کپی شد!
612