بیشترین سهم آلودگی هوای اهواز وجود فلرهای نفتی

هورنیوز – رییس مرکز ملی هوا و تغیر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به افزایش مصرف انرژی در کشور هشدار داد و گفت: بحث افزایش فلرهای نفتی در ایران که بیشترین سهم را در آلودگی هوای اهواز دارد، موضوع بسیار مهمی است که اگر به آن پرداخته نشود در سال‌های آینده کشور را دچار مشکل خواهد کرد.

علی اصغر رجبی در همایش هوای پاک که امروز (۳ بهمن ماه) در مسجدسلیمان برگزار شد، اظهار کرد: اوج آلودگی هوا در روز ۲۹ دی ماه است و این روز بدترین روز سال از نظر آلودگی است؛ بنابراین فکر می‌کنم که بنیانگذار روز ملی هوای پاک در ایران، اساسا به علت جلوگیری از فراموشی مسئولیت‌ها و وظایف ما در زمینه محیط زیست این روز را روز ملی هوای پاک نامیده است.

وی تصریح کرد: شرکت بهینه‌سازی گزارشی تکان‌دهنده منتشر کرده است و بر اساس این گزارش اگر میزان مصرف انرژی در ایران مانند وضعیت کنونی ادامه یابد، در سال ۱۴۰۸ کل نفت و گاز تولید کشور به مصرف داخلی خواهد رسید و از این سال به بعد نیز کشور باید جهت تامین نیاز داخلی واردکننده نفت و گاز باشد.

رییس مرکز ملی هوا و تغیر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: شاخص مصرف انرژی امسال کشور ۱٫۱۲ است. مقام معظم رهبری در یکی از بندهای سیاست‌های اصلاح امور مصرف فرموده‌اند که تا پایان برنامه ششم توسعه شاخص مصرف انرژی باید به نصف رقم کنونی کاهش یابد. تحقق این موضوع به این معنا است که باید ۵ هزار و ۴۰۰ میلیون بشکه نفت خام سوزانده نشود و در حقیقت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیون تن CO2 کمتر تولید شود.

وی افزود: بنابراین با تحقق این بند از این سیاست‌های ابلاغی از یک سو آلودگی هوا کاهش یافته و از سوی دیگر میزان مصرف نفت کمتر و با صادرات نفت، مازاد ارز بیشتری وارد کشور می‌شود. به این علت است که گاهی اوقات سازمان حفاظت محیط زیست اصرار دارد که اقدامات و حرکت ما در زمینه محیط زیست باید هم جنبه و بعد اقتصادی و اجتماعی و هم زیست محیطی داشته باشد.

رجبی عنوان کرد: در گزارش اولیه که منتشر کردیم، ۲۷۰ تا ۲۸۰ میلیون تن ۲CO منتشر می‌شود که تا پنج سال بعداز آن، این رقم به ۴۰۰ میلیون تن و در گزارش سوم به ۸۰۰ میلیون تن خواهد رسید. اگر با همین روند فعلی حرکت کنیم، با مشکلی جدی در کشور تحت عنوان مصرف بالای انرژی مواجه می‌شویم که این امر با تعهدات ایران در تاریخ تناقض دارد.

وی ادامه داد: یکی از عوامل بزرگی که در حوزه آلودگی هوا اثرگذار است، بحث فلرهای نفتی است. زمانی که روزانه ۴ میلیون بشکه نفت در کشور تولید می‌شود، طبق ترازنامه هیدروکربنی سال‌های گذشته، روزانه ۳۷ یا ۳۸ میلیون مترمکعب فلر و گازهای همراه تولید خواهد شد. این در حالی است در عربستان سعودی که روزانه ۱۰ میلیون تن بشکه نفت تولید می‌شود، میزان فلرهای نفتی تولیدی معادل نصف فلرهای تولیدی در ایران است.

رییس مرکز ملی هوا و تغیر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان این‌که مشکل آلودگی هوا در حال حاضر اصلی ترین مشکل شهر اهواز است، تصریح کرد: اکنون یکی از مطالبات جدی مردم در زمینه هوا است. زمانی که رییس جمهور به هر استان سفر می‌کند یک تیم نظرسنجی مطالبات مردم را بررسی می کند؛ در اراک یکی از مطالبات جدی مردم، قبل از اشتغالزایی و مشکلات اجتماعی، بحث هوا بود.

رجبی با بیان این‌که بیشترین آلودگی در شهرهای بزرگ کشور به حوزه حمل و نقل برمی‌گردد، عنوان کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد از آلودگی هوای تهران از منابع متحرک نظیر قطار شهری و وسایل نقلیه عمومی و شخصی ناشی می‌شود.

وی اظهار کرد: در اهواز بخشی از آلودگی ناشی از منابع غیراحتراقی مانند گرد و غبار و بخشی از آن از منابع ثابت مانند صنعت و نیروگاه‌های مختلف و بخش دیگر از پدیده گرده‌افشانی گیاه کنوکارپوس بود که خوشبختانه در سال جاری این مساله رفع شد.

رییس مرکز ملی هوا و تغیر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: استان خوزستان امسال کار بزرگی انجام داد، به طوری که مراجعات مردم به بیمارستان به دنبال بارش‌های پاییزی از ۲۰ هزار نفر در سال‌های گذشته به ۲ هزار نفر در سال جاری رسید و این موضوع جای افتخار دارد. باید بحث‌های علمی بیشتری در زمینه اگرده‌افشانی این گیاه وارداتی و همچنین سایر آلاینده‌های استان خوزستان انجام شود.

https://hoorkhabar.ir/643684کپی شد!
219