انگلیس به جای دخالت در امور داخلی ایران حقوق شهروندانش را رعایت کند

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس هشتم درباره اقدام وزارت دارایی انگلیس در تمدید نام ۱۵ مقام ایرانی در فهرست تحریم‌ها به بهانه حقوق بشر، به دولتمردان انگلیسی توصیه کرد که به جای دخالت در امور داخلی ایران، حقوق شهروندانشان را رعایت کنند.

زهره الهیان عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی۲ مجلس شورای اسلامی درباره اقدام وزارت دارایی انگلستان در تمدید نام ۱۵ تن از مقامات کنونی و سابق ایران در فهرست‌ تحریم‌های خود به بهانه حقوق بشر، با اشاره به وضعیت حقوق بشر در انگلیس و شرایط شهروندان این کشور، خاطرنشان کرد: لازم است انگلیس به شرایط داخلی خود بپردازد و حقوق شهروندان خود را در نظر داشته باشد.

وی افزود: آنچه انگلیس به بهانه وضعیت حقوق بشر در ایران به آن می‌پردازد و منجر به تحریم مقامات ایرانی می‌شود بیشتر بهانه و دستاویزی است برای ادامه خصومت‌های انگلیس نسبت به جمهوری اسلامی ایران.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس هشتم بر این باور است که امروز حقوق بشر دستاویزی برای اغراض سیاسی برای برخی کشورها شده است.

به گفته این کارشناس مسائل سیاسی بهتر است انگلیس به وضعیت حقوق بشر در داخل انگلیس توجه کرده و از دخالت در امور داخلی ایران به بهانه حقوق بشر بپرهیزد.

الهیان معتقد است که این گونه اقدامات از ناحیه انگلیس به عنوان یکی از اعضای ۱+۵، تاثیر مثبتی در روند تعاملات ایران با این گروه نخواهد داشت.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس هشتم با اشاره به تصویب قانون کاهش رابطه با انگلیس در مجلس هشتم، عنوان کرد: بهتر است دستگاه دیپلماسی توجه ویژه‌ای به این قانون داشته باشد و مداخلات انگلیس و اظهارنظرهای نابه‌جای مقامات این کشور را مدنظر قرار دهد.

وی به اقدامات ضد حقوق بشری انگلیس در منطقه اشاره کرد و افزود: اقدامات ضد حقوق بشری انگلیس به دنبال حضور نظامی در افغانستان و مداخلات آن در بحرین و عراق بهترین شاهد برای نقض حقوق بشر توسط انگلیس است و هر جایی انگلیس در منطقه حضور داشته شاهد رشد تروریسم و ناامنی و نقض جدی حقوق بشر مردم منطقه بوده‌ایم.

الهیان ادامه داد: مداخلات انگلیس در وقایع سال ۱۳۸۸ و دخالت‌های سفارت انگلیس که بسان اتاق جنگ ۲۴ ساعته در ارتباط با اغتشاشات عمل می‌کرد و حتی کارمندان سفارت حضور میدانی در رابطه با اغتشاشات ۸۸ داشتند و بی بی سی به عنوان بنگاه سخن پراکنی و پایگاه ایجاد جنگ روانی علیه ملت ایران عمل می‌کرد، تجربه تلخی از حضور انگلیس در ایران است که از خاطره تاریخی مردم حذف نخواهد شد و بهتر است وزارت خارجه این توجه را داشته باشد که مردم به هیچ وجه این گونه اقدامات علیه امنیت ملی را به فراموشی نخواهند سپرد و در بازگشایی سفارت و تجدید روابط این ملاحظات را مدنظر داشته باشند.

https://hoorkhabar.ir/5331کپی شد!
110