مسکن تدریجی می‌تواند مستأجران را صاحبخانه کند

شیوه ساخت مسکن تدریجی علاوه بر کاهش هزینه ساخت می‌تواند زمینه صاحبخانه شدن مستاجران را فراهم کند و دولت باید با تأمین زمین مناسب، از این روش در تأمین سرپناه مردم بهره ببرد.

هورخبر –  مسکن یکی از ضروری‌ترین نیازهای اولیه به حساب می‌آید که هر فرد برای زندگی و تشکیل خانواده به آن نیازمند است به همین دلیل یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر فرد تأمین سرپناه مناسب خواهد بود.

این نیاز در شرایطی است که به‌دلیل قیمت بالای این کالا نسبت به درآمد افراد، از روش‌های معمول تأمین مالی امکان صاحبخانه شدن وجود ندارد. بر این مبنا هر فرد در ابتدای جوانی که درآمد بالا و پس انداز آن‌چنانی ندارد، مجبور به تهیه‌ مسکن است که هزینه‌ بالایی دارد. حال در صورتی که بتوان هزینه‌‌ مسکن را کاهش داد، امکان خانه‌دار شدن تعداد افراد بیش‌تری فراهم می‌شود.

مسکن تدریجی چیست؟
با توجه به مقدمه یادشده، حرکت به سوی راهکارهایی که هزینه مسکن را کاهش می‌دهد، باید در دستور کار قرار گیرد. در این بین شیوه ساخت مسکن تدریجی، راهبردی برای ساخت مسکن است که در آن بخش کوچک و اصلی مسکن مدنظر ساخته‌ می‌شود و در طول زمان این بخش به‌تدریج تکمیل می‌شود. این شیوه از ساخت در کشورهای مختلف راهکاری آزموده شده به‌منظور خانه‌دار کردن خانواده‌های کم‌‌درآمد به حساب می‌آید و مزایای قابل توجهی را برای دولت، سازنده و مردم به همراه خواهد آورد.

بر اساس نظر کارشناسان، نخستین ویژگی مثبت ساخت مسکن به شیوه تدریجی کاهش هزینه اولیه نسبت به شیوه‌های دیگر ساخت مسکن است، در این راستا، کارشناس اقتصادی و مسکن با اشاره به این ویژگی ساخت واحدهای مسکونی تدریجی عنوان کرد: مسکن تدریجی معمولاً شامل ساخت یک واحد مسکونی کوچک و پایه در ابتدا و افزودن به آن در طول زمان است.

کاهش هزینه ساخت در قالب ساخت مسکن تدریجی
علی نادری‌شاهی، کارشناس اقتصادی و مسکن افزود: این بدان معنی است که هزینه‌های اولیه کمتر از ساخت یک خانه کامل است که می‌تواند آن را برای خانواده‌های کم‌درآمد مقرون به‌صرفه‌تر کند.

وی تأکید کرد: به دلیل این‌که مسکن تدریجی معمولاً یک طبقه ساخته‌ می‌شود هزینه‌ تمام شده‌ در نهایت کم‌تر خواهد بود و همین مسئله می‌تواند سهم خانواده‌هایی که می‌توانند از این راهکار ساخت مسکن صاحب‌خانه بشوند، افزایش خواهد یافت.

او تأکید کرد: به طور کلی می‌توان گفت به‌دلیل هزینه تمام شده‌ پایین‌تر، نیاز به تأمین مالی از بخش بانکی نیز کاهش می‌یابد و فشار کم‌تری به منابع بانکی وارد خواهد شد.

مسکن تدریجی راهکار مناسب صاحب‌خانه کردن مستأجرها
کاهش تأمین مالی برای صاحب‌خانه‌شدن تنها مزیت ساخت مسکن تدریجی نیست. بر این اساس، مسکن تدریجی به خانواده‌ها اجازه می‌دهد تا با تغییر نیازها با گذشت زمان و بهبود منابع، خانه‌های خود را به تدریج گسترش دهند. این بدان معناست که آن‌ها می‌توانند اتاق‌ها یا امکانات اضافی را طبق توانایی خود اضافه کنند، نه اینکه منتظر بمانند تا تمام پول مورد نیاز برای ساخت یک خانه کامل را داشته باشند.

محمد حمیدزاده کارشناس مسکن در تشریح مزایای ساخت مسکن تدریجی بیان کرد: فراهم شدن شرایط برای ساخت مسکن به‌صورت تدریجی، به خانواده‌ها این فرصت را می‌دهد تا در مقایسه با وضعیت اجاره‌نشینی در مقابل تکانه‌های زندگی تاب‌آوری بالاتری داشته باشند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

وی افزود: این می‌تواند به احساس قدرت و مالکیت بیشتر بر خانه‌های آن‌ها منجر شود، در وضعیت تورمی خانواده‌ای که اجاره‌نشین هست به‌سختی می‌تواند پس‌اندازی داشته باشد و به همین دلیل امکان صاحب‌خانه شدن را هیچ‌گاه نخواهد داشت، در حالی که با ساخت مسکن تدریجی با نوسانات اجاره‌بها مواجه نخواهد شد.

یکی از وعده‌های دولت سیزدهم ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال و خانه‌دار کردن خانواده‌های اجاره نشین می‌باشد. بر این اساس یکی از روش‌هایی که برای خانه‌دار کردن خانواده‌هایی با درآمد پایین پیشنهاد می‌شود استفاده از روش ساخت مسکن تدریجی است. استفاده از این روش نیازمند الحاق زمین به محدوده‌ی شهرهاست که با توجه به جدیت دولت در این زمینه می‌توان انتظار داشت، بخش بزرگی از خانواده‌های کم‌درآمد از این مسیر خانه‌دار شوند.

https://hoorkhabar.ir/713176کپی شد!
4443