شیرین کامی کشورهای عربی با خرمای خوزستانی

به گزارش هورنیوز خرما یکی از اصلی ترین محصولات تولیدی در استان خوزستان است که سالانه در بیش از ۴۲هزار هکتار از اراضی استان کشت می شوند.اما متأسفانه به دلایل مختلفی از جمله سوء مدیریت شاهد آن هستیم تا این محصول به نام سایر کشورهای عربی به جهان عرضه می شود.

در دنیای امروز نقش رنگ و طرح در بسته بندی محصولات جایگاهی بالا و در ردیف کیفیت محصول قرار گرفته از همین رو صنایع جانبی بسیاری در کنار اراضی محصولات کشاورزی شکل گرفته است، امری که در استان خوزستان همواره مغفول مانده و همین مسأله به فرصتی برای کشورهای منطقه به ویژه امارات تبدیل شده تا با خرید محصول خرمای خوزستان آن را در بسته بندی های شکیل قرار داده و به عنوان محصول کشور خود در بازارهای جهانی به فروش برساند.

حلیم کوتی در گفت‌وگو با تسنیم درباره وضعیت کیفی خرمای تولیدشده در کشور اظهار کرد: در بخش‌هایی مانند بوشهر و بندرعباس مقداری ضایعات خرما وجود دارد اما در منطقه‌ای مانند خوزستان نه‌تنها ضایعات وجود ندارد بلکه رقم آن تجاری و صادراتی است.

وی  با اشاره به اینکه تمام خرمای استعمران خوزستان صادرات می‌شود، افزود: محصول خرمای ما تنها دارای ضایعات جزئی بوده که در زمان برداشت صورت می‌گیرد و از آن به‌عنوان ریزش نام برده می‌شود.

معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: در برخی‌ از  مناطق تولیدکننده خرمای کشور، با توجه به اینکه این محصول قیمت ناچیزی دارد به مصرف خوراک دام می‌رسد.

وی درباره زمان برداشت محصول جدید خرما گفت: خرما در حال خارک شدن است و رطب از اویل تیر ماه و خرمای استعمران از اواسط شهریورماه برداشت می‌شود، بنابراین خرمای تازه از اواخر ماه رمضان به بازار می‌آید.

کوتی درباره وضعیت صادرات خرما گفت: مشکلی پیش روی صادرات خرما وجود ندارد، به‌طوری‌که کارگاه‌ها تمام محصولات خریداری‌شده را صادر کرده‌اند و خرید خود (از کشاورزان) را بر اساس ثبت سفارشات خارجی انجام می‌دهند، اما متأسفانه خام‌فروشی خرما مانند صادرات سایر محصولات صادراتی مثل نفت، زعفران و پسته در جریان است.

وی با بیان اینکه ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر به‌روی خرما در کشورهای ثانویه صادرکننده این محصول انجام و سود بیشتری نصیب آنها می‌شود، اظهار داشت: در صورتی که ارزش افزوده بیشتری نیز به‌روی خرما انجام شود آن را از ایران نمی‌خرند و برندهایی از کشورهایی مانند انگلستان مشتری خود را از گذشته در بازارهای جهانی دارد.

وی افزود: کشورهای اروپایی، روسیه و امارات خرمای ما را خریداری می‌کنند و به کشورهای دیگر صادر می‌کنند و امارات با وجود اینکه تولید بالایی دارد خود واردکننده این محصول برای صادرات مجدد است.

کوتی در پایان گفت: در بازاری که کشورهای بزرگ صادرکننده خرما (فرآوری‌شده) در اختیار دارند ایران حضوری در آن ندارد.

https://hoorkhabar.ir/658831کپی شد!
107