بعد از واقعه عاشورا، انگیزه و شخصیت امام حسین (ع) تحریف شده!

هورنیوز سال هاست در ایام عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع)، برخی روضه خوانان و مداحان در اثناء عزاداری به موضع گیری های جناحی پرداخته و اقدام به تسویه حساب سیاسی با برخی جناح ها و افراد می کنند. متاسفانه این موضوع به خصوص در سال هایی که ماه محرم با انتخابات ریاست جمهوری همزمان می شود افزایش می یابد.

آثار و تبعات سیاست زدگی و بیان مواضع جناحی در مراسم های عزاداری چیست؟

حجت الاسلام محمد تقی فاضل میبدی استاد دانشگاه و حوزه و پژوهشگر دینی گفت: «به نظر بنده عزاداری هایی که بخواهند مسائل جناحی و تسویه حساب های سیاسی را مطرح کنند در واقع به نابود کردن اهداف امام حسین (ع) می پردازند.»

 

وی با بیان اینکه یکی از اهداف دین که امام حسین (ع) برای آن هدف جنگ کرد مسئله از بین بردن تفرقه میان ملت اسلام بود که معاویه و یزید ایجاد کره بودند اظهار کرد: «ما باید امام حسین (ع) را به گونه ای مطرح کنیم که کمترین تفرقه ای در جهان اسلام ایجاد نشود چه برسد به اینکه خدای نکرده این تفرقه بخواهد در جهان تشیع و آن در یک ملت بوجود آید.»

این استاده حوزه و دانشگاه ادامه داد: «من بر این باورم که برخی از مداحان و روضه خوانان امام حسین (ع) را خیلی کوچک می کنند و در واقع امام حسین (ع) را ابزاری برای رسیدن به مطامع خود و جریان خاص سیاسی می کنند که این کار توهین به شخصیت امام حسین (ع) است.»

وی افزود: «به نظر بنده بعد از واقعه عاشورا دو چیز تحریف شده است که یکی انگیزه امام حسین (ع) و دیگری شخصیت ایشان است و مظلومیت امام حسین (ع) در این دو تحریف کمتر از به شهادت رساندن ایشان در روز عاشورا نبوده است. چراکه وقتی برای عامه مسلمانان و به ویژه شیعیان اهداف امام حسین (ع) مشخص نباشد یا خیلی کوچک شده باشد و شخصیت ایشان شناخته شده نباشد نوعی مظلومیت بزرگ برای امام حسین (ع) است.»

این پژوهشگر دینی تصریح کرد: «لذا اینکه برخی روضه خوانان یا مداحان بخواهند امام حسین (ع) را برای رسیدن به اغراض سیاسی خود وسیله کنند خیانت به اسلام و امام حسین (ع) است.»

فاضل میبدی در پاسخ به این سوال که آیا می توان با این استدلال که «سیاست ما عین دیانت ماست» در مراسم های عزاداری به تسویه حساب های سیاسی و جناحی پرداخت؟، گفت: «با این استدلال جناح مقابل نیز می تواند مراسم عزاداری را وسیله کند و علیه دیگری استفاده کند. به عبارت دیگر در این شرایط هر جناحی می تواند از مراسم عزاداری امام حسین (ع) برای کوبیدن رقیب و اثبات جناح خود استفاده کند که اینکار خیانت به امام حسین (ع) است.»

وی ادامه داد: «وانگهی سیاست در اسلام به معنای تدبیر امت و ملت و نه تفرقه میان امت و ملت است. اینکه گفته می شود ائمه ساسه العباد هستند، یعنی پیشوایان دینی ما بندگان خدا را مدیریت اجتماعی و سیاسی می کنند. لذا دیانت به معنای سیاست، یعنی دین در جامعه به گونه ای حضور دارد که مردم را برای دشمن مشترک جهان اسلام متحد می کند، نه اینکه تفرقه ای در جامعه ایجاد کند که مردم خود آن جامعه دشمن هم شوند. این سیاست، سیاست داعشی است.»

وی افزود: «سیاست در اسلام یعنی جامعه را به گونه ای مدیریت کرد که رنج انسان ها و آسیب های اجتماعی کمتر شود و اتحاد و رفاه مردم بیشتر شود و عدالت و آزادی در جامعه برقرار شود. لذا سیاست به معنای خشونت و حمله به رقبا و ایجاد تفرقه در جامعه مسلمین نیست.»

میبدی در پاسخ به این سوال که آیا تخریب رقبا و جناح های سیاسی در مراسم های عزاداری امام حسین (ع) موجب دین گریزی جوانان نمی شود؟، گفت: «این اقدامات احیای صفت جاهلیت است. در تاریخ اسلام اولین کسی که دین را ابزار سیاست و نه روح سیاست کرد معاویه بود. معاویه خطبه پیامبر می خواند اما یاران پیامبر را هم می کشت.»

وی ادامه داد: «اینکه برخی در ایام انتخابات بخواهند برای رقابت های سیاسی از دین مایه بگیرند خیانت به دین است. اینکه علی (ع) می فرمایند: فَإِنَّ هَذَا الدِّینَ قَدْ کَانَ أَسِیراً فِی أَیْدِی الْأَشْرَارِ. یعنی دین اسیر اشرار بود همین کار را با آن می کردند و هواپرستی می کردند.»

وی افزود: «لذا اینکه بدون نقد علمی و صرفا با ابزار دین بخواهیم رقیب را دشمن تلقی کنیم ظلم به دین است. به طور مثال اینکه برخی عنوان می کنند به نام دین نباید در فلان شهر کنسرت باشد این اصلا حکم دین نیست، بلکه استفاده ابزاری از دین است و این نوعی بدعت است که موجب فرار جوانان از دین می شود.»

فاضل میبدی اظهار کرد: «وقتی از اسلام سیاسی صحبت می شود باید اسلام و سیاست را معنا کرد. متاسفانه در طول تاریخ اسلام و بعد از حیات پیامبر تاکنون تمام ظلم ها، قتل ها، غارت ها و … به نام دین بوده است. یعنی وقتی ابوذر غفاری را تبعید می کنند به نام دین این کار را می کنند. یا وقتی خلفای بنی عباس اولاد بنی هاشم را می کشند به نام دین این کار را می کنند. لذا اگر معنای اسلام و سیاست روشن نشود ممکن است هر ظلمی به نام دین صورت بگیرد که این امر بسیار خطرناک است.»

وی افزود: «لذا کارشناسان دین و به خصوص مراجع باید در این موضوعات موضع بگیرند. اگر مرجعی دید فلان مداحی از دین استفاده ابزاری می کند و به نام دین به رقیب سیاسی توهین می کند باید موضع بگیرد و برخورد کند.»

https://hoorkhabar.ir/629171کپی شد!
86