برخی بانک ها حتی یک مورد پرداختی هم نداشته اند/عملکرد بانک های خصوصی بسیار ضعیف است

به گزارش هورنیوز پیش از ظهر امروز جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان در سالن جلسات شهید رجایی استانداری خوزستان با حضور مسئولان استانی و نماینده های بانک های خوزستان برگزار شد.

حجم طرح های راه اندازی شده استان معادل ۳درصد کل کشور است

مهرام روانبخش معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان در این نشست اظهار داشت: روند سرمایه گذاری از سال ۹۲ تا ۹۴ ثابت و در سال ۹۵ شاهد رشد و جهش خوبی بودیم.

وی افزود: از سال ۹۲ تمرکز ما بر روی طرح های کلان بود و تا پایان سال ۹۵ بسیاری از آنها به بهره برداری می رسند و مابقی نیز در سال ۹۶ به اتمام می رسند.

روانبخش تصریح کرد: در مجموع ۵۶۴واحد در چهار سال گذشته با اعتبار سه هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است. تاکنون ۲هزار و ۸۵۶ میلیارد تومان پروانه بهره برداری صادر شده که از این منظر رتبه اول را داریم.

وی یادآور شد: در مجموع سهم استان خوزستان در تعداد واحدهای راه اندازی شده ۳درصد، حجم سرمایه گذاری ۱۱درصد و اشتغال ۵درصد کل کشور است.

معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجات خوزستان با اشاره به اینکه این حجم از سرمایه گذاری معادل ۱۲ استان نهایی جدول است، ادامه داد: استان اصفهان در رتبه بندی حجم سرمایه گذاری با ۱۹ میلیارد تومان رتبه نخست و استان خوزستان با ۱۵هزار میلیارد تومان در جایگاه دوم قرار دارد.

وی با بیان اینکه صنایع خوزستان مانند نیشکر قدیمی است و اگر این اعداد به روز رسانی شود قطعا رتبه استان افزایش می باید، خاطر نشان کرد: استان خوزستان در صنایعی همچون پتروشیمی، فولاد، سیمان، شکر، الکل سازی و قطعه سازی فعال تر است.

روانبخش در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: بیش از ۷۱۲ مورد طرح بالای ۲۰درصد طرح پیشرفت فیزیکی با اعتبار ۲۲هزار میلیارد تومان در دست اجرا است.

وی ادامه داد: طرح هایی همچون فولاد شادگان، کلهر دانه، فولاد روهینا، تصفیه روغن فربست، تولید املاح دریایی و آلومینیوم کاوه تا پایان سال و یا فروردین ماه سال ۹۶ افتتاح خواهند شد. وضعیت استان در محصولات مهمی همچون پتروشیمی، فولاد، فرآوری خرما، سیمان، گوگرد صنعتی و تجهیز قطعات صنعتی مناسب و در بین هشت استان برتر کشور قرار داریم.

معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجات خوزستان درخصوص مصوبات کارگروه ستاد تسهیلات نیز اظهار داشت:۶۹۴ فقره در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۴۹۸ مورد با ۵۴۵ میلیارد تومان سرمایه در گردش به بانک ها معرفی شده اند.

برخی بانک ها حتی یک مورد پرداختی هم نداشته اند

کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان با اشاره به اینکه ۸۳ میلیارد تومان بانک کشاورزی تسهیلات پرداخت کرده است، اظهار داشت: ۳۱۳ طرح به بانک ها معرفی کردیم که ۲۵۵ طرح یعنی ۸۱درصد عقد قرارداد و ۲۳۹پرداخت شده است.

وی افزود: یکصد و ۳۱ و میلیارد تومان معرفی و ۹۴میلیارد تومان عقد قرارداد شده است. ۹۶درصد پرداختی ها متعلق به بانک کشاورزی و ۴درصد دیگر متعلق به ۸ بانک دیگر است.

چنگلوائی با بیان اینکه توسعه تعاون، ملت و تجارت هیچ گونه پرداختی نداشته اند، تصریح کرد: همزمان با معرفی به بانک ها، کاگروهی تخصصی برای بررسی تشکیل شده است تا اشتغالی که متصور است محقق شود.

وی با اشاره به اینکه لازم است در برخی موارد از طریق ایجابی وارد شویم، اظهار داشت: در بین بانک هاز نظر مقدار بانک کشاورزی با رتبه اول فاصله زیادی از سایر استان ها دارد.

عملکرد بانک های خصوصی بسیار ضعیف است

امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان نیز با انتقاد از عملکرد برخی بانک ها خاطر نشان کرد: نکته مهمی که باید بدان توجه داشت آنست که بانک های کاملا دولتی مانند بانک ملی، توسعه صنعت و کشاورزی عملکرد مناسبی داشته اند.

وی با اشاره به اینکه بانک های دولتی همسو با توسعه استان در این خصوص گام برداشته اند، افزود: بانک های خصوصی که در دو دهه اخیر تأسیس شده اند عملکرد بسیاری ضعیفی از خود ارائه داده اند.

حاجتی با بیان اینکه عملکرد بانک های خصوصی بسیار ضعیف بوده است، تصریح کرد: در استان خوزستان طبق پیش بینی های صورت گرفته برای پرداخت تسهیلات جهت خروج از رکود واحدها، محقق نشده است.

وی افزود: چرا رتبه استان در پرداخت تسهیلات از منابع سپرده های مردم ۲۹ است؟ هرچه جلسه و رایزنی کردیم تاکنون متوجه نشدیم که سپرده های مردم کجا هزینه می شود. حتی در همین جلسه باوجود تأکید ما پیرامون حضور در این جلسه بسیاری از بانک های خصوصی حاضر به شرکت در جلسات اقتصاد مقاومتی نیستند.

شکاف بزرگی بین واحدهای متقاضی تسهیلات و بانک ها وجود دارد

همچنین مجتبی خالصی رئیس امور شورای اقتصاد و اقتصاد مقاومتی در ادامه جلسه با اشاره به اینکه تقاضا از سوی واحدها خوب است، خاطر نشان کرد: متأسفانه عملکرد بانک ها متناسب با این تقاضا نبوده است.

وی با اشاره به اینکه بانک ها به هر دلیل نتوانستند پاسخگوی نیازهای واحدها باشند، افزود: در حال حاضر این شکاف بین بانک ها و متقاضیان دیده می شود.

خالصی با بیان اینکه نرخ سود و عدم توجیه فنی طرح ها از دلایل عدم تأیید بانک ها است، افزود: از اظهارات مدیران بانک ها مشخص است که مشکلی در تأمین اعتبار برای تسهیلات ندارند.

وی تصریح کرد: کارگروه ستاد اقتصاد مقاومتی کار خود را به خوبی انجام داده است و مشکلات واحدها را با حضور نماینده بانک ها بررسی کرده است از همین رو انتظار می رود بانک ها نیز متناسب با این نوع عملکرد اقدام کنند چراکه انتظار در این زمینه بالا است.

رئیس امور شورای اقتصاد و اقتصاد مقاومتی یاذدآور شد: طبق قانون بانک ها موظف به پرداخت تسهیلات هستند و در صورت دلایلی پیرامون عدم پرداخت باید دلایل خود را به صورت کتبی به کارگروه ارسال کنند.

وی ادامه داد: عملکرد بانک های استان خوزستان درحال حاضر قابل قبول نیست و باید در تصمیمات خود تجدیدنظر کنند این درحالیست که پتانسیل و ظرفیت های مناسبی در استان وجود دارد.

خالصی گفت: مسئولان استان خوزستان نیز بدین امر اذعان دارند که عملکرد بانک ها چندان مطلوب نیست  و باتوجه به مشکلات استان این مسأله خوشایند نیست. عملکرد بانک ها در واپسین روزهای سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل بسیار تعیین کننده است.

https://hoorkhabar.ir/649075کپی شد!
66
۱
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • طرفی این مقدار سرمایه گذاری فقط در بخش دولتی است .که ناظر و تایید کننده هردو یکی است .مسؤلین امر در بخش خصوصی چه کمکی به اقتصاد استان و ایجاد اشتغال کردند. استانی که روز به روز فقر و حاشیه نشینی در آن گسترش می آبد.تسهیلات بانکی بدون برنامه ریزی تورم زاست که خود مشلات دیگری بدنبال دارد. با تشکر از هور نیوز
منتشر شده۱