رسیدگی به وضعیت حاشیه نشینان جزء موارد بسیار مهم و نفس گیر است

به گزارش هورنیوز، عبدالحسن مقتدایی پیش از ظهر امروز یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه خوزستان، خبر از راه‌اندازی تالار گفتگوی شهروندی داد و افزود: تالار گفتگوی شهروندی با انتخاب افراد شاخص برای بحث در خصوص موضوعات شهری راه‌اندازی می‌شود.

مقتدایی افزود: سعی می‌کنیم مکان تالار گفتگو صیانت شود تا هر کسی وارد آن نشود. تالار گفتگو در واقع مجموعه‌ای است که مجوز دارند و می‌خواهند برای استان و شهرستان خود، کارهای ویژه‌ای انجام دهند.

 مقتدایی توضیح داد: به‌منظور ایجاد زمینه تقویت و گسترش فرهنگ گفتگو و مفاهمه و ایجاد زمینه برای ارائه نظرات شهروندان و صاحبان اندیشه و افزایش سطح آگاهی افراد جامعه نسبت به حقوق شهروندی، آئین‌نامه «تالار گفتگوی شهروندان» تهیه و ابلاغ شد و جزئیات در آینده نزدیک مطرح می‌شود.

 گناه را گردن یکدیگر نیاندازیم

 وی در اولین پرسش خبرنگاران در خصوص آخرین تدابیر دولت در خصوص بحث تنگی نفس‌های بعد از نخستین بارندگی پائیز عنوان کرد: واقعیت این است که تاکنون کار خاصی صورت نگرفته اما در سفر اخیر معاون رئیس‌جمهور بر این موضوع تأکید شد.

 استاندار خوزستان گفت: باید دقت کرد که علت تنگی نفس‌ها را مرتب به گردن دیگری نیاندازیم. باید با یک کار کارشناسی دقیق ببینیم علت اصلی کجاست و نسخه لازم برای صنایع پیچیده شود.

مقتدایی بیان کرد: در دوره‌ای در شرایط سختی بودیم و وضعیت صنایع مناسب نبود. به همین دلیل، محیط زیست همیشه در صف آخر رسیدگی‌ها قرار می‌گرفت. برای مثال در سال‌های ۶۷ و ۶۸ بی‌محابا از مخازن نفت برداشت می‌کردیم بدون اینکه صیانت شوند.

 وی افزود: شاید برای اینکه مملکت در دفاع و حفظ خودش مجبور بود از بین ضرر بیشتر و ضرر کمتر گزینه دوم را انتخاب کند. در ۱۰ سال اخیر بهترین درآمدها را داشتیم اما توجه خوبی نسبت به محیط زیست نداشتیم. اگر کارخانه نیشکر مقداری از پول را هزینه محیط زیست می‌کرد، آن اتفاق در کارخانه الکل سازی مسیر شادگان اهواز رخ نمی‌داد. همچنین عوارض پتروشیمی در ماهشهر کاملاً مشهود است.

 مقتدایی توضیح داد: حتی درخت کنوکارپوس که برخی علت تنگی نفس را بر گردن این گیاه انداختند حدود ۱۰ سال است که در استان کاشته شده و درخت‌های جدیدی نیستند؛ اما تنگی نفس معضل جدیدی است که از تلنبار بسیاری از دلایل زیست‌محیطی پیش آمد.

وی گفت: مزیتی که این دولت دارد این است که تمام سرمایه‌گذاری‌های پیشین را مورد بازنگری کلی قرار می‌دهد و باید نسخه‌ای پیچیده شود که هر کس مسئولیت خود را در زمینه محیط زیست بداند.

استاندار خوزستان گفت: در طرح مشترکی که بین محیط زیست و وزارت نیرو در شورای عالی آب بسته شد، همه موضوعات مرتبط با تنگی نفس نیز دیده و در برنامه ششم گنجانده شده است. حتی رسیدگی به موضوع کارون از سال ۹۵ نیز در این طرح آغاز می‌شود. منابع تأمین نیز کاملاً مشخص است و امیدواریم به سرانجام برسد.

مقتدایی تصریح کرد: در خصوص درختان کنوکارپوس دستوری مبنی بر قلع و قم این درختان داده نشده است. ما گفتیم سعی کنید آب را برای درختان غیرمثمر هدر ندهیم؛ مثلاً می‌توان درختان مثمر کاشت و طی ابلاغیه‌ای گفتیم گونه‌های بیابانی را از شهر خارج کنیم.

جاذبه‌های بی‌شمار شوش

استاندار خوزستان همچنین به موضوعات فرهنگی و گردشگری خوزستان نیز اشاره کرد و گفت: شهرستان شوش، صحراهایی همچون صحرای کشورهای همسایه دارد و می‌توان از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کرد.

مقتدایی افزود: صحرای شوش جاذبه گردشگری دارد و باید توجه ویژه‌ای به آن شود.

وی یادآور شد: منطقه عبدالخان شوش دارای تپه‌های رملی بسیار زیبایی است که محل مناسبی برای صحراگردی به‌حساب می‌آید. طبیعت و گونه‌های حیوانی متنوعی که در این منطقه وجود دارد محل بسیار خوبی برای توسعه گردشگری است.

استاندار خوزستان همچنین در خصوص برگزاری مراسم و جشن‌های مفرح نیز گفت: قرار است خدمات فرهنگی در مرکز استان متمرکز و هدایت شوند. سازمان‌های متمول خمس خود را پرداخت کنند و از میان پنج برنامه‌ای که برای کارکنانشان برگزار می‌کنند یکی را در سطح مناطق محروم برپا کنند.

مقتدایی یادآور شد: با توجه به اینکه در آستانه جشن‌های بهمن‌ماه هستیم امیدوارم دستگاه‌ها این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و به مناطق فقر توجه کنند. البته تاکنون برنامه‌های خوبی همچون جشنواره اقوام و… نیز برای ایجاد فضایی مفرح خصوصاً برای جوانان در نظر گرفته شده بود.

استاندار همچنین به موضوع انتصاب هشت خانم در سمت بخشداری پرداخت و گفت: هر کسی که شایستگی داشت را انتخاب کردیم. وقتی ۶۰ درصد ورودی دانشگاه‌ها خانم باشند چرا نباید از آنها برای فعالیت‌های استان استفاده کرد؟

وی توضیح داد: هر کسی نقطه‌نظری در این خصوص دارد می‌تواند آن را مطرح کند اما نباید به دنبال ایجاد فضای خاص یا ملتهب شود.

مقتدایی همچنین در خصوص راه‌اندازی پارک بانوان در شهرهای مختلف گفت: راه‌اندازی پارک بانوان ابلاغ‌شده است و معاونت عمرانی موظف است آن را به سرانجام برساند چون یکی از پروژه‌های شاخص استان و از الزامات و تعهدات این معاونت است.

شورای شادگان در آستانه انحلال

استاندار خوزستان همچنین گفت: با هر گونه تعللی که به خدمات رسانی به شهروندان خلل وارد کند برخورد قاطع می شود.

مقتدایی افزود: نسبت به خدمات رسانی به شهروندان بسیار حساس هستیم و تصمیمات ما در این خصوص قاطع است.

مقتدایی توضیح داد: اگر شورای شادگان به وضعیت ثبات نرسد بدون لحظه ای تردید باید منتظر سرنوشت شورای خرمشهر باشد. ضمناً ما در مورد خرمشهر بسیار کوتاه آمدیم.

وی همچنین یادآور شد: اگر عمران شهری استان در دست من بود وضعیت شرایط متفاوتی در خدمت رسانی به شهروندان را ایجاد می کردم.

حاشیه‌های نفس‌گیر

مقتدایی در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص وضعیت مناطق حاشیه شهرها گفت: در زمینه رسیدگی به مناطق حاشیه ۱۷ شهرستان هدف ما هستند.

وی افزود: متاسفانه مناطق حاشیه بسیاری داریم که باید به آنها رسیدگی شود. مثلا در اهواز عین۲ و ملاشیه یا منطقه شهرک مدنی در ماهشهر حتی شهر دزفول نیز با مشکل حاشیه نشینی دست و پنجه نرم می کند.

استاندار افزود: رسیدگی به وضعیت حاشیه نشینان جزء موارد بسیار مهم و نفس گیری بود که خوشبختانه در حال رسیدگی است.

مقتدایی یادآور شد: طرح توسعه پایدار بازنگری و قطعیت پیدا کرد. این طرح در بسیاری از مراکز و شوراهای امنیت کشور و… بررسی و ردیف مشخصی برای آن در نظر گرفته شد. اجرای این طرح همواره به صورت مستمر تا مشخص شدن وضعیت حاشیه نشینی ادامه دارد.

راه‌ها، ماه‌ها زمان لازم دارند

استاندار در پاسخ به سئوالی درباره وضعیت راه های استان نیز گفت: رسیدگی به وضعیت راه ها، کار یک روز و یک سال نیست و واقعا نیاز به پشتکار و زمان دارد.

مقتدایی گفت: هم اکنون جاده های استان دستخوش تحول هستند. جاده های مسیر ایذه – باغملک و دیگر نقاط پر حادثه را بررسی و وضعیت تصادفات به ۵۰ کاهش یافت که این وضعیت نیز مناسب نیست و کشته شدن یک نفر هم از نظر ما فاجعه است.

وی افزود: مسیر عبدالخان به چذابه نیز در برنامه گذاشته شده است که به زودی رسیدگی می شود. وضعیت آزاد راه اندیمشک به اهواز و ایذه به چهارمحال نیز در دست اقدام است.

مقتدایی گفت: برنامه هایی برای فرودگاه جدید و توسعه فرودگاه فعلی را نیز در دستور کار داریم و امیدواریم با پنج فرودگاه در حمل و نقل هوایی موفق باشیم.

مهر

https://hoorkhabar.ir/590635کپی شد!
87
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.