اماکن عمومی خوزستان برای معلولان مناسب سازی نشده اند
مديركل امور شهري استانداري خوزستان در جلسه مناسب سازي معابر ويژه جانبازان و معلولين گفت: در اين زمينه در ابتداي راه هستيم و لازم است شهرداري ها طبق يك برنامه زمان بندي شده مناسب، اقدامات لازم را در جهت مناسب سازي معابر انجام دهند.
مهرداد كاظمي نژاد در اين جلسه كه امروز(16 دی) در استانداري خوزستان برگزار شد، اظهار كرد: عليرغم وجود محدوديت هاي اعتباري، مي توان در زمينه مناسب سازي معابر جهت استفاده جانبازان و معلولان در استان خوزستان كارهايي را انجام داد.
وي به برخي از مكان هاي عمومي از جمله بازار ماهي، تره بار، بانك ها و پايانه هاي حمل و نقل اشاره كرد و گفت: در بسياري از اين اماكن، فضا براي استفاده جانبازان و معلولان اقدامات لازم جهت مناسب سازي صورت نگرفته است؛ به طور نمونه برخي بانك ها، خودپردازهايي در سطح شهر دارند كه نه تنها معلولان نمي توانند از آنها استفاده كنند بلكه افراد سالم نيز به سختي قادر به استفاده از اين دستگاه ها هستند.
مديركل امور شهري استانداري خوزستان در خصوص پايانه هاي حمل ونقل نيز اظهار كرد: با توجه به اينكه پايانه ها زير نظر شهرداري ها هستند، لازم است جهت سوار شدن جانبازان و معلولان به خصوص افراد داراي ويلچر، تمهيدات لازم انديشيده شود.
به گزارش ايسنا همچنين در اين جلسه؛ غلامرضا صديق راد، مدير كل بهزيستي استان خوزستان اظهار كرد: اين هشتمين جلسه مناسب سازي معابر جهت استفاده جانبازان و معلولان است كه برگزار مي شود و اين اهميت موضوع را براي استان نشان مي دهد اما علاوه بر معابر شهري كه مناسب سازي آن ها براي استفاده اين افراد بسيار حائز اهميت است، ادارات، دانشگاه ها و مراكز درماني نيز در جهت مناسب سازي معابر و فضاي خود براي استفاده معلولين و جانبازان، بايد اقدامات لازم را انجام دهند.
به گزارش ايسنا حميدي كه به نمايندگي از جامعه معلولان استان خوزستان در اين جلسه حضور داشت، گفت: به نظر نمي رسد كه براي مناسب سازي معابر هزينه خاصي نياز باشد چرا كه مي توان در پروژه هايي كه براي پياده رو سازي به اجرا در مي آيند؛ ورودي پياده رو ها را با شيبي ملايم ساخت تا تردد جانبازان و معلولان به اين شيوه راحت تر شود.
وي همچنين در خصوص استفاده موتورسواران از محل عبور جانبازان و معلولان در معابر شهري و ورود آن ها به محل پياده رو، گفت: در اين زمينه نيازي به قانون سازي نيست چرا كه ما قانون داريم كه مشخص كرده تعدي سوار رو به پياده رو جرم محسوب مي شود لذا استفاده موتورسواران از اين محل ها براي ورود به پياده رو ها تخلف تشخيص داده شده و بايد جريمه شود.
حميدي اظهار كرد: در ميان شهرستان هاي استان خوزستان مي توان به جرات گفت كه آبادان در بحث مناسب سازي معابر و فضاهاي خود جهت استفاده جانبازان و معلولان در مقايسه با ديگر شهرستان ها پيشرو تر بوده است.