اصناف خوزستان؛ همراه بازار، پشتیبان مردم و شریک توسعه اقتصادی استان

رئیس اتاق اصناف خوزستان با قدردانی از حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در استان، اصناف را حلقه مستقیم ارتباط اقتصاد با زندگی روزمره مردم دانست و گفت: اصناف خوزستان در شرایط سخت اقتصادی و مقاطع حساس، در کنار مردم و دولت ایستاده‌اند و برای مدیریت بازار، حفظ آرامش اقتصادی و رونق کسب‌وکارها آماده همکاری هستند.

هورخبر –  مصطفی پناباد رئیس اتاق اصناف خوزستان در شورای اداری استان خوزستان که با حضور محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی، نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری، دوم شهریورماه و همزمان با هفته دولت برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان تنها یک استان نیست، بلکه یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد کشور است و در کنار ظرفیت‌های نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، کشاورزی، بنادر و تجارت مرزی، جامعه بزرگ اصناف نیز نقشی مستقیم در اقتصاد استان دارد.

این مقام مسئول افزود: اصناف خوزستان در شرایط سخت اقتصادی و مقاطع حساس، در کنار مردم و دولت بوده‌اند؛ از تأمین و توزیع کالاهای اساسی گرفته تا نظارت بر بازار و مقابله با گران‌فروشی، احتکار و عرضه خارج از شبکه کالا.

پناباد با اشاره به راه‌اندازی سامانه هوشمند بازرسی ۳۶۰ در خوزستان گفت: راه‌اندازی این سامانه برای نخستین‌بار در استان، یکی از اقدامات مهم در حوزه نظارت هوشمند بازار بوده که دستاورد آن رشد ۵۰ درصدی صدور پروانه‌های کسب و رسیدگی و تعیین تکلیف شکایت‌های مردمی در فرآیندی ۱۰ روزه بوده است.

رئیس اتاق اصناف خوزستان ابراز امیدواری کرد با حمایت وزیر صمت و مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، تجربه موفق نظارت هوشمند بازار در خوزستان توسعه یابد و به الگویی ملی در این حوزه تبدیل شود.

این مقام مسئول با اشاره به مطالبات جامعه اصناف خوزستان گفت: یکی از مطالبات مهم اصناف، اصلاح نظام قیمت‌گذاری و رعایت واقعی ضرایب سود قانونی است؛ چرا که واحدهای صنفی امروز با هزینه‌های سنگین اجاره، مالیات، بیمه، دستمزد، انرژی و حمل‌ونقل مواجه هستند و ضرایب سود باید متناسب با واقعیت‌های اقتصادی بازار تعیین شود.

پناباد ادامه داد: همچنین پرونده‌های مالیاتی مربوط به سنوات گذشته که تعیین تکلیف و تصفیه شده‌اند، نباید مجدداً موجب بلاتکلیفی و تحمیل فشار مضاعف به فعالان اقتصادی شوند.

وی حمایت از خرید دستگاه‌های اجرایی از بازار و تأمین‌کنندگان بومی استان را از دیگر مطالبات اصناف عنوان کرد و گفت: پیشنهاد ما افزایش منطقی سقف خرید در سامانه ستاد برای استان خوزستان است تا منابع دستگاه‌های اجرایی تا حد امکان در اقتصاد استان گردش کند و زمینه حمایت از اشتغال و کسب‌وکارهای بومی فراهم شود.

رئیس اتاق اصناف خوزستان با اشاره به خسارت‌های واردشده به واحدهای صنفی در ایام جنگ اظهار کرد: تخصیص تسهیلات کم‌بهره برای جبران خسارت و بازسازی واحدهای صنفی آسیب‌دیده استان، از مطالبات جدی جامعه اصناف است و انتظار داریم در این زمینه حمایت لازم صورت گیرد.

وی بازنگری در قوانین و مقررات نظام صنفی با مشارکت واقعی نمایندگان اصناف را نیز ضروری دانست و افزود: فعالان صنفی که هر روز با این قوانین و مقررات مواجه هستند، می‌توانند بهترین مشاوران برای شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای اصلاحی باشند.

پناباد همچنین بر پرداخت منظم سهم قانونی اصناف از جرایم بازرسی و حل مشکلات بین‌دستگاهی اصناف با شهرداری‌ها، سازمان تأمین اجتماعی و سایر دستگاه‌ها تأکید کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های جغرافیایی و مرزی خوزستان گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی، ظرفیت‌های مرزی و نقش خوزستان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی اقتصاد کشور، پیشنهاد مشخص ما تشکیل یک کارگروه مشترک، اجرایی و نتیجه‌محور با حضور وزارت صمت، سازمان حمایت، اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی خوزستان است تا مطالبات به صورت منسجم بررسی و برای هر موضوع، مسئول پیگیری، زمان‌بندی و نتیجه مشخص تعیین شود.

رئیس اتاق اصناف خوزستان همچنین خواستار بازگشت اتاق‌های اصناف و اتحادیه‌های صنفی مناطق آزاد به استان خوزستان شد و گفت: این موضوع می‌تواند به تقویت نقش اصناف در مدیریت بازار و استفاده بهتر از ظرفیت‌های اقتصادی مناطق آزاد استان کمک کند.

پناباد در پایان با تأکید بر آمادگی اصناف برای همکاری با دولت خاطرنشان کرد: اصناف خوزستان نمی‌خواهند باری بر دوش دولت باشند، بلکه می‌خواهند بخشی از بار دولت را در مدیریت بازار و خدمت به مردم بر دوش بکشند.

وی افزود: ما آماده همکاری، خدمت و کمک به رونق اقتصاد خوزستان و ایران عزیز هستیم. انتظار ما روشن است؛ موانع را از مسیر کسب‌وکارهای سالم برداریم و اجازه دهیم بازار، تولید و اشتغال با آرامش و قدرت بیشتری به مسیر خود ادامه دهند.

https://hoorkhabar.ir/718854کپی شد!
9
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *