لزوم گسترش كسب و كارهاي خرد و كوچك در خوزستان

مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان تاکیدكرد: براي برون‌رفت از مشكل اشتغال در استان بايد كسب و كارهاي خرد و كوچك به عنوان يك مدل موفق جهاني گسترش يابد.

 

هوشمند صفايي در نشست هم‌انديشي صندوق قرض‌الحسنه مهر امام‌رضا(ع)‌ با كارآفرينان و پشتيبانان اشتغال، درباره مدل حمايت مالي از كسب و كارهاي خرد و كوچك در قالب توليد بازارمحور گفت: اگر بخواهيم مشكل اشتغال را حل كنيم صندوق مهر امام رضا بايد تبديل به بانك اشتغال شود و با تعامل با خيرين، از منابع آن به صورت تسهيلات قرض‌الحسنه در خصوص اعطا به كارجويان بهره گرفته شود.

وي افزود: براساس اصل 43 قانون اساسي، دولت موظف است سرمايه با بهره كم را در اختيار كساني كه آماده به‌كار هستند و سرمايه ندارند قرار دهد. در قانون به صورت صريح موضوع حمايت از كارآفرينان مطرح شده است. مدل حمايت مالي از كسب و كارهاي خرد و كوچك كه در صندوق مهر امام رضا(ع) اجرايي مي‌شود، مدلي جهاني است. اين مدل در بسياري از كشورهاي توسعه يافته، اجرا شده و موفق نيز بوده اما براي اجراي اين مدل در كشور ابتدا بايد فرهنگ‌سازي شود.

صفايي ادامه‌داد: متأسفانه اشتغال پشت ميزنشيني يا خدمت در مجموعه‌هايي مانند شركت نفت و ملي حفاري در كشور نهادينه شده است اما واقعيت امر به اين صورت نيست؛ مقوله اشتغال بايد تشريح شود و خانواده‌ها بايد توجيه شوند كه با يك سرمايه‌گذاري كوچك هم مي‌توان اشتغال‌زايي كرد.

وی بیان‌کرد:‌ توقع ما از همكاران در صندوق مهر امام رضا (ع)‌ این است كه نگاه وي‍ژه‌اي به موضوع اشتغال در خوزستان داشته باشند و منابع بيشتري به جوانان اين استان كه در طول سال‌هاي دفاع مقدس صبورانه و قهرمانانه مقاومت کرده‌اند، اعطا كنند.

دبيركارگروه اشتغال استان خاطرنشان‌كرد: اميدواريم با رويكردي كه صندوق مهر امام رضا(ع)‌ در دستور كار دارد‏، منابع در اختيار كساني قرار گيرد كه اهل کارند و تفكر بهتري در زمينه كارآفريني دارند.

صفایی همچنین در دیدار دیگری با مدير عامل منطقه آزاد اروند عنوان‌کرد: كارفرماياني كه در منطقه آزاد اروند، نيروي كار خود را از طريق مراكز مشاوره شغلي و كاريابي‌ها جذب مي‌كنند، براساس بند (و) ماده 80  قانون كار، مشمول معافيت بيمه سهم كارفرما خواهند شد.

وی گفت: دولت تسهيلات ويژه‌اي براي ورود سرمايه‌گذاران به مناطق آزاد در نظر گرفته است. به دنبال ايجاد تعامل و امضاي تفاهم‌نامه بين اتاق تعاون استان و منطقه آزاد اروند هستيم تا بتوان از ظرفيت‌هاي منطقه آزاد برای توسعه بخش تعاونی استفاده شود.

مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان از منطقه آزاد به عنوان يك ظرفيت بزرگ براي توسعه اقتصاد نام برد و تاكيدكرد: منطقه آزاد اروند مي‌تواند نقش بزرگي در رونق بخش تعاوني داشته باشد و بر همين اساس در تلاش هستيم نقش تعاوني‌ها را به ويژه در برگزاري نمايشگاه‌ها در منطقه پررنگ‌تر كنيم.

صفائي از تهيه پيش‌نويس تفاهم‌نامه بازرسي كار در منطقه آزاد اروند خبرداد و با تاكيد بر اين‌كه حفظ و صيانت از جان كار يكي از اولويت‌هاي اداره‌كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان است، ابراز امیدواری‌کرد: در آينده‌اي نزديك تفاهم‌نامه‌اي با موضوع بازرسي و بهداشت كار با منطقه آزاد براي ضريب ايمني كار در واحدهاي توليدي امضا شود تا ديگر شاهد حادثه ناخوشايندي در زمينه كار نباشيم. همچنین براي گسترش بيمه سلامت به ويژه بيمه روستایيان، كشاورزان و عشاير مقرر شد در نشست‌های آينده موضوع مورد ارزيابي قرار گيرد.

وي گفت: بسته حمايتي اشتغال و طرح‌هاي توسعه‌ای در اين جلسه مورد ارزيابي دو طرف قرار گرفت. خوش‌بختانه مجموعه مديران منطقه آزاد از آن استقبال کردند. براين اساس واحدهاي در حال ايجاد كه نياز به سرمايه در گردش دارند در منطقه اروند حمايت مالي مي‌شوند.

صفائي بیان‌کرد: بستر و زمينه رونق اشتغال در منطقه فراهم است و بايد از اين ظرفيت‌ها به نحو مطلوب استفاده كنيم. ايجاد اشتغال پايدار و توسعه اقتصاد و عمران شهري و توسعه رفاه اجتماعي از جمله اهدافي بود كه در طول اين سفر به دنبال آن بوديم.

مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان، منطقه آزاد اروند (آبادان- خرمشهر) را از مزيت‌هاي بسياري برخوردار دانست و افزود: این منطقه مي تواند منطقـه آزاد بين ايران، كويت و عراق باشد و نقش موثري در رونق اقتصادي اين 3 كشور و تعامل با اقتصاد جهاني ايفا كند.

صفائی عنوان‌کرد: با توجه به موقعيت اسـتراتژيك کشور، براي توليد و صادرات، مبادله، تجارت، ترانزيت كـالا و خـدمات اداري، منطقه آزاد اروند پلي است براي دسترسی به بازارهاي جهاني و براي بسياري از كشورها در انتقال كالاي خود بـه كشورهاي عراق و كويت و حوزه خليج‌فارس كه سودي معادل كاهش هزينه و زمان انتقال كالا را در برخواهد داشت، منطقه آزاد اروند موقعيـت ممتازی است.

https://hoorkhabar.ir/216029کپی شد!
183
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *