ادعای تأثیر منفی مکملهای غذایی بر کرونا سندیت علمی ندارد
هورنیوز – در این روزها فایلهای صوتی متعددی از سوی افرادی با عناوین مختلف در فضای مجازی دست به دست میشود که برخی خود را پزشک یا محقق علمی معرفی کرده و در مورد بسیاری از شیوهها برای مقابله با کرونا یا تأثیر و اثر پذیرش این بیماری سخن میگویند.
در یکی از این فایلهای صوتی که مکرراً نشر داده شده است، فردی که خود را یکی از محققان وزارت بهداشت معرفی میکند، پس از سخن راندن در مورد کیتهای تشخیص کرونا در رابطه با تأثیر ویروس کرونا بر مواد معدنی بدن سخن میگوید و به مردم هشدار میدهد که به هیچ وجه منالوجوه مکملهای غذایی را مصرف نکنند چرا که این مکملها به دلیل فعل و انفعالات ویروس با آنها موجب میشود تا این ویروس سریعتر وارد بدن افراد شده و آنها را درگیر کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: عنصرهای زینک، سلنیوم، منیزیم و ویتامینD برای تقویت قوای ایمنی بدن مناسب است. ضمن اینکه ویتامین E نیز به دلیل آنتی اکسیدان موجود در آن توصیه میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عمده تحقیقاتی که بر روی کرونا ویروس انجام گرفته است، مطالعاتی است که چینیها انجام دادهاند، گفت: در مورد مکملهای غذایی نیز همینطور است، هنوز تحقیقی دال بر تأثیر این ویتامینها یا مکملهای غذایی بر ابتلای سریعتر به این بیماری از سوی آنها منتشر نشده است.
حسینی بیان کرد: هر گونه پیشنهاد و موضوعی برای درمان کرونا یا تأثیرگذاری بر روی آن باید مستند به اسناد علمی و شواهد بالینی باشد. در حال حاضر هیچ سند متقن علمی مبنی بر اینکه این ویتامینها و مکملهای غذایی میتوانند این بیماری را تشدید کنند یا باعث بروز آن میشوند وجود ندارد.
این متخصص تغذیه یادآور شد: پروتکل انجمن تحقیقات تغذیه ایران برای بیماران کرونا در حال حاضر کاملترین پروتکلی است که برای تغذیه این بیماران پیشنهاد شده است. پیشنهاد میکنم که مردم در حال حاضر تنها به مستندات وزارت بهداشت و انجمنهای علمی تخصصی گروههای مختلف پزشکی که دارای مجوز هستند اعتماد کنند، چرا که افراد بسیار زیادی وجود دارند که ممکن است ادعاهای گوناگونی مطرح کرده و هیچ گونه پشتوانه علمی نداشته باشند.