اصلاحات در خوزستان چه زمانی اجرا می شود؟ (محمد سلطانی علاسوند)
شعار دو سیلابی تدبیر و امید دکتر روحانی اشارتگر انتخاب رویکرد مدیریت حکمرانی خوب، ناظر به مدیریت براساس عقلانیت و منطق در بخش ” تدبیر” و دمیدن روح نشاط و امید در جامعه در بخش ” امید” با تکیه بر گفتمان اعتدال بود. از این رو انتظار می رفت در نتیجه عملکرد عقل گرایانه و با انسجام و هماهنگی ارکان دولت، یکی از مهمترین مؤلفههای پارادایم حکمرانی خوب یعنی سرمایه اجتماعی یا اعتماد بین ملت دولت محقق گردد.
اکنون که ناکارآمدی برخی مدیران استانی برنماینده محترم دولت در استان آشکار گردیده و مسیر دشواری پیش روی وی متصور است؛ به نظر می رسد که نماینده محترم دولت در اسرع زمان اصلاحات لازم را در تیم مدیریتی استان به عمل می آورد و به همت مدیرانی دلسوز، خوزستان را به جایگاهی که شایسته اش می باشد، می رساند.
بی شک رفع مشکلاتی همچون بیکاری و ارتقاء معیشت مردم استان و تحقق توسعه پایدار در استانی که پر از ظرفیت ها و استعدادها می باشد و بسترهای رشد و توسعه در آن فراهم است؛ نیازمند مدیرانی برنامه محور و دارای دیدگاه های توسعه بوده و با ملاحظه کاری و اغماض و تعارف و رو دروایستی کاری از پیش نخواهد رفت و این شائبه بوجود می آید که افراد مافوق و مدیران ارشد برای اینکه افراد زیردستی یک زمانی باصطلاح رو در روی مدیر ارشد قرار نگیرند و یا رقیب نشوند و خلاصه مطیع و سر به راه فرامین ملوکانه باشند افراد ضعیف را در سطوح مدیران میانی انتخاب می کنند و به همین ترتیب هم مدیران پایه، زنجیره ای از مدیران ضعیف و ضعیف تر می شوند.
مسئله دیگر این ازم را ندارند و از طرفی هم مدیریت و مالکیت از هم جداست و ناکارامدی بنگاه و دستگاه ها لطمه ای به منافع شخصی مدیران ارشد وارد نمی کند. بنابراین یک مدیر ضعیف و مطیع برای حفظ منافع و بقای حاکمیت مدیران ارشد بمراتب بهتر از یک مدیر قوی و مستقل می باشد.
یک موضوع مهم دیگر آن است که در سازمانها اختلاف طبقاتی شدیدی از لحاظ قدرت و حقوق دریافتی حاکم می باشد و این جذابیت ها باعث می گردد کسانی که سواد کمتری دارند جهت احراز پست دست به دامن اطرافیان و پارتی های و حتا تغییر پوشش ظاهری به مدیر بالا دستی و … مختلف می گردد و آدم های بالیاقت و با سواد پست های بالا دست پیدا نمی کنند و همینطور زیرآب زنی ها شدیدی در ادارت جهت پایین کشیدن مدیریت ها حاکم میشود و به همین علت ها مدیران نفرات بعدی خودشان را آدم های ضعیفتر از خودشان انتخاب می کنند تا پست آنها به خطر نیافتد.
تا زمانی که مدیران از حق و حقوق نجومی نسبت به زیر دستان برخوردار هستند و هیچ گونه بازرسی و پی گیری در خصوص اشتباهات مدیریت آنها که منجر به ضرر و زیان سازمان شده نمی گردد وضع ما از این هم بدتر خواهد گردید و هر کار نابلدی به خود جرآت احراز هر پستی را می دهد و این می شود دور و تسلسل ضعف، ناکارمدی و ناشایست سالاری!!
انتظار مردم از استاندار؛ قاطعیت در تصمیم گیری و اجرای برنامه هایی است که می تواند مردم خوزستان را به سعادت در استان رهنمون سازد.