تقیزاده: اگر آموزش و پرورش آسیب پذیری داشته باشیم جامعه آسیب پذیری خواهیم داشت
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: اگر آموزش و پرورش آسیبپذیری داشته باشیم جامعه آسیبپذیری خواهیم داشت.
محمد تقیزاده در گردهمایی معلمان مدارس استثنایی با تبریک فرا رسیدن هفته معلم اظهارداشت: ای کاش نهادی غیر از آموزش و پرورش جشنواره هفته بزرگ داشت معلم را برگزار کند. با ۳۰ سال سابقه خدمت اما این آرزو در دل ما مانده و تاکنون ندیدیم که نهادی غیر از آموزش و پرورش هفته بزرگداشت معلم را برگزار کند.
وی تصریح کرد: یک تمدن و فرهنگ زمانی در مسیر ترقی و تحول قرار میگیرد که نگاه و درک عمیقی به مقام معلم داشته باشد. اگر در جامعه اولویت تربیت و تعلیم باشد آن جامعه در مسیر توسعه خواهد بود، در غیر این صورت جامعه به سمت سقوط خواهد رفت.
تقیزاده با بیان اینکه آموزش و پرورش هرگز در کشور اولویت نبوده است، گفت: متاسفانه از زمانی که آموزش و پرورش در کشور مرحله نوین را شروع کرده است، مشکلات و چالشهایی در آن مشاهده میکنیم و این مصیبت بزرگ در طول تاریخ آموزش و پرورش همواره آن را تهدید میکند.
وی خاطرنشان کرد: اگر معلم بدون دغدغه نداشته باشیم صنعت خوبی نخواهیم داشت. آموزش و پرورش است که وزیر و رییس جمهور پرورش میدهد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: به وزیر آموزش و پرورش گفتم که نباید استان خوزستان را با استان یزد مقایسه کرد و سرانه و اعتبارات باید براساس آمار جمعیت دانشآموزی تخصیص یابد و این به دلیل آن است که خوزستان در طول تاریخ معاصر با برخی بحرانهای ملی و بینالمللی از جمله هشت سال دفاع مقدس روبهرو بوده و در این بحرانها زیرساختارهای فرهنگی و آموزشی آسیبدیده از بین رفته است و آثار روحی و فرهنگی آن هنوز هم وجود دارد.
تقی زاده با اشاره به اینکه عقب ماندگی خوزستان در آموزش و پرورش ناشی از بحرانها و مشکلات تاریخی است، عنوان کرد: به شهادت تاریخ با استعدادترین مردم در خوزستان است. چرا باید رتبه آموزش و پرورش ما در کشور ۳۱ باشد. بحرانها و جنگ بودهاند که زیرساختارهای آموزشی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان را از بین بردهاند و این مشکلات تاکنون جبران نشدند.
وی اضافه کرد: لازم است مطالبات استانی پیگیری شود. چرا مطالبات آموزش و پرورش خوزستان از سال ۷۵ تاکنون از دستگاههای اجرایی باید به میزان ۲۳۰ میلیارد تومان باشد.
تقی زاده بیانکرد: شهرداری اهواز سال ۸۸ تا سال ۹۲، ۳۱ میلیارد تومان به عنوان حق آموزش و پرورش از مردم دریافت و به حساب خود واریز کرده است و یک تومان از آن را به آموزش و پرورش نداده است؛ این درحالی است که تمام پولی ک امسال برای دانش آموزان خوزستان دریافت کردهایم ۴ میلیارد تومان است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای پرداخت مطالبات آموزش و پرورش استان انجام میدهیم، گفت: ما همیشه فریاد میزنیم که این مطالبات حق معلم است. با ۲۳۰ میلیارد تومان میتوان بهترین مراکز درمانی و تفریحی را برای معلمان ساخت، در حالی که معلم ما در مدرسه میز و صندلی مناسبی ندارد.
تقی زاده عنوان کرد: با پیگیریهای انجام شده، موضوع مطالبات آموزش و پرورش خوزستان را به شورای نظارتی استان گزارش و عنوان شده که اگر مطالبات آموزش و پرورش پرداخت نشود حسابهای این دستگاهها مسدود و مطالبات آموزش و پرورش از آن کم خواهد شد.
وی افزود: باید در آموزش و پرورش آرامش ایجاد کرد. تحول و پیشرفت در سایه اضطراب و استرس حاصل نمیشود. باید همه ما تلاش کنیم تا آموزش و پرورش خوزستان را از این وضعیت بحرانی که شایسته مردم آن نیست، خارج کنیم. این وضعیت ناشی از فقر فرهنگی و ضعف آنها نیست، بلکه ناشی از مشکلات است.
تقیزاده در پایان گفت: بیشترین بار تعلیم در آموزش و پرورش استنثایی است.
همچنین علی ممبینی، مدیر آموزش و پرورش استثنایی خوزستان در این گردهمایی گفت: شغل معلمی، شغل شریفی است و معلم باید جایگاه خود را بشناسد. نباید به معلمی چشم یک شغل نگاه کرد، بلکه معلمی هنر است.
قنبری تصریح کرد: امسال ۴۵۰ میلیون تومان کمک در جهت سرویسهای ایاب و ذهاب دانشآموزان استثنایی جذب کردیم که این امر در کشور بینظیر است.
در ابتدایی این گردهمایی یکی معلمان آموزش و پرورش استثنایی به نمایندگی از فرهنگیان این اداره به شرح مشکلات و مطالبات معلمان مدارس استثنایی پرداخت.