درمان ضایعات استخوانی با نانوذرات شیشه ضدباکتریایی ساخت محققان کشور
نانوذرات شیشه ضدباکتریایی به منظور درمان ضایعات بافت استخوانی در پژوهشگاه مواد و انرژی تولید شد.
دکتر نادر نظافتی، مجری طرح تولید این محصول در این مورد اظهار کرد: این نانو ذرات به عنوان پرکننده و تقویت کننده برای درمان ضایعات استخوانی و همچنین به عنوان پوشش بر روی ایمپلنتهای فلزی به منظور اتصال با بافت استخوان و درمان عفونتهای ناشی از کاشت ایمپلنت به کار میروند.
وی با اشاره به اینکه در شرایط ایدهآل یک کاشتنی باید توانایی بازسازی بافت استخوانی و درمان عفونت را داشته باشد، افزود: ویژگی منحصر بفرد این نوع شیشه نانوساختار زیست فعال این است که پس از قرارگیری در بدن، علاوه بر تبدیل شدن به فاز مینرالی استخوان طبیعی بدن (آپاتیت)، از ایجاد هرگونه عفونت جلوگیری میکند.
نظافتی تصریح کرد: ساخت و مشخصهیابی پوشش از جنس شیشه زیست فعال ضد باکتریایی انجام پذیرفته است که در این نوع روش پوششدهی برخلاف روشهای امروزی مورد استفاده از جمله روش پلاسما اسپری و پرس ایزو استاتیک گرم نیازی به استفاده از دمای بالا نیست.
وی ادامه داد: نکته دیگری که این پوشش را از سایر پوششهای مرسوم بر روی ایمپلنت فلزی متمایز میکند، خاصیت ضد میکروبی آن است که به واسطه دارا بودن عنصر نقره توانسته است سه نوع باکتری متداول را که در مراکز درمانی و نیز پس از کاشت ایمپلنت مشاهده میشود، از بین ببرد.
نظافتی خاطرنشان کرد: به کمک روش پوششدهی غوطهوری در محلول سل، امکان پوشش دادن سطوح غیرتخت و پیچیده فراهم است.