لزوم گسترش کسب و کارهای خرد و کوچک در خوزستان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تاکیدکرد: برای برونرفت از مشکل اشتغال در استان باید کسب و کارهای خرد و کوچک به عنوان یک مدل موفق جهانی گسترش یابد.
هوشمند صفایی در نشست هماندیشی صندوق قرضالحسنه مهر امامرضا(ع) با کارآفرینان و پشتیبانان اشتغال، درباره مدل حمایت مالی از کسب و کارهای خرد و کوچک در قالب تولید بازارمحور گفت: اگر بخواهیم مشکل اشتغال را حل کنیم صندوق مهر امام رضا باید تبدیل به بانک اشتغال شود و با تعامل با خیرین، از منابع آن به صورت تسهیلات قرضالحسنه در خصوص اعطا به کارجویان بهره گرفته شود.
وی افزود: براساس اصل ۴۳ قانون اساسی، دولت موظف است سرمایه با بهره کم را در اختیار کسانی که آماده بهکار هستند و سرمایه ندارند قرار دهد. در قانون به صورت صریح موضوع حمایت از کارآفرینان مطرح شده است. مدل حمایت مالی از کسب و کارهای خرد و کوچک که در صندوق مهر امام رضا(ع) اجرایی میشود، مدلی جهانی است. این مدل در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، اجرا شده و موفق نیز بوده اما برای اجرای این مدل در کشور ابتدا باید فرهنگسازی شود.
صفایی ادامهداد: متأسفانه اشتغال پشت میزنشینی یا خدمت در مجموعههایی مانند شرکت نفت و ملی حفاری در کشور نهادینه شده است اما واقعیت امر به این صورت نیست؛ مقوله اشتغال باید تشریح شود و خانوادهها باید توجیه شوند که با یک سرمایهگذاری کوچک هم میتوان اشتغالزایی کرد.
وی بیانکرد: توقع ما از همکاران در صندوق مهر امام رضا (ع) این است که نگاه ویژهای به موضوع اشتغال در خوزستان داشته باشند و منابع بیشتری به جوانان این استان که در طول سالهای دفاع مقدس صبورانه و قهرمانانه مقاومت کردهاند، اعطا کنند.
دبیرکارگروه اشتغال استان خاطرنشانکرد: امیدواریم با رویکردی که صندوق مهر امام رضا(ع) در دستور کار دارد، منابع در اختیار کسانی قرار گیرد که اهل کارند و تفکر بهتری در زمینه کارآفرینی دارند.
صفایی همچنین در دیدار دیگری با مدیر عامل منطقه آزاد اروند عنوانکرد: کارفرمایانی که در منطقه آزاد اروند، نیروی کار خود را از طریق مراکز مشاوره شغلی و کاریابیها جذب میکنند، براساس بند (و) ماده ۸۰ قانون کار، مشمول معافیت بیمه سهم کارفرما خواهند شد.
وی گفت: دولت تسهیلات ویژهای برای ورود سرمایهگذاران به مناطق آزاد در نظر گرفته است. به دنبال ایجاد تعامل و امضای تفاهمنامه بین اتاق تعاون استان و منطقه آزاد اروند هستیم تا بتوان از ظرفیتهای منطقه آزاد برای توسعه بخش تعاونی استفاده شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از منطقه آزاد به عنوان یک ظرفیت بزرگ برای توسعه اقتصاد نام برد و تاکیدکرد: منطقه آزاد اروند میتواند نقش بزرگی در رونق بخش تعاونی داشته باشد و بر همین اساس در تلاش هستیم نقش تعاونیها را به ویژه در برگزاری نمایشگاهها در منطقه پررنگتر کنیم.
صفائی از تهیه پیشنویس تفاهمنامه بازرسی کار در منطقه آزاد اروند خبرداد و با تاکید بر اینکه حفظ و صیانت از جان کار یکی از اولویتهای ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان است، ابراز امیدواریکرد: در آیندهای نزدیک تفاهمنامهای با موضوع بازرسی و بهداشت کار با منطقه آزاد برای ضریب ایمنی کار در واحدهای تولیدی امضا شود تا دیگر شاهد حادثه ناخوشایندی در زمینه کار نباشیم. همچنین برای گسترش بیمه سلامت به ویژه بیمه روستاییان، کشاورزان و عشایر مقرر شد در نشستهای آینده موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی گفت: بسته حمایتی اشتغال و طرحهای توسعهای در این جلسه مورد ارزیابی دو طرف قرار گرفت. خوشبختانه مجموعه مدیران منطقه آزاد از آن استقبال کردند. براین اساس واحدهای در حال ایجاد که نیاز به سرمایه در گردش دارند در منطقه اروند حمایت مالی میشوند.
صفائی بیانکرد: بستر و زمینه رونق اشتغال در منطقه فراهم است و باید از این ظرفیتها به نحو مطلوب استفاده کنیم. ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصاد و عمران شهری و توسعه رفاه اجتماعی از جمله اهدافی بود که در طول این سفر به دنبال آن بودیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، منطقه آزاد اروند (آبادان- خرمشهر) را از مزیتهای بسیاری برخوردار دانست و افزود: این منطقه می تواند منطقـه آزاد بین ایران، کویت و عراق باشد و نقش موثری در رونق اقتصادی این ۳ کشور و تعامل با اقتصاد جهانی ایفا کند.
صفائی عنوانکرد: با توجه به موقعیت اسـتراتژیک کشور، برای تولید و صادرات، مبادله، تجارت، ترانزیت کـالا و خـدمات اداری، منطقه آزاد اروند پلی است برای دسترسی به بازارهای جهانی و برای بسیاری از کشورها در انتقال کالای خود بـه کشورهای عراق و کویت و حوزه خلیجفارس که سودی معادل کاهش هزینه و زمان انتقال کالا را در برخواهد داشت، منطقه آزاد اروند موقعیـت ممتازی است.