یکصدم هزینههای دریاچه ارومیه را به تالابهای خوزستان بدهید

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: نجات دریاچه ارومیه در اولویت برنامه دولت قرار گرفته و قرار است هزینههای چند هزار میلیاردی برای آن انجام شود و این در حالی است که با یکصدم از این هزینهها میتوان شرایط تالابهای خوزستان را بهبود بخشید.
احمدرضا لاهیجانزاده اظهار کرد: اگر چه به اهمیت بالای تالاب ارومیه اعتقاد داریم اما همچنین معتقدیم با ارزش افزودهای بالاتر از دریاچه ارومیه میتوان در زمینه احیای تالابهای استان خوزستان فعالیت کرد.
وی تصریح کرد: تالابهای خوزستان ارزش خود را در سالهای گذشته اثبات کردهاند و ما باید برای استفاده از این تالابها عزمی جمعی داشته باشیم. متاسفانه هیچوقت از تجارب به دست آمده کشورهای دیگر استفاده نمیکنیم و منتظریم در ابتدا خودمان تجربه کنیم و خسارت ببینیم و سپس برای برطرف کردن خسارتها، هزینه هایی را متحمل شویم.
لاهیجانزاده عنوان کرد: در حال حاضر برای بهبود شرایط تالاب ارومیه قرار است ۳۰ درصد کشاورزی منطقه را حذف کنند و ۳۰ درصد چاهها را پلمپ کنند اما ما نباید بگذاریم وضع تالابها و کشاورز خوزستان به چنین جایی برسد.
عبدالرضا سنواتی، فرماندار شادگان نیز در این نشست اظهار کرد: برخی فکر میکنند که سهم آب شهرستان ما زیاد است در حالی که بیشترین سهم آب در شهرستان شادگان مربوط به حقآبه تالاب است.
وی افزود: برخی فرمانداران دیگر شهرستانها با کار سیاسی سهمیه آب شادگان را کم میکنند و این در حالی است که چه کشاورزی در شهرستان صورت بگیرد و چه کشاورزی انجام نشود باید حقآبه تالاب شادگان حفظ شود.
همچنین مهدی قمشی، مشاور استاندار خوزستان در امور آب با تاکید بر لزوم ارزشگذاری تالابهای استان در این نشست گفت: قطعا از نظر محیطی به نگهداری تالابها نیاز داریم و باید دید که حداقلها و حداکثرهای مصرف آب تالابهای مختلف استان چه قدر است.
وی اظهار کرد: اولویت نخست ما در استان خوزستان رسیدگی به تالابهای هورالعظیم و شادگان است که وضعیت این تالابها باید مورد بررسی قرار گیرد.
قمشی افزود: حجم زهآب در خوزستان بسیار زیاد است و تا جایی که ممکن است باید از این زهآبها استفاده کرد. استفاده مجدد از زهآبها باید مورد توجه قرار گیرد و چه بهتر که آن را برای آبرسانی به تالابها استفاده کرد.
جاسم مرمضی، مشاور استاندار خوزستان در امور تالابها اظهار کرد: ضروری است در سیاستهای آب، بهرهبرداری از آب و کشت محصولات بازنگری شود و انواع کشت و الگوی کشت مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: یک سری منابع در استان خوزستان همچون پسابها وجود دارد که در حال حاضر فقط موجب ضرر است. در دنیا از این منبع آبی استفادههایی میشود و میتوان این ضرر را به فرصت تبدیل کرد.
مرمضی تصریح کرد: از پسابها میتوان استفاده مجددی داشت و آن را حداقل در تالابها مورد استفاده قرار داد و به این ترتیب لازم است به موضوع پسابها در استان خوزستانبه صورت جدی توجه کرد.
وی بر لزوم تشکیل کمیته تالابهای استان خوزستان و بررسی مسایل تالابها در این کمیته و همچنین بررسی وضعیت تالاب هوراالعظیم و ایجاد ارتباط با طرف عراقی برای حل مشکلات این تالاب تاکید کرد.