بحران ریزگردها در خوزستان وخیم‌تر شد؛ خطر بیابان‌زایی قریب الوقوع

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به تصرف بی‌رویه عرصه‌های طبیعی، از بین رفتن پوشش گیاهی و مراتع و تغییر ماهیت غرق‌آبی جلگه خوزستان، نسبت به تبدیل این عرصه‌ها به بیابان هشدار داد.

هورخبر –  سید عادل مولا معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به کشت نهال و انجام مراحل تثبیت کانون‌های گرد و غبار اظهار کرد: باید توجه شود نگهداشت درختان مهم‌تر از درختکاری است؛ پروژه‌های نهال‌کاری زیادی انجام می‌شود اما اگر درختان یا پوشش گیاهی نگهداری نشوند، در واقع هیچ کاری انجام نشده است. بنابراین مجموعه منابع طبیعی باید اولویت کاری را نگهداشت درختان قرار دهد و برای جاهایی که تاکنون کاری انجام نشده است، برنامه‌ریزی کند.

این مقام مسئول افزود: با اقدامات انجام‌شده، کانون‌های گرد و غبار شناسایی‌شده در خوزستان تثبیت شده‌اند اما با توجه به خشکسالی، وضعیت کانون‌ها و همچنین بیابان‌زایی در خوزستان در حال تشدید است.

وی گفت: باید حواسمان باشد اگر بیایان‌زایی بیشتر شود نه تنها وضعیت کانون‌های گرد و غبار قبلی تشدید می‌شود بلکه روند بیابان‌زایی هم افزایش می‌یابد.

این مقام مسئول بیان کرد: با توجه به تصرف بی‌رویه عرصه‌های طبیعی، از بین رفتن پوشش گیاهی با آتش‌سوزی‌ها، از بین رفتن مراتع و تغییر ماهیت غرق‌آبی جلگه خوزستان، خطر افزایش بیابان‌زایی در استان خوزستان وجود دارد و قطعا در آینده این عرصه‌ها به بیابان تبدیل خواهند شد.

احیای عرصه‌های زیست محیطی برای جلوگیری از بیابان‌زایی

مولا اضافه کرد: وظیفه مجموعه حفاظت محیط زیست، اقدام در مناطق تحت مدیریت این مجموعه است و در این خصوص، همه مناطق تحت مدیریت که توسط عوامل طبیعی یا غیرطبیعی دچار مشکل شده‌اند یا از مناطق بکر و قابل استفاده خارج شده‌اند، احیا می‌شوند. در همین خصوص، سال گذشته ۱۰۰ هکتار از مناطق دز و کرخه با نهال‌کاری یا ایجاد کانال‌های آبرسان احیا شدند.

وی افزود: امسال هم برای مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست که با حکم قضایی رفع تصرف می‌شوند یا دچار آتش‌سوزی می‌شوند، برنامه تعریف شده است و احیا خواهند شد.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در تالاب بامدژ نیز پروژه تثبیت آب برای ماندن بیشتر آب در تالاب در حال اجرا است. در تالاب شیمبار نیز حداقل تا دو فصل بعد، آب نگهداری می‌شود.

https://hoorkhabar.ir/717304کپی شد!
2803
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.