وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از چغازنبیل بازدید کرد
هورخبر – سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه این بازدید با اشاره به ظرفیت های بی بدیل تاریخی و تمدنی شوش گفت: شوش بخش مهمی از هویت و تمدن ایران اسلامی است و هر چه در این جغرافیا در لایههای زیرین کاوش شود رمز و راز تمدن ایرانیان بیش از پیش نمایان میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه شوش و ظرفیت های بی نظیر تاریخی، تمدنی، هویتی و گردشگری آن باید به ایرانیان و جهانیان معرفی شود از آمادگی این وزارتخانه برای دعوت از سرمایه گذاران سراسر کشور برای توسعه زیرساخت های گردشگری شوش خبر داد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، چغازنبیل شوش را یکی از میراث ارزشمند تاریخی و تمدنی جهان دانست و افزود: بیش از یک قرن پیش، کاوشگران غربی از کشوهای مختلف در شوش حضور یافتند که این نشان از شهره جهانی این جغرافیای تمدن ساز است.
صالحی امیری با اشاره به وجود ۳۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی در شوش ابراز امیدواری کرد که خروجی سفر رییس جمهور به خوزستان منجر به جهش در وضعیت شوش و تحول در زیرساخت های گردشگری این شهرستان شود.
وی با بیان اینکه اراده دولت چهاردهم توسعه همه جانبه شوش است گفت: به عنون وزارت گردشگری قول میدهیم همه نوع حمایت برای رساندن شوش به جایگاه واقعی آن است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، چغازنبیل شوش را یکی از میراث ارزشمند تاریخی و تمدنی جهان دانست و گفت: بیش از یک قرن پیش، کاوشگران غربی از کشورهای مختلف در شوش حضور یافتند که این نشان از شهره جهانی این جغرافیای تمدن ساز است.
صالحی امیری با اشاره به وجود ۳۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی در شوش ابراز امیدواری کرد که خروجی سفر رییس جمهور به خوزستان منجر به جهش در وضعیت شوش و تحول در زیرساخت های گردشگری این شهرستان شود.
وی با بیان اینکه اراده دولت چهاردهم توسعه همه جانبه شوش است، افزود: به عنون وزیر گردشگری قول میدهم همه نوع حمایت برای رساندن شوش به جایگاه واقعی آن داشته باشم.
در این بازدید که با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و جمعی از معاونان و مدیران وزارت گردشگری برگزار شد، مسایل، چالش ها و نیازهای گردشگری شوش و چغازنبیل از نزدیک مورد ارزیابی قرار گرفت.
همزمان با سفر رییس جمهور به خوزستان، ۱۰ وزیر و معاون رییس جمهور نیز به نمایندگی از رییس جمهور در شهرهای مختلف خوزستان حاضر شدهاند و ضمن بازدید و نشستهای مختلف، افتتاح طرحهای مختلف را در دستور کار دارند. شوش از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.
پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.
پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپههای آکروپول و قلعه فرانسویها است.
باستانشناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوشها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را بهعنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند، اما در بررسیهای باستانشناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش بهاضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.
“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” دو اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر دو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند. وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.