خوزستان نیازمند کارگاه ویژه مسائل اقتصادی و اجتماعی است

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر لزوم اتصال و همکاری دانشگاه و صنعت و حاکمیت گفت: خوزستان نیازمند کارگاه ویژه عملی برای بحث، نظریه‌پردازی و پیدا کردن جنبه‌های کاربردی و راه حل مسائل اقتصادی و اجتماعی است.

هورخبر –  علی‌محمد آخوندعلی در دومین همایش ملی و نخستین همایش بین‌المللی توسعه اجتماعی با اشاره به برگزاری همایش‌ها و سمینارها اظهار داشت: استاندار خوزستان به عنوان مدیریت دبیری شورای انقلاب فرهنگی، برای اصلاح اسناد بالادستی آموزش عالی، فناوری و چنین چیزهایی با تیم جدید وارد میدان شده و هیات‌های اندیشه‌ورز منطقه‌ای تشکیل داده است.

وی افزود: این موضوع به نشست‌هایی مانند این نشست متصل می‌شود. دیدگاه استاندار خوزستان این است که اسناد بالادستی شورای انقلاب فرهنگی باید رصد و در صورت نیاز اصلاح و بروز شوند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: اسناد بالادستی مسائل آموزش عالی و فناوری با استفاده از دانشمندان برجسته دانشگاه‌ها تدوین شده است که برای اصلاح آن‌ها هم باید از این طریق اقدام شود.

این مقام مسئول بیان کرد: بسیاری از مسائل توسط دانشمندان منطقه‌ای دیده شده و البته برخی از پتانسیل‌های منطقه‌ای هم دیده نشده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوزستان افزود: خوزستان حرف اول اقتصاد را در بخش‌های مختلف می‌زند؛ بخش کشاورزی خوزستان، امنیت اقتصادی و غذایی را تامین می‌کند و در تولیدات مختلف رتبه‌های خوبی دارد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اقتصاد دریامحور، گفت: به طور مثال در اسناد بالادستی مطالعات زیستی مناطق بلند و پست دیده نشده است. خوزستان کیلومترها با چند کشور مرز آبی دارد بنابراین اقتصاد دریایی داریم.

وی عنوان کرد: صنعت نفت، صنایع جانبی کشاورزی، شرکت توسعه نیشکر و پتروشیمی‌ها برخی دیگر از پتانسیل‌های موجود در خوزستان هستند که بسیاری از این موارد در اسناد بالادستی تیتروار دیده شده یا اصلا دیده نشده‌اند.

آخوندعلی با اشاره به وجود تالاب‌های بزرگ در خوزستان گفت: محیط زیست این تالاب‌ها در شرایط ترسالی و خشکسالی تغییر می‌کند؛ خاکی که در برخی نقاط خوزستان بهترین بستر برای انجام کشت‌های کنترل شده است و در جایی که زمین بستر نامناسب دارد نیز می‌توان بهترین محصولات را به صورت کنترل‌ کرده کشت کرد.

این مقام مسئول با اشاره به چهار فصل بودن خوزستان و تاکید بر صنعت توریست، عنوان کرد: بررسی این پتانسیل‌ها و مطرح کردن آن‌ها، در دانشکده اقتصاد انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در حال حاضر مسائل حاشیه‌ای، کودکان کار و آسیب‌های اجتماعی کلانشهر اهواز مسائل زیادی دارند.

وی افزود: ارتباط با صنعت، موسسات صنعتی و ادارات کل با دانشجویان باید بهتر برقرار شود تا دست به دست دهند و از سوی دیگر آموزش و پرورش هم باید کمک کند.

آخوندعلی گفت: دانشگاه باید در مورد مشکلات اطراف و در خود اهواز نظریه‌پردازی کند و صنعت نیز کمک کند. مدیران حکومتی و استاندار باید کمک کنند و دست صنعت و دانشگاه را در دست یکدیگر بگذارند.

وی افزود: سراغ استاندار قبلی آقای خلیلیان و همچنین آقای حسینی محراب رفتم و خواستم شورای راهبردی آموزش عالی تشکیل دهند تا روسای دانشگاه‌های خوزستان ماهانه یک بار نشستی با استاندار داشته باشند و آن‌ها دیدگاه‌ها را بیان کنند و دانشگاه‌ها نیز طرح‌ها و برنامه‌ها را ارائه دهند و نقطه اتصال کاربرد و راه حل‌های عملیاتی را مطرح کنند.

آخوندعلی بیان کرد: تا زمانی که دانشگاه، صنعت و حاکمیت حرف یکدیگر را گوش نکنند و این اتصالات برقرار نشود، همچنان هر کسی ساز خود را می‌زند و هزینه هدر می‌رود و انفجار در توسعه ایجاد نمی‌شود.

وی افزود: در زمینه توسعه پایدار، پتانسیل‌های بسیار خوبی در دانشگاه داریم و اساتید دانشکده‌های اقتصاد و اجتماعی باید نظریه‌های کاربردی خود را ارائه کنند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: خوزستان نیازمند کارگاه ویژه عملی برای بحث، نظریه‌پردازی و پیدا کردن جنبه‌های کاربردی و راه حل مسائل اقتصادی و اجتماعی است. خروجی این نشست‌ها باید به راه حل‌هایی منتهی شود تا استاندار خوزستان قانع شود که تعامل با دانشگاه و صنعت و ارتباط با این بخش‌ها را توسعه دهد و پای کار بماند؛ در غیر این صورت اگر هر کسی ساز خود را بزند، اتفاقی نمی‌افتد و هر چند کار در هر بعد خود جلو می‌رود اما با راندمان کم و پایین خواهد بود.

https://hoorkhabar.ir/715028کپی شد!
2974
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.