افزایش ۴.۹ درصدی شیوع دیابت در خوزستان!

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از افزایش ۴.۹ درصدی شیوع دیابت در خوزستان نسبت به سال‌های قبل خبر داد.

هورخبر – دکتر پژمان بختیاری نیا با بیان اینکه در هر ۵ ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد، گفت: در ایران نیز حداقل ۱۴.۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می‌برند که تعدادشان بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد می‌شود.

وی افزود: با توسعه زندگی شهرنشینی و تغییر الگوی خوردن و آشامیدن، کاهش فعالیت بدنی، تغییر الگوی خواب و بیداری و همه آن چیزی که به عنوان شیوه زندگی توام با سلامت می‌شناسیم، شاهد افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان و کشور خودمان هستیم.

دکتر بختیاری نیا با بیان اینکه دیابت نوع ۲ بیش از ۹۰ درصد از کل موارد دیابت را تشکیل می‌دهد و برای کاهش خطر ابتلا به این نوع دیابت باید رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی منظم داشت، ادامه داد: حتی یک کاهش وزن کوچک می‌تواند تفاوت بزرگی در شرایط ابتلا به دیابت ایجاد کند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: سابقه خانوادگی دیابت، اضافه وزن و چاقی، رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی، افزایش سن، فشارخون بالا، اختلال تحمل گلوکز، اختلال قند ناشتا، سابقه دیابت بارداری و تغذیه نامناسب در دوران بارداری از جمله عواملی هستند که شانس بروز دیابت را بیشتر می‌کنند.

دکتر بختیاری‌نیا با بیان اینکه شیوع دیابت در استان خوزستان بر اساس قند خون ناشتا معادل ۱۸.۹۵ درصد است، گفت: نسبت به مطالعه مشابه در سال ۱۳۹۵، ۴.۹ درصد افزایش شیوع این بیماری را داشته‌ایم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: به منظور کنترل بیماری دیابت و عوارض آن باید همه مردم اصول زندگی سالم را بدانند و اجرا کنند، همچنین باید به آموزش پیشگیری از دیابت و جلوگیری از عوارض آن در جامعه، در خانواده و مکان‌های آموزشی مانند مدارس توجه خاص داشته باشیم.

وی ادامه داد: خودمراقبتی دیابت توسط بیماران و افراد در معرض خطر می‌تواند کمک بسیار بزرگی برای کنترل بیماری کند بنابراین ضرورت دارد که آموزش و بازآموزی سطوح مختلف ارائه‌دهندگان خدمت در اولویت برنامه‌ریزی‌های آموزشی متولیان برنامه باشد.

دکتر بختیاری نیا می‌گوید: لازم است دسترسی به دارو برای همه بیماران دیابتی فراهم شود و سازمان‌های بیمه‌گر نقش حمایتی خود را ایفا کنند.

وی گفت: برای افراد در معرض خطر دیابت نوع ۲، دانستن خطر و اقداماتی که لازم است برای پیشگیری، تشخیص زود هنگام و درمان به موفع انجام دهند، ضروری است.

دکتر بختیاری‌نیا  افزود: برای افراد مبتلا به دیابت، آگاهی و دسترسی به اطلاعات صحیح و دانستن بهترین دارو‌ها و ابزار‌های موجود برای حمایت از خود مراقبتی برای به تاخیر انداختن یا جلوگیری از عوارض، حیاتی است.

https://hoorkhabar.ir/714791کپی شد!
2490
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.