آیا صدور گواهی تمکن مالی الکترونیکی، مزیتی دارد؟

گواهی تمکن مالی، اثباتی بر توانایی مالی افراد بوده که بنا بر گفته کارشناسان با الکترونیکی شدن فرآیند صدور آن در زمان و هزینه‌ها بدون محدودیت های جغرافیایی صرفه جویی خواهد شد.

هورنیوز – مجید عشقی رئیس سازمان بورس در خصوص صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های سهامداران بحث خدمات الکترونیکی است. گواهی تمکن مالی مورد استفاده بخش‌های مختلف است یکی از دغدغه‌های سهامداران تا کنون این بوده است که دارایی که در بازار سرمایه دارند فقط با فروش می‌توانند اقداماتی بر روی آن انجام دهند، اما با ابزار‌های جدید همچون صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی شرایط تغییر پیدا کرده است.

گواهی تمکن مالی چه کاربردی دارد؟

سیاوش عظیمی مدیر بین الملل شرکت سپرده گذاری مرکزی در ادامه بیان کرد: گواهی تمکن مالی در واقع اثباتی بر توانایی مالی و سبقه فعالیت افراد در یک بازار مالی حرفه‌ای مانند بازار سرمایه کشور است. پذیرندگان گواهی تمکن مالی معمولا سفارتخانه‌های کشور‌های دیگر، دانشگاه‌ها و کار فرما‌های بین المللی هستند که البته موارد پیگیری‌ها متفاوت است به عنوان مثال سفارتخانه‌ها که عمده پذیرندگان این‌گواهی هستند به منظور اثبات تمکن مالی جهت صدور روادید، بحث اعطای اقامت‌های ثابت و یا موقت از آن استفاده می‌کنند و دانشگاه نیز بیشتر برای دانشجویانی که می‌خواهند در رشته‌های اقتصاد و مدیریت مالی اقدام کنند با این گواهی برای آن‌ها به سادگی مسجل می‌شود که این فرد سابقه لازم را دار هستند یا خیر؟

این مقام مسئول اظهار کرد: در گذشته صدور این‌گواهی به صورتی بود که شخص متقاضی اگر در تهران بود باید به دفتر مرکزی سپرده گذاری مرکزی مراجعه می‌کرد و اگر در شهرستان‌ها بودند باید به نزدیک‌ترین بورس منطقه‌ای درخواست می‌دادند و در آنجا پس از احراز هویت در خواست خود را ثبت می‌کردند و شرکت سپرده‌گذاری پرتفوی فارسی را صادر می‌کرد و سپس مدیریت امور بین الملل شرکت آن را ترجمه و اگر تهران بودند تقدیم افراد و برای شهرستان‌ها پست می‌شود.

در ادامه صادقی مدیر سامانه‌های ثبت و عملیات شرکتی گفت: افراد می‌توانند از طریق درگاه یکپارچه ذی نفعان در خواست خود را ثبت کنند.

صرفه‌جویی در زمان و هزینه سهامداران با صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در خصوص مزیت فرآیند صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی گفت: با الکترونیکی شدن فرآیند افراد می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان و به راحتی بدون هزینه‌های مختلف گواهی تمکن مالی خود را دریافت کنند و صرفه‌های اقتصادی بسیاری برای افراد به همراه خواهد داشت. علاوه بر این صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی برای محیط زیست هم مناسب خواهد بود و موارد مصرف کاغذ کاهشی خواهد شد این اقدام برای بازار سرمایه هم‌می تواند مفید واقع شود و به نوعی شاید بتواند سبب جذب سرمایه افراد هم شود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی محدودیت‌های بعد جغرافیایی را هم از بین می‌برد و نکته مهم‌تر این که افراد مجبور به تحمل صف‌های طولانی و زمان بر ادارت مختلف دیگر نخواهند بود.

در نهایت بنا بر اعلام روز گذشته شرکت سپرده گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان از دو هفته گذشته که فرآیند صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی آغاز شده بیش از هزار پرتفو صادر شده است.

https://hoorkhabar.ir/712811کپی شد!
218
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.