با تکمیل فاز دوم فولادسازی، تولید شمش به ۸۶۰ هزار تن خواهد رسید

هورنیوز – علی محمدی مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران در نشست خبری امروز، ۳ اسفندماه، اظهار داشت: گروه ملی فولاد ایران در حال حاضر با ۸ خط تولیدی، ۶ کارخانه و ۳هزار نفر نیروی کار در حال فعالیت و تولید است.

 

وی با اشاره به دارایی‌های این شرکت افزود: ۴۰ درصد از سهام فولاد اکسین، باشگاه استقلال خوزستان، ۲۷۰ هکتار زمین و چند شرکت زیر مجموعه از جمله دارایی‌های مجموعه گروه ملی است.

 

مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران با بیان اینکه بهترین سال‌های گروه ملی با تولید حدود ۱.۷ میلیون تن در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ رقم خورده است، تصریح کرد: پس از خصوصی‌سازی رونق تولید در این مجموعه بیشتر شد اما پس از بحث پرونده‌های کلان فساد اقتصادی تولید در این کارخانه به حدود ۹۷ هزار تن رسید و عملا کارخانه‌ها تعطیل شد و مشکلات کارگری بسیاری در شرکت به وجود آمد.

 

محمدی با بیان اینکه در سال‌های اخیر و پس از حل مشکلات کارگری در مجموعه گروه ملی فولاد ایران تلاش شده است تا رشد و رونق تولید محقق شود، گفت: میزان تولید گروه ملی در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۴۰ هزار تن بود و در سال ۱۳۹۹ به حدود ۴۷۰ هزار تن رسید اما مجددا با مشکلاتی که در سال ۱۴۰۰ داشتیم میزان تولید به ۳۶۰ هزار تن کاهش پیدا کرد. خوشبختانه با تلاش‌های انجام‌شده در گروه ملی صنعتی فولاد ایران امسال پیش بینی می‌کنیم که تولید ۴۷۰ هزار تنی در شرکت محقق شود.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه از شرایط بد گذشته خارج شده‌ایم، گفت: خوشبختانه آنقدر توانمند شده‌ایم که بتوانیم نگاه رو به جلو داشته باشیم و در این زمینه رکوردهای تولید را در ماه‌های اخیر یکی پس از دیگری شکسته‌ایم.

 

مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران با بیان اینکه بهترین سال‌های این شرکت با تولید حدود ۱.۷ میلیون تن در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ رقم خورده است، تصریح کرد: پس از خصوصی‌سازی رونق تولید در این مجموعه بیشتر شد اما پس از بحث پرونده‌های کلان فساد اقتصادی تولید در این کارخانه به حدود ۹۷ هزار تن رسید و عملا کارخانه‌ها تعطیل شد و مشکلات کارگری بسیاری در شرکت به وجود آمد.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه از شرایط بد گذشته خارج شده‌ایم، گفت: خوشبختانه آنقدر توانمند شده‌ایم که بتوانیم نگاه رو به جلو داشته باشیم و در این زمینه رکوردهای تولید را در ماه‌های اخیر یکی پس از دیگری شکسته‌ایم.

 

محمدی ادامه داد: کارخانه‌های فولادی کشور در حال حاضر با ۵۰ درصد از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و این مساله به دلیل این است که زنجیره گسترش پیدا می‌کند اما به درستی این اتفاق رخ نمی‌دهد و باعث می‌شود تا واحدهای فولادی نتوانند با تمام توان و ظرفیت خود فعالیت کنند. همچنین تنوع محصولات گروه ملی و برند این شرکت از دیگر فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: تنها مشکل گروه ملی کمبود سرمایه در گردش است که اگر بانک‌ها مساعدت و مصوبات ستاد تسهیل را اجرایی کنند و تسهیلات لازم را ارائه دهند گروه ملی می‌تواند کارخانه‌های بیشتر بسازد و با ظرفیت بیشتری تولید داشته باشد.

 

محمدی با اشاره به برنامه تولید ۱۰۰ هزار تنی در اسفندماه عنوان کرد: اگر در تامین برق و گاز شرکت مساله‌ای پیش نیاید، در اسفندماه امسال ۱۰۰ هزار تن تولید خواهیم داشت. اگر این تولید محقق شود شرکت سود آور می‌شود و وارد مرحله جدیدی خواهیم شد که مشکل سرمایه درگردش حل می‌شود.

 

وی با بیان اینکه طرح‌های توسعه‌ای را در گروه ملی فولاد در برنامه داریم، افزود: دو خط تولیدی در گروه ملی بیش از ۶۰ سال قدمت دارند که قطعا توان رقابت با شرکت‌ها و خطوط جدید را ندارد. با این شرایط باید نسبت به احداث خطوط و کارخانه‌های جدید که توان رقابت پذیری بالایی دارند اقدام شود. همچنین در گروه ملی ۳ خط تولید ۴۰ ساله و دو خط تولید با سن بالای ۱۸ سال فعالیت دارند.

 

مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران با اشاره به فعالیت یک کارخانه فولادسازی ۴۳۰ هزار تنی در این شرکت افزود: پس از ۱۰ سال قرار است فاز دوم فولادسازی گروه ملی فولاد اجرایی و تکمیل شود. براساس پیش‌بینی‌های شرکت مشاور این طرح پس از ۹ ماه می‌تواند اجرایی شود.

 

این مقام مسئول اظهار کرد: در سال آینده به سمت احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی خواهیم رفت. مطالعات این طرح توسط مشاور در دست تکمیل است و امیدواریم بانک‌ها پای کار بیایند و سرمایه حدود ۳ هزار میلیارد تومانی مورد نیاز برای این طرح را تامین مالی کنند.

 

محمدی با بیان اینکه شرکت‌هایی مثل گروه ملی فولاد ایران اگر طرح توسعه‌ای نداشته باشند قطعا عقب خواهند افتاد، تصریح کرد: همه مجوزهای زیست محیطی و… این طرح گرفته شده و با تامین منابع مالی و اجرای این طرح جهش بزرگی در گروه ملی رخ خواهد داد.

 

مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران با اشاره به مشکلاتی که در بحث تامین برق و گاز وجود دارد، گفت: از سال گذشته تاکنون ۳ ماه قطعی برق و ۲ ماه مسائل مربوط به عدم تامین گاز باعث شد تا هر ماه حدود ۱۰۰ هزار تن یعنی مجموعا ۵۰۰ هزار تن از ظرفیت تولید را از دست دهیم.

 

وی در پایان در خصوص بحث صادرات محصولات تولیدی گروه ملی اظهار کرد: ما هرچه تولید می‌کنیم را می‌توانیم به عراق صادر کنیم و با توجه به اینکه تاییدیه از سازمان استاندارد عراق را داریم مشکلی در این زمینه وجود ندارد. هیچ مشکلی برای صادرات در شرکت وجود ندارد اما مساله رفع تعهدات ارزی و نوسانات سیاست‌گذاری در این زمینه، صادرات را با مشکل مواجه کرده است.

https://hoorkhabar.ir/710821کپی شد!
193
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.