کاهش تولیدات پتروشیمی‌های آسیا به دلیل حاشیه سودهای ضعیف

هورنیوز – افت فصلی تقاضا و فشار تورم جهانی، حاشیه سودها را تحت فشار قرار داده و صادرات پلاستیک را کند کرده است.

 

پیش‌بینی می‌شود تولیدکنندگان پتروشیمی در سراسر آسیا در نتیجه حاشیه سودها و تقاضای ضعیف‌تر تولیدات خود را در کراکرهای اتیلن و واحدهای پلیمر پایین‌دستی کاهش دهند.

 

تقاضای پلاستیک در منطقه از ابتدای سه ماهه سوم در نتیجه افت فصلی تقاضا و فشارهای تورمی جهانی افت کرده است. صادرات همزمان با افت تقاضای داخلی کند شده، که این امر تا بخشی به دلیل کاهش ارزش ارزها در برابر دلار در کشورهای کمتر توسعه یافته می‌باشد. نتیجه این امر، افت ناگهانی قیمت‌های پلیمر در سراسر بازارهای آسیا در نیمه دوم ژوئیه بود. و تشدیدکننده این جو کاهشی، ضعف تقاضا در بازار اصلی چین بود، زیرا سیاست‌های سخت‌گیرانه کووید-۱۹ مانعی بر سر راه رشد اقتصادی است.

 

تولیدکنندگان با توجه به افت قیمت‌های پلیمر در برابر خوراک نفت خام، نفتا و ال‌پی‌جی دست به عصا شده، و آن‌ها تنها براساس نیازهای اساسی خرید می‌کنند. ظرفیت‌های جدید تولید نیز منتج به فراوانی عرضه خواهد شد. این فشار بر حاشیه سودهای پتروشیمی منجر به آن شده تا تولیدکنندگان زودتر به سراغ عملیات‌های تأمین و نگهداری رفته، که همین امر بیش از پیش نرخ بهره‌برداری را کاهش داده یا تولیدات را برای بار اول کمتر می‌کند.

 

حاشیه سودهای منفی هیدروژن‌زدایی پروپان در چین منجر به تعطیلی بسیاری از واحدها شده، و همزمان دو واحد در نینگبو و یکی در تیانجین، در شرق چین، از اواخر ژوئیه تأمین و نگهداری خود را آغاز کردند. حاشیه سودهای هیدروژن‌زدایی پروپان در ۲۸ ژوئیه در میزان منفی ۱۶۵ دلار در هر تن قرار گرفت. تاثیرات تضعیف‌کننده بر تقاضای پروپان منطقه منتج به افت قیمت‌های تحویلی به نینگبو تا ۵ دلار تخفیف در برابر شاخص معاملات خاور دور سپتامبر (آرگاس) شد.

 

اما تضعیف قیمت‌های ال‌پی‌جی تخفیفات در برابر نفتا را افزایش داده است؛ قیمت‌های پروپان سی‌ف‌آر ژاپن در اواخر ژوئیه ۳۵ دلار در هر تن زیر قیمت‌های نفتا قرار گرفته، که همین امر به تقویت تقاضا از سوی تولیدکنندگان اتیلن شمال شرق آسیا کمک کرد. یکی از واردکنندگان کره‌ای، محموله بزرگ برابری از پروپان و بوتان برای تحویل در نیمه دوم اوت از غرب آسیا و محموله مشابهی برای تحویل در سپتامبر از دامپیر استرالیا خریداری کرد. تقاضا از کراکرها علیرغم مزیت‌ها در برابر نفتا و اما با توجه به حاشیه سود منفی ۲۱۴ دلاری پروپان در اواخر ماه گذشته، همچنان نسبتاً راکد است.

https://hoorkhabar.ir/707557کپی شد!
175
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.