صدیق راد خبر داد: اجرای طرح آموزشی و حمایتی برای کودکان کار و خیابان اهواز
مدیرکل بهزیستی خوزستان از اجرای طرح آموزشی و حمایتی کودکان کار و خیابان در سطح شهرستان اهواز خبر داد.
غلامرضا صدیق راد در نشست خبری که امروز ۲۱ خردادماه در محل این اداره کل برگزار شد، اظهار کرد: این طرح یکی از طرحهای موفق محسوب می شود.
وی افزود: بحث کودکان کار بیشتر در کلانشهرها مطرح است زیرا شیوع این پدیده در شهرهای کوچک کمتر دیده می شود.
صدیق راد تصریح کرد: در این طرح به دنبال این هستیم که بتوانیم کاری کنیم تا بچه های کار بتوانند همچون سایر کودکان کارهای معمولی مانند بازی، تفریح، و کودکی را انجام دهند.
وی عنوان کرد: انجام آموزش، شناسایی کودکان کار، نیازسنجی، تحقیقات درباره زندگی و محل زندگی کودکان از جمله اقدامات ما در این طرح بوده است.
صدیق راد ادامه داد: اقدامات روانشناسی، مشاوره، تقویت اعتماد و عزت نفس نیز از دیگر کارهای صورت گرفته بوده است. همچنین با انعقاد تفاهم نامه ای میان بهزیستی و فنی و حرفه ای، بیشتر این کودکان شناسایی شده، یک فن را یاد گرفته اند و برای آن گواهینامه فنی نیز صادر شده است.
وی بیان کرد: ذر این طرح قصد بر این بود که این کودکان اعتماد به نفس پیدا کنند، جسارت و توان “نه گفتن” را داشته باشند و وقتی گل فروشی می کنند با ترغیب یا تحریک فرد یا افراد دیگر به سمت مواد فروشی نروند.
صدیق راد اظهار کرد: اگرچه معمولا به این کودکان به عنوان یک معضل اجتماعی نگاه می شود اما در این طرح قصد داشتیم که این کودکان را صاحب هویت اجتماعی کنیم که به لطف خدا نتایج خوبی از این طرح گرفته شده است. در این طرح به دنبال این نیستیم که کودکان کار را شناسایی و دستگیر و جمع آوری کنیم زیرا این کار سالها انجام می شد اما چه نتایجی در پی داشته است.
وی افزود: قصد ما این است که آرام آرام مسایل اجتماعی را به این کودکان یاد دهیم و با آنها ارتباط برقرار کنیم و سپس به ساماندهی و یا کمک به خانواده های آنها اقدام کنیم.
صدیق راد گفت: این طرح برای ۹۶ کودک کار در شهرستان اهواز در مدت ۶ ماه انجام شده است.
وی ادامه داد: ما نمی گوییم که کودکان کار نیستند و وجود ندارند بلکه می گوییم اینها سالها هستند و به کار مشغول شده اند و باید کاری برای آموزش و حمایت آنها انجام داد.
صدیق راد خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم فرصتهایی را برای آنها فراهم کنیم تا همچون سایر کودکان از امکانات تفریحی، فرهنگی و رفاهی استفاده کنند.
وی اظهار کرد: البته این کودکان دارای پدر و مادر بوده اند و بر اساس تحقیقات انجام شده، سن آنها بین ۶ تا ۱۸ سال بوده است. ۳۱ مورد از این کودکان اظهار بی سوادی می کردند و ۳۷ مورد دارای مدرک راهنمایی یا بالاتر بودند.
صدیق راد گفت: بیش از نیمی از پدران این کودکان بیکار بودند، ۸۹ درصد جزو فرزندان طلاق نبودند، در ۹۶ درصد موارد نیز پدر و مادر کودکان در قید حیات بودند و ۹۴ درصد خانواده های کودکان کار دارای ۵ فرزند و بالا بوده اند.