نماینده آبادان، مرد نامه نگاری های رسمی
هورنیوز – طی چند روز گذشته تصویر یک نامه بد خط و بدون سر و ته در فضای مجازی دست به دست میشود که نویسنده آن سید مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس است و خطاب به وزیر اقتصاد درباره گمرکات سه منطقه نوشته شده است.
برخی که بدبین هستند میگویند لابد طلب کرده مدیریت این گمرکات در اختیار نزدیکانش قرار بگیرد و برخی که خوشبین تر هستند میگویند این نماینده در پاسخ به وزیر، از این ادبیات استفاده کرده و ادبیات بی سر و ته، در واقع جواب وزیر بوده است.
علاوه بر انتشار نامه دست نویس محفوظی به وزیر اقتصاد، دستخط و نوع نگارش و نامفهوم بودن محتوای نامه هم سوال برانگیز شد. محفوظی خیلی کوتاه پاسخ داده این دستنوشته برای یادآوری مشکلات گمرک آبادان و اروندکنار و چوئبده بوده و صرفا جنبه اطلاع و گوشزد پیرو مکاتبات قبلی بوده است. اما کاربران سوالات بیشتری درباره این نامه پرسیدهاند که برایشان بیجواب مانده است؛ آنها درباره مدرک دکترای محفوظی و همچنین سابقه نامهای که به آن استناد شده، سوال پرسیدهاند اما با وجود کامنت های مختلف درباره نامه این نماینده، او نه در توییتر و نه در اینستاگرام، به مخالفان و مردمی که از او سوال کردهاند جواب نداده است.
کاربران شبکههای اجتماعی واکنشهای زیادی به این نامه نشان دادند؛ از جمله برخی که پایان نامه او را نشان دادند و نوشتند باید استادان راهنمای او را پیدا کرد چراکه نمیتوان تصور کرد یک دکترای ادبیات عرب (زبان عربی یکی از دشوارترین و کاملترین زبانهای جهان است) چگونه چنین نامهای نوشته است. برخی دیگر اعتبار علمی دانشگاه شهید چمران را زیر سوال بردند و نوشتند چگونه در این دانشگاه مدرک دکترا به چنین فردی داده شده است.
یکی از کاربران نوشته «اگر من، جای وزیر اقتصاد بودم نه تنها به نامهاش پاسخ نمیدادم، بلکه وی را وادار میکردم تا پایان این دوره مجلس، به جای آن صلواتی که در پیوست قید کرده، حداقل ده بار از روی کتاب فارسی پایه دوم ابتدایی رونویسی کند.»
یکی دیگر نوشته «جای دکتر خاندوزی باشم، نامه رو عودت میدهم، قبلش هم زیر آن مینویسم: باسمه تعالی/ جناب آقای سید مجتبی محفوظی، نماینده محترم آبادان/ سلام علیکم/ احتراما، نامه درخواستی در فرمت رسمی و اداری، نگارش، تایپ و مجددا ارسال شود.»
سوال مهم افکار عمومی این بود که چگونه در مجلسی که برای مردم یک کشور تصمیم میگیرد و قانونگذاری میکند، چنین فردی با این سطح سواد در کمیسیون فرهنگی عضو باشد و برای فرهنگ یک کشور تصمیم بگیرد.
در سایت مرکز پژوهشهای مجلس آمده که محفوظی مدرک دکترا دارد و کارمند سپاه است. ظاهرا او مدرک دکترای ادبیات عرب دارد اما در نوشتن چند جمله به زبان فارسی مشکل دارد که این مسئله سوژه بعضی کاربران فضای مجازی شده است و به همین جهت سابقه او بیش از گذشته زیر ذرهبین قرار گرفته است؛ از جمله زمانی که در اوج اعتراضات خوزستان درباره فضای مجازی نطق میکرد و شبکه نمایش خانگی یا VODها را موجب ولنگاری میخواند و خطاب به دولت میگفت: «چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فرهنگ و برنامهای برای ارشاد اسلامی توجهی ندارد؟ آیا اساسا این وزارتخانه برنامهای برای مهار ولنگاری فوق تصور شبکه نمایش خانگی دارد که در حال حاضر اقدام به اشاعه و عادی سازی فحشا و ترویج و تبلیغ فرهنگ غربگرایانه می کند یا تصورش این است که این موضوع جزء وظایفش نیست؟»
از سوابق دیگر محفوظی حمایت شدید او از طرح صیانت از کاربران فضای مجازی است. در حال حاضر هم جز کمیسیون اصل هشتاد و پنجی طرح صیانت است و با این مواضع جز جدیترین حامیان این طرح است.
در جریان انتخابات مجلس، محفوظی خودش را دیپلمات معرفی کرده است؛ ظاهرا اشاره او به سابقه مستشاری در عراق و سوریه بوده است و همان را کافی دانسته تا خودش را دیپلمات معرفی کند. البته محفوظی در انتخابات مجلس در آبادان حدود ۲۰ هزار رای به دست آورده بود که یکی از کمترین آرا، حتی در مجلس یازدهم است؛ این تعداد رای هم البته عجیب نیست، چه آنکه او اصالتا اهل قم است و معمولا در شهرهای مرزی به سختی به فرد غیربومی رای داده میشود، اینکه محفوظی چگونه از آبادان به مجلس راه یافته، از عجایب انتخابات در ایران است. البته آبادان سه نماینده در مجلس دارد و محفوظی نماینده اول این شهر نبود. آنگونه که از عملکرد محفوظی بر میآید، او در صفحات اجتماعی پیگیر مسائل خوزستان، در صحن علنی اصولگرای دو آتشه و در نامهنگاری، یک چهره اقتصادی است!
محفوظی احتمالا از این شهرت ناخواسته چندان راضی نباشد، چه آنکه او از روز گذشته به شهرتی قابل توجه رسیده است. او زمانی زیر طرح «پخش مذاکرات مجلس از سیمای جمهوری اسلامی» را امضا کرده و حالا به وضعیتی رسیده که نه تنها صداوسیما، بلکه همه رسانهای ایران درباره او میگویند.
رویداد۲۴