قطع گاز با سهام پتروشیمی‌ها چه می‌کند؟

هورنیوز ؛ آلودگی شدید هوای تهران این روزها خبرساز شده است. کمی پیش از آلودگی هوا قطع شبانه برق، واکنش تهرانی‌ها را به دنبال داشت که البته سرنخ هردوی این ماجرا به کمبود گاز برمی‌گردد.

 

شرکت برق اعلام کرد که برای صرفه‌جویی در مصرف گاز نیروگاه‌ها ناچار شده است که برق شهر را در ساعات اولیه شب قطع کند. بلافاصله پس از این اتفاق آلودگی شدید هوای تهران اعتراض بسیاری از شهروندان را به دنبال داشت.

 

شهروندانی که متوجه شدند علت آلودگی هوا، قطع گاز صنایع و جایگزینی آن با مازوت آلاینده است. در این بین خبر رسید که قطع گاز صنایع به پتروشیمی‌ها رسیده است و پتروشیمی خراسان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که از ۱۰ دی ماه تمام فعالیت‌های تولیدی خود را متوقف کرده است.

 

پتروشیمی‌ها نه تنها پس از نفت بازیگران اصلی بازار ارز ایران به شمار می‌آیند که به دلیل تولید کود اوره برای کشاورزان اهمیت فراوانی دارند. قطع گاز پتروشیمی‌ها درست در شرایطی رخ داده است که حالا کشاورزان عملیات زمستانه را از سر گرفته‌اند.

 

عملیاتی که که شامل کوددهی باغ‌ها و مزارع می‌شود. این مساله اعتراض بسیاری از کشاورزان را به دنبال داشته است اما قطع گاز پتروشیمی‌ها چه تاثیری روی سهام آنها در بازار سرمایه دارد؟

 

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ این پرسش به تجارت‌نیوز توضیح می‌دهد که اگر قطع گاز طولانی نشودو در حد ۴-۵ روز بماند نمی‌تواند تاثیر منفی روی ارزش سهام شرکت‌های پتروشیمی داشته باشد.

 

او ادامه می‌دهد که شرکت‌های پتروشیمی که سالهاست با قطع زمستانه گاز مواجه هستند، این موضوع را پیش‌بینی کرده‌اند و آمادگی لازم را برای مواجهه با قطع گاز داشته‌اند.

 

دارابی تاکید می‌کند: گذشته از این، به دلیل آغاز فصل خرید کود اوره توسط کشاورزان درآمد شرکت‌های پتروشیمی در حال حاضر مناسب است. همچنین اینکه ثبات قیمت در بازار ارز ایران، به دلیل حضور جو بایدن، در کاخ سفید وضعیت صادرات پتروشیمی‌ها را مساعد کرده و از آن سمت دولت مساعدت‌هایی برای انتقال ارز پتروشیمی‌ها داشته است که تمام این موارد چشم‌انداز سودآوری شرکت‌های پتروشیمی را در کوتاه مدت تقویت کرده است.

 

قطع خبرساز گاز صنایع در شرایطی است که نه‌تنها ایران بزرگترین ذخایر گازی جهان را در اختیاردارد که سهم صنایع از مصرف گاز سهم قابل توجهی نیست و در این بین شرکت‌های پتروشیمی فقط ۷ درصد گاز تولیدی را مصرف می‌کنند.

 

تحریم و مشکل جذب سرمایه برای تکمیل فازهای پارس جنوبی موجب شده است که با وجود وعده‌های مکرر مسوولان امسال هم قطع زمستانه گاز تکرار شود. هدررفت بالای گاز هم در بخش خانگی و هم در زمان انتقال آن به این تنش گازی دامن زده است.

 

به گونه‌ای که در حال حاضر بهره‌وری و توجیه اقتصادی پایین در تولید گاز موجب شده که بارها پرداخت حقوق کارگران پارس جنوبی به تعویق افتاده و موجب اعتراض آنها شود.

تجارت نیوز

https://hoorkhabar.ir/691534کپی شد!
76
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.