افزایش توان نقدشوندگی؛ نمایش قدرت و عزم “پتروشیمی پارس”

هورنیوز ؛ شرکت پتروشیمی پارس موفق شد با فروش ۳۱۳ هزار تن محصول در مهر ماه سال جاری، مبلغ ۲۴ هزار میلیارد ریال درآمد کسب کند. در این بین محصول اتان که بیشترین مقدار فروش را در مهرماه به خود اختصاص داده است، درآمد ۶ هزار میلیارد ریالی را برای شرکت به ارمغان آورد. باید توجه کرد در حال حاضر ۴۷ درصد این گاز توسط پتروشیمی ها تأمین می شود که ۱,۵۵۰ هزار تن آن در سال توسط پتروشیمی پارس تولید و عرضه می شود.

 

جایگاه ویژه «استایرن منومر» در درآمد فروش

محصول استایرن منومر که دومین محصول اصلی این شرکت است به دلیل اینکه عمده بازار داخل آن (۸۶ درصد) توسط شرکت پتروشیمی پارس تأمین می‌شود، در مهرماه با فروش ۵۱ هزار تن درآمد ۶.۲ هزار میلیاردی را برای «پارس» ایجاد کرد. این درحالی است که محصول بوتان در بین فرآورده‌های این شرکت کمترین میزان تولید به رقم ۷.۶ هزار تن را از آن خود نمود و درآمد میلیارد ریالی را در پی داشت. همچنین پرپان تولیدی «پارس» در یک ماهه مهرماه با ۹۷ هزار تن فروش، مبلغ ۷.۹ هزار میلیارد ریال را وارد شرکت نمود.

 

با وجود اینکه بازار دو محصول پرپان و بوتان تنها توسط پتروشیمی پارس تأمین نمی‌شود، اما حدود ۳۹ درصد کل عرضه و فروش این دو محصول در داخل کشور به وسیله تولیدات «پارس» تأمین می‌ شود.

 

در ۶ ماهه ابتدای سال نیز، محصول اتان رتبه اول تولید را به خود اختصاص داد و با فروش ۷۵۹ هزار تن درآمد ۲۵ هزار میلیارد ریالی را وارد شرکت نمود.

 

میزان فروش استایرن منومر نیز در این دوره حدود ۳۰۸ هزار تن بوده است که مبلغ ۲۷.۲ هزار میلیارد ریالی را ایجاد کرد.

 

باتوجه به اینکه حجم کل فروش محصولات «پتروشیمی پارس» در ۶ ماهه نخست سال جاری حدود یک میلیون و ۹۴۸ هزار تن است، درآمد حاصل از فروش ۹۴.۵ هزار میلیارد ریالی برای پارس به ثبت رسید.

 

لذا همان طور که مشخص است، عمده تولیدات «پارس» به نصف بودجه بندی سالانه رسیده‌اند. لذا میزان تولید کل ۶ ماهه که حدود ۲,۰۷۲ هزار تن می‌باشد، تقریباً نیمی از برنامه سالانه را محقق کرده است.

 

برنامه «پارس» برای توسعه ظرفیت عملیاتی

در کنار فعالیت تولیدی، «پارس» برای حفظ جریان تولیدی خود با مطالعاتی بر بخش‌های اصلی تولید همچون متان، بنزن و استایرن منومر به دنبال شناسایی موانع تولید و رسیدن به حداکثر ظرفیت اسمی برنامه‌ریزی شده است.

 

لذا در حال حاضر در کنار رفع موانع تولید فعلی و بهبود عملکرد کنونی، برنامه خود را در جهت تحقق ظرفیت اسمی و حداکثر بهره برداری از شرایط فعلی خوراک، یوتیلیتی و .. است.
در کنار این موفقیت‌های فروش برای شرکت پتروشیمی پارس، در بازار سهام نیز رتبه دفعات معامله روزانه در ۳ ماهه گذشته این شرکت ۱۶۳ و رتبه ارزش معاملات در ۳ ماهه گذشته ۱۱۳ بوده است.

 

این امر حاکی از قدرت نقدشوندگی مناسب شرکت پتروشیمی پارس است چراکه در ۳ ماهه گذشته میانگین دفعات معامله این سهم ۱,۲۰۴ مرتبه در روز با ارزش ۱۷۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

از آنجا که «پارس» از نیمه شهریورماه سال گذشته توسط «صندوق خلیج فارس» بازارگردانی شده، قدرت نقدشوندگی سهام آن افزایش یافته است.

https://hoorkhabar.ir/690458کپی شد!
66
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.