لیست جدید پستهای سفارشی اعضای ستاد روحانی در وزارت کار و شستا
هورنیوز – انتصاب بدون ضابطه اعضای ستاد انتخاباتی حسن روحانی در شرکتهای زیرمجموعه وزارت کار و شستا، این روزها چالش جدی برای محمد شریعتمداری به وجود آورده و آنطور که خضریان نماینده مجلس عنوان کرده قرار است محمد شریعتمداری برای پاسخ به این نوع انتصابات و شفاف سازی به مجلس برود.
این در حالی است که محمدرضوانی فر؛ مدیرعامل شستا سابقاً از انتصاب اعضای ستاد حسن روحانی در شرکتهای زیرمجموعه شستا حمایت کرده و گفته بود: میگویند چرا این را گذاشتید، ایشان در ستاد آقای روحانی بوده، میگویم وقتی دولت تدبیر و امید انتخابات را برده است این فرد باید از ستاد چه کسی انتخاب شود؟ انتصاب اعضای ستاد روحانی ایراد نیست و شرط عقل است.
محمد شریعتمداری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که پیش از تصدی این وزارت کار وزیر صنعت دولت تدبیر و امید بود و پیش از اینکه به دلیل عملکرد ضعیف و تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالاهای غیراساسی و به تعبیر دیگر هدر دادن منابع ارزی که البته بخش زیادی از آن هم سر از بازار ارز و فروش به نرخ آزاد درآورد یا اصلا وارداتی انجام نشد و ارزها از کشور خارج شد، مجبور به استعفا قبل از استیضاح شده بود، ۳ هفتهی پیش در صفحه توییتر خود نوشت: «شستا پس از ۲۲ سال بالاترین رتبه ارزیابی گزارش مالی پاک را از سازمان حسابرسی با عنوان مطلوب و بدون شرط دریافت کرد. این رخداد بی سابقه کنار سودآوری، بیانگر تلاش بی پایان شستا و اعمال شفافیت و خرد است. دم فرمانده هوشمندش، دکتر محمد رضوانی فر گرم. تبریک به همه ذی نفعان شستا.»
علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ۲۰ مهرماه با انتشار اسنادی بیان کرد: مدارکی به دست بنده رسیده که نشان میدهد شماری از اعضای ستاد انتخاباتی آقای حسن روحانی با دستور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی (محمد کبیری؛ معاون تعاون وزیر کار) در شرکتهای زیر مجموعه شستا به کار گیری شده اند این در حالی است که آمارها نشان میدهد حدود ۳۰ درصد از جوانان کشور بیکار هستند که بسیاری از این جوانان تحصیل کرده و متخصص، میتوانستند واجد شرایط جذب در برخی شرکتهای دولتی باشند.
خضریان افزود: به استناد لیستها و مدارک موجود این افراد با امضای محمد کبیری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شستا معرفی شدهاند، درخواست بنده از وزیر این است که در خصوص به کارگیری این افراد در چنین پستهای مهمی شفاف سازی صورت گیرد.
خضریان: برخی اعضای ستاد انتخاباتی روحانی در شستا بکارگیری شدهاند
سخنگوی کمیسیون اصل نود قانون اساسی در ادامه گفت: با توجه به اینکه به کارگیری افراد در مشاغل تخصصی و مدیریتی، نیازمند داشتن تخصص، تجربه و سوابق شغلی موثر و مرتبط میباشد سوال بنده از وزیر محترم تعاون، کار و رفاهاجتماعی این است که اعضای کمیته جوانان و دانشجویان ستادهای انتخاباتی جناب آقای روحانی با کدام سابقه موثر شغلی، برای جذب در مشاغل کلیدی و هیأت مدیره بزرگترین و مهمترین هلدینگها و شرکتهای اقتصادی و تولیدی کشور (زیر مجموعههای شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) معرفی شده اند؟ آقای شریعتمداری که مدعی شفافیت در وزارتخانه تحت امرشان و بخصوص شرکتهای شستا هستند آیا حاضر به شفاف سازی در خصوص جذب بدون ضابطه این افراد نیز هستند؟ آیا چنین امکانی برای سایر جوانان کشور هم فراهم میباشد؟ آیا این مصداق اتمّ بی عدالتی و تخلف آشکار مدیریتی نیست؟
نکته مهم این است که ظاهرا افراد منصوب شده فاقد هر گونه رزومه و حتی سابقه کار اداری هستند و جایگاههای مهمی مانند هیئت مدیره شرکتها را در اختیار دارند. در ادامه به برخی از این انتصابات اشاره میشود.
۱- سعید افروزی مدیر کانال هواداران روحانی که مرداد ۹۶ به جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به شش ماه حبس محکوم شده بود، بدون یک روز سابقه کار اداری به عنوان عضو موظف هیئت مدیره سیمان غرب منصوب شده است.
۲- احسان مازندرانی از خبرنگاران نزدیک به فرزندان هاشمی رفسنجانی که در پرونده معروف به پروژه نفوذ بازداشت و به دو سال حبس محکوم شده بود، بعد از ازادی به عنوان عضو موظف هیئت مدیره کشتیرانی کیش منصوب شده است.
۳- محسن بیگلربیگی که یک بار در سال ۸۸ به جرم تبلیغ علیه نظام و یک بار سال ۹۴ دستگیر شده بوده، بعنوان عضو موظف هیئت مدیره پتروشیمی غدیر منصوب شده است.
۴- حسین نیکخواه، مسئول کمیته علمی ستاد جوانان میرحسین موسوی خرداد ۸۸ بازداشت و در دادگاه بدوی به دوسال زندان محکوم و به مدت ۵ سال از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی محروم شده بود بعنوان مدیرعامل نفت پاسارگاد منصوب شده است.
۵- جهانبخش خانجانی دیگر مجرم امنیتی است که در در حال حاضر عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفتکش است. وی در سال ۸۸ به جرم اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی محکوم شده بود.
البته انتصابها فقط به مجرمین امنیتی و فاقد صلاحیت ختم نمیشود و هتاکان به انقلاب و ارزشهای انقلابی نیز این روزها در شستا پستهای مدیریتی دارند.
۶- نادره رضائی یکی از امضا کنندگان نامه به اوباما برای تحریم ایران این روزها با رفتار پرحاشیه اش و البته دریافت حقوق نجومی سکان مدیر عاملی موسسه انتشارات علمی و فرهنگی را برعهده دارد.
۷- داوود حشمتی مدیر روابط عمومی یکی از شرکتهای زیر مجموعه شستا یکی از این افراد است که این روزها در فضای مجازی و بخصوص توئیتر با حمله به نیروهای انقلابی در صدد زیر سوال بردن و مایوس کردن مردم از جریان انقلابی است.
۸- علی رفیع زاده مسئول دانشجویان ستاد روحانی که در یک سخنرانی در دانشگاه تربیت مدرس برخورد قوه قضائیه در مواجهه با فساد را مبهم و دوگانه خوانده، محمد قالیباف رئیس مجلس را به فساد متهم کرده و حصر را غیرقانونی و با حرفهای نادرست تصویب برجام را به سفارش رهبری نسبت داده، این روزها به عنوان مدیر حقوقی هلدینگ سیمان فارس و خوزستان مشغول فعالیت است.
۹- آراد افسردیر که حاشیههای همسرش سولماز دهقانی در شورای شهر شیراز تمامی ندارد نیز به عنوان عضو هیئت مدیره لعابیران منصوب شده است.
۱۰- آرش بیک پور مسئول ستاد جوانان روحانی در اردبیل که تنها رزومه اش شهرداری چند ماهه یک شهر کوچک بنام ایرد موسی است با حمایت کبیری توانست عضو موظف هیئت مدیره سیمان صوفیان شود.
همین مصداق از انتصابات در شرکتهای زیر مجموعه وزارت کار و شستا موید ساختار غلط و فسادزای سایر بخشهای دولتی است که وضعیت اقتصاد ایران با این همه ظرفیت عظیم و سرمایههای انسانی و اجتماعی و منابع طبیعی اعم از نفت و گاز و معادن و کشاورزی را به اینجا کشانده است و رئیس کمیسیون اقتصادی عنوان می کند که بیش از نیمی از شرکت ها و بانک هایش ورشکسته هستند.
اخیرا محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بارها در برنامههای مختلف تلوزیونی و مصاحبههای رسانهای تاکید کرده است که ۶۰ درصد بانکها و شرکتهای دولتی زیان ده است!
انتصاب افراد بدون روزمه و بعضا حتی یک روز سابقه کار اجرایی و صرف فعالیت مدت اندکی در ستاد انتخاباتی یا روابط حزبی و جناحی، شرکتهای اقتصادی اقتصاد دولتی ایران را که باید توسط متخصصین و نخبگان و جوانان متعهد و شایسته اداره شوند به قهقراء برده است و البته شاید این انتصابات هم در راستای پروژه نفوذی دیگر باشد. پروژهای که در همپوشانی تحریمها قصد دارد بزرگترین بنگاههای اقتصادی کشور را به زمین بزند.
با روندی که تا کنون طی شده و اظهارنظرات وزیر کار و مدیران مربوطه واضح است که عزمی برای رسیدگی به چنین فجایعی در این وزارت خانه وجود ندارد، بنابراین انتظار میرود دستگاههای نظارتی از جمله کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور در راستای وظایف نظارتی و اجرای عدالت و ارتقاء نظام مدیریتی و اداری کشور فارق از هر گونه سیاستزدگی هر چه زودتر به این موضوع ورود کرده و ضمن شفاف سازی با خاطیان برخورد کنند.
به زودی در گزارشات دیگری به سایر انتصابات قومی قبیلهای و حزبی که منتصبین آنها فاقد صلاحیت و تخصص لازم برای تصدی گری صندلی مدیریتی در مجموعه وزارت کار و هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری تامین اجتماعی بوده و یا همزمان دارای دو پست مدیریتی هستند و یا با سن بالا و بازنشستگی همچنان در پستهای مدیریتی قرار دارند خواهیم پراخت.
منبع: خبرگزاری دانشجو