دلیل تجمع بازنشستگان صنعت نفت اهواز چه بود؟

هورنیوزبازنشستگان صنعت نفت در این تجمع خواستار اجرای موارد زیر شدند:

۱- تغییر و اصلاح اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت 
۲- اصلاح اضافات با توجه به تورم و اجرای آن از فروردین ماه ۹۹
۳- همسان سازی حقوق با کارکنان شاغل نفت 
۴- احقاق حق بازنشستگان کد ۲۳
۵- اجرای مصوبه ۲۷۲۷ مجلس شورای اسلامی و پرداخت مزایای مناطق جنگی ایثارگران و بازنشستگان

 

همچنین عبدالصاحب غالبی سخنگوی پویش بازنشستگان نفت با اشاره به بی‌توجهی نسبت به مطالبات بازنشستگان گفت: در حقوق بازنشستگان بخشی به نام اضافات شایستگی یا تعدیل مستمری بازنشستگان وجود دارد که بعد از گذشت ۶ الی ۸ ماه از سال به بازنشستگان پرداخت می‌شود. طبق دستورالعمل‌هایی که وزارت نفت صادر کرده است سهم بازنشستگان از آیتم اضافات شایستگی باید از اولین ماه سال تا موعد پرداخت محاسبه شود اما امسال اضافات بازنشستگی از ماه فروردین تا مرداد را از حقوق بازنشستگان حذف کرده‌اند و به ما پرداخت نکردند.

 

وی ادامه داد: شما نگاه کنید ۵ ماه از اضافات شایستگی هر بازنشسته نفت را از حقوق او حذف کرده‌اند که مجموع این مبلغ برای ۵ ماه حدود ۸ میلیون تومان می‌شد. در حال حاضر تعداد بازنشسته‌های نفت ۸۵ هزار نفر است که اگر در مبلغ ۸ میلیون ضرب کنید یعنی حدود ۶۸۰ میلیارد تومان از سهم بازنشستگان نفت برداشته شده است.

 

غالبی گفت: شما ببینید قشر بازنشسته یک قشر آسیب‌پذیر است که در سن پیری اکثرا بیمار بوده و فرزندانشان هم بیکار هستند. در نتیجه وقتی حقوق اولیه این قشر پرداخت نشود نمی‌توانند امورات خود را بگذرانند. این موضوع باعث نارضایتی بازنشستگان نفت شده است و هیئت امنای صندوق بازنشستگی نیز بابت تصمیمات خود پاسخگو نیست.

 

سخنگوی پویش بازنشستگان نفت افزود: متاسفانه وزیر نفت در مصاحبه‌های خود می‌گوید که وضع مالی صندوق بازنشستگان نفت بسیار خوب است و قصدشان بهبود معیشت بازنشستگان است اما دقیقا عکس عمل کرده است و حقوق اولیه ما را هم نمی‌دهند. علت این اتفاقات تغییر اساسنامه صندوق‌های بازنشستگی نفت است و وزارت نفت باید در این باره پاسخگو باشد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه دو تن از وزیران از طرف دولت اساسنامه جدید به هیئت امنای صندوق بازنشستگی تحمیل کردند که این اقدام غیرقانونی است. اساسنامه فعلی صندوق‌های بازنشستگی نه مورد قبول شورای نگهبان است و نه خود بازنشستگان نفت این اساسنامه را قبول دارند زیرا غیرقانونی است.

 

شایان ذکر است  تا قبل از آذرماه سال ۹۸ و تغییر اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت همه اعضای هیأت امنای صندوق، نفتی بودند یعنی وزیر نفت در رأس هیئت امنای صندوق و هیئت مدیره شرکت‌های چهارگانه وزارت نفت نیز به عنوان اعضای عادی هیأت امنا حضور داشتند. اما آذرماه ۹۸ اساسنامه هفتاد ساله صندوق باطل شد تا براساس یک قانون مبهم هیأت امنای صندوق از طریق هیأت دولت انتخاب شود.

 

به گفته بازنشستگان نفت طبق اختیاراتی که دولت به هیئت امنای جدید داده است آنها حتی می‌توانند وارد معاملاتی شوند که منجر به زیان‌دهی صندوق شده و صندوق بازنشستگی نفت را شبیه صندوق فولاد به ورشکستگی بکشانند. نکته جالب توجه اینکه دولت علی‌رغم دخالت در صندوق بازنشستگی نفت هیچ تعهدی در عملکرد این صندوق ندارد یعنی تضمینی نیست اگر با تصمیمات دولتی صندوق بازنشستگی نفت به ضرر و زیان برسد حقوق بازنشستگان نفت همچنان کامل پرداخت شود.

نفت آنلاین

https://hoorkhabar.ir/689550کپی شد!
102
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.