۵٠٠ خانوار اهوازی خانه هایشان را از دست می دهند!

هورنیوز – در همین روزها که ٣٠٠ خانوار روستای حضرت ابوالفضل اهواز در تلاش برای حفظ خانههایشان هستند و بنیاد مستضعفان زمینهای خانه این افراد را تحت مالکیت خود اعلام کرده، بیش از ٢٠٠ خانواده هم در خیابان کوروش اهواز با چنین مشکلی روبهرویند.
خیابان کوروش یکی از خیابانهای گرانقیمت اهواز است که به گفته یکی از منابع آگاه ساکنانش در هفته گذشته با مشکل مالکیت خانههایشان روبهرو شدهاند و بنیاد مستضعفان به آنها هم اعلام کرده که زمین این منطقه تحت مالکیتش است و باید خانههایشان را تخلیه کنند.
این منبع میگوید هفته گذشته ساکنان این خانهها به دفتر نماینده ولی فقیه رفتند و از او خواستند تا به وضع آنها رسیدگی کند: «زمینهای این منطقه بسیار با ارزش و گرانقیمت است. این افراد هم اغلب پس از جنگ از مناطق مختلف به اینجا آمدند که آن زمان خالی از سکنه و زمینهای بایر بود. بعد از آن خانه ساختند و ساکن شدند.
آن زمان مالکیت این زمینها با بنیاد مستضعفان هم نبود و بعدها این اتفاق افتاد.» خانههای با بلوک ساختهشده منطقه کوروش هم حالا با سختی مواجه شدهاند و ساکنانش میخواهند وضع مالکیت آنها مشخص شود اما تاکنون به نتیجه نرسیدهاند و بنیاد مستضعفان درباره این زمینها و مالکانش هم صحبتی به میان نیاورده است.
اهالی روستای حضرت ابوالفضل که حد فاصل بین شهرک زردشت و پدافند کیانشهر اهواز است با ادعای مالکیت خانههایشان روبهرو شدهاند و بنیاد مستضعفان با ادعای تملک و حق مالکیت اراضی این روستا، اهالی آن را مجبور به تخلیه خانههای خود و ترک روستا کرده است.
آنطور که رسانه ها عنوان کردند، مردان حاضر در این منطقه کشاورز، راننده، نگهبان یا کارگر ساختمانی هستند و این منطقه حالا به محل مناقشهای بین ساکنان و بنیاد مستضعفان بدل شده است.
به گفته سید یوسف موسوی، امامجماعت مسجد امام علی(ع) روستای ابوالفضل، این منطقه تقریبا از قبل انقلاب اراضی کشاورزی بوده و بعدا ساختوساز در آن صورت گرفته است. «وقتی بنیاد مسکن، جانبازان و بعدا بنیاد مستضعفان تأسیس شد، اراضی خالی حومه شهر را گرفتند و برای آنها سند زدند.»
وی می گوید: بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن هم با زبان خود اعلام کردند که بنیاد این اراضی را متصرف شده است و این یعنی زمین قبلا صاحبی داشت و بعدا ادعای مالکیت کردند. پس اراضی متعلق به کشاورزان است و باید آنها را راضی کنند. «اگر بنیاد از قبل ممانعت ایجاد میکرد و جلوی ساختوساز را میگرفت، روستایی به این شکل دیگر تشکیل نمیشد که بیش از ۳۰۰ خانوار در این ۹ خیابان حضور دارند و فقط از یک سال گذشته بنیاد مستضعفان به ماجرا ورود کرده است و ایجاد مزاحمت برای اهالی دارد.»
موسوی همچنین گفت: بنیاد مستضعفان اعلام کرده بود که با همکاری کارشناس ثبت اسناد رسمی نقشه یو.تی.ام بگیرید که حدود ۱۵ مورد را دریافت کردیم ولی همه این اسامی را به دادستانی ارایه و درست روز بیستودوم بهمن حکم جلب آنها را صادر کردند.
علاوه بر موسوی، فاضل عبیات، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، هم قول پیگیری مشکلات این منطقه را داده و گفته ماجرای روستای ابوالفضل در حال پیگیری است. «اهالی یکسری اسناد غیررسمی دارند و با توجه به مشکلاتی که برای زیرساختهای ضعیف ازجمله برقرسانی داشتند، به استانداری مراجعه کردند و در حال بررسی هستیم تا با بنیاد مستضعفان برای آنها صحبت کنیم که انشاءالله به نتایج مثبتی برسیم.»
او گفته با فرماندار اهواز هم صحبت میکند تا برای آخرین وضع مردم رسیدگی لازم را داشته باشد. «این نکته را یادآور میشوم که باید حفظ آرامش اهالی در اولویت باشد.»
هر چند تاکنون بنیاد مستضعفان به صورت رسمی درباره وضع و آینده اهالی این روستا نظری نداده است اما یک منبع آگاه در بنیاد مستضعفان به میگوید: این ماجرا، ماجرای جدیدی نیست و بیش از دو ماه قبل صحبت از این روستا مطرح شد و این در حالی است که حدود ١۵٠ هکتار از زمینهای این منطقه متعلق به بنیاد مستضعفان است. «تعدادی از افراد در سالهای گذشته به این منطقه آمده و در زمینها ساختوساز کرده و ساکن شدهاند. با وجود این بنیاد در حال برگزاری جلساتی است که تا ضرری به مردم ساکن در این منطقه وارد نیاید و رایزنیها در حال انجام است.»
شهروند