از تخفیف نرخ بهره تا حمایتهای ویژه از مناطق محروم
قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور در جلسه کارگروه استانی اشتغال با حضور مدیران دستگاههای اجرایی و روسای بانکهای استان، درباره مصوبههایی چون تخفیف نرخ بهره، طولانی شدن مدت بازپرداختها و حمایتهای ویژه از مناطق محروم توضیح داد.
سیدمحمدقاسم حسینی در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری که سوم اردیبهشتماه در محل ساختمان سرمایهگذاری استانداری برگزار شد، عنوانکرد: اشتغال با برگزاری جلسات متعدد و بدون بازده ایجاد نمیشود. شغل به معنی سرمایهگذاری است و این امر نیز با ایجاد مازاد منابع مالی در داخل و خارج کشور محقق میشود.
وی افزود: باید برای خوزستان فکرهای اساسی کنیم. بدون شک با وجود ظرفیتها و مزیتهای نسبی استان میتوان شرایط را بهبود بخشید. اولین قدم در این راه شناسایی مشکلات و رفع آنهاست.
قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور تصریحکرد: چیزی که برای استان مهم است، بحث ارزآوری است. با وجود اینکه سالگذشته منابع مالی زیادی برای صنایع تبدیلی پرداخت شد اما وضعیت خوبی در این مقوله نداریم. خوزستان از نظر میزان سپردهگذاری در کشور مقام پنجم و از نظر توزیع اعتبارات کشوری رتبه سوم را دارد. بنابراین باید مشخص شود توجیه بانکها برای عدم همکاریشان چیست.
حسینی ادامهداد: اخیرا تصویب شده کارگروهها و سایت بهینیاب از فرایند تامین مالی حذف شوند تا این فرایندها کوتاهتر انجام شود. همچنین برنامهریزی شده بخش صنعت و گردشگری و تفریحی در استان فعال شود. همچنین نرخ سود هتلسازی به ۱۶ درصد کاهش یافته و در مناطق محروم بازپرداخت وامها به ۱۰ سال افزایش یافته است.
وی خاطرنشانکرد: درصورتی که بانک با طرحهای استانهای محروم همکاری نکند صندوق پول آنها را تامین خواهد کرد. همچنین نرخ سود ارزی در مناطق محروم ۲ درصد کاهش داشته است. از این پس طرح ارزی به وزارت صنعت ارجاع داده نمیشود و مستقیم به بانک محول میشود.
حسینی تاکیدکرد: اشتغالزایی آسان نیست و نیازمند برنامهریزی دقیق است.
از سوی دیگر امید حاجتی، معاون برنامهریزی استانداری نیز در این جلسه عنوانکرد: دستگاههای اجرایی و بانکها باید بتوانند منابع متمرکز صندوق توسعه ملی را به سمت استان هدایت کنند. از دستگاههای اجرایی خواسته میشود متقاضیانی که توان مالی برای سرمایهگذاری ندارند را از همان ابتدا رد کند و اولویت را به افراد توانمند دهد.
وی افزود: صندوق توسعه باید با بانکهایی که صرفا دید اقتصادی را مد نطر دارند متفاوت باشد و شرایط اعطای تسهیلات برای بانکها نیز در کل کشور آسان شود.