کشور دچار بحران گرانی شده است/ نمی توان ادعا کرد این ضعف ها منشاء خارجی دارد

هورنیوز – عبدالله ایزدپناه در خصوص تورم در حوزه محصولات کشاورزی، اظهار کرد: یکی از نگرانیهای ما در کمیسیون کشاورزی افزایش بی رویه محصولات کشاورزی و اقلام خوراکی است. بنده اعتقادم بر این است که امروزه به نقطهای رسیدیم که کشاورزی را باید قلب اصلی کشور قرار دهیم. به عنوان یک شهروند اهل خوزستان که ۷۰الی ۸۰درصد منابع نفت و گاز کشور را تامین می کند به این نتیجه رسیدیم که به جای سرمایه گذاری در نفت، باید در کشاورزی سرمایه گذاری میکردیم و اگر این کار را انجام داده بودیم، شرایط ما در زمان تحریم اینگونه نبود.
از حوزه کشاورزی غفلت کردیم/ خودکفایی گندم هم در حد شعار بود
او در ادامه افزود: با هر تحریم نفت و گاز، مشکل پیدا می کنیم اما اگر کشاورزی را توسعه داده بودیم، در شرایط تحریم دشمن، این اندازه شکننده نبودیم و این نگرانی اولیه ما است که مسوولین کشور، دولت و قوای مختلف از حوزه کشاورزی غافل بودند. به عنوان نمونه کشور آلمان یک سوم ایران است ولی سه برابر ایران گندم تولید میکند درحالی که ما با این وسعت سرزمینی، خاک مناسب و آب هنوز واردکننده گندم هستیم و خودکفایی هم در حد شعار بود.
محصولاتی که با ارز ۴۲۰۰تومانی وارد میشود با ارز ۸ هزارتومانی به دست مصرف کننده میرسد
ایزدپناه با بیان اینکه در کمیسیون کشاورزی به دنبال تحرک بخش کشاورزی هستیم، گفت: تحول در بخش منابع طبیعی، کشاورزی و باغبانی در دستور کار کمیسیون کشاورزی است. یکی از مشکلات ما این است که کشور دچار بحران گرانی شده است و در این وضعیت بی جهت وارداتی انجام میدهیم که اصلا نیازی به آنها نداریم که نتیجهای جز خروج ارز از کشور نیست. اخیرا هیاتی از طرف کمیسیون کشاورزی مامور شد تا در بندر امام نهادهای دامی که توسط بخش خصوصی و دولتی وارد کشور شده است را چک کند که متوجه ناهماهنگیهایی شدیم؛ محصولاتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است با ارز ۸ هزارتومانی به دست مصرف کننده و کشاورز و دامدار میرسد.
نحوه اختصاص ارز سامان یابد
او ادامه داد: لذا در کمیسیون کشاورزی با تشکیل کارگروه و کمیته هایی قصد داریم به نحوه اختصاص ارز سروسامان دهیم با وزارت کشاورزی و وزارت صنعت و معدن هم نشست هایی داشتیم و برنامه هایی را در دستور کار داریم که بتوانیم جلوی این گرانی و تورم را بگیریم و اولویت دادن به بخش کشاورزی را در دستور کار قرار دادهایم.
واردات بی رویه کارخانهها را به ورطه نابودی کشانده است
نماینده مردم ایذه و باغملک تصریح کرد: بعضا میبینیم درحالی که کارخانههای داخلی می توانند محصولی را تولید کنند اما همان محصول را وارد می کنیم که باعث ورشکستگی کارخانه می شود حتی در جایی می توانیم صادرکننده باشیم اما به دلیل نداشتن برنامه ریزی درست به واردکننده تبدیل میشویم. به عنوان نمونه ما اصلا نباید واردکننده گندم و جو باشیم.
ایزدپناه در پایان خاطرنشان کرد: اعتقادم بر این است که بی برنامگی، عدم کارایی بعضی از مدیران و ضعف در مدیریت باعث این آشفتگی در بازار شده است و نمی توان ادعا کرد این ضعف ها منشاء خارجی دارد. ضعف مدیریت ها باعث این امر است حالا ممکن است بخشی هم به دلیل حضور مافیایی باشد که به خاطر سود شخصی، این سوداگریها را انجام می دهند تا به نتیجه دلخواه برسند. وضعیت کشور جای نگرانی دارد و من به عنوان نماینده شرمنده مردم هستم و حتی نمی توانم پاسخگوی آنها باشم.