سهم ۱۳۰۰ میلیارد تومانی مناطق محروم از درآمدهای نفتی/با ادارات پر مصرف چه برخوردی میشود؟
هورنیوز – قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر تجدید نگرانیها نسبت به قرنطینه مجدد در پی افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و آسیب دیدن تقاضا برای سوخت، به روند کاهشی معاملات روز قبل ادامه داد و در مسیر ثبت کاهش هفتگی قرار گرفت.بهای معاملات نفت برنت با ۲۵ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش، به ۴۲ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز پنج شنبه بیش از دو درصد سقوط قیمت داشت.
بهای نفت آمریکا ۳۳ سنت معادل ۰.۸ درصد کاهش پیدا کرد و به ۳۹ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز گذشته سه درصد نزول کرد.نفت برنت در مسیر ثبت حدود دو درصد کاهش هفتگی و نفت آمریکا بیش از سه درصد کاهش هفتگی قرار دارد.
معاملات روز جاری بازار جهانی با تعطیلات سنگاپور برای برگزاری انتخابات آرام بود.در حالی که بسیاری از تحلیلگران منتظر احیای اقتصادها و بهبود تقاضا برای سوخت بودند اما رکورد افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است، نگرانیهایی را نسبت به روند احیا برانگیخته است.
استفن اینس، استراتژیست ارشد بازار جهانی در شرکت اکسی کورپ در این باره گفت: فکر نمیکنم معامله گران نفت زیادی بخواهند امروز پیشنهاد خرید دهند و احتمالا قیمت در پایان هفته تغییر چندانی نخواهد داشت.بیش از ۶۰ هزار و ۵۰۰ مورد جدید ابتلای روزانه به ویروس کرونا در آمریکا گزارش شد و رکورد روزانه جدیدی را به ثبت رساند و بزرگترین افزایش یک روزه آمار در میان تمام کشورهای جهان از زمان شیوع این پاندمی در اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون بوده است.در استرالیا، پس از این که مقامات دستور قرنطینه ملبورن را صادر کردند، دولت روز جمعه اعلام کرد که به دنبال کاهش شمار شهروندانی است که اجازه دارند از خارج به کشور برگردند.
بر اساس گزارش رویترز، ذخایر نفت آمریکا هم به دلیل افت تقاضا برای بنزین، دیزل و سایر سوختها در دوران شیوع ویروس کرونا بالا مانده است. طبق آمار رسمی، ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته حدود شش میلیون بشکه رشد کرد در حالی که تحلیلگران کاهش این ذخایر به میزان نصف رقم مذکور را پیش بینی کرده بودند.در این بین، کرملین اعلام کرد روسیه در آستانه نشست هفته آینده کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس قصد ندارد با عربستان سعودی گفت و گو کند.
با ادارات پر مصرف چه برخوردی میشود؟
سخنگوی صنعت برق کشور گفت: با توجه به اینکه مصرف برق ادارات و سازمانها دولتی نقش قابل توجهی در مصرف برق دارند، برنامههای برای کاهش مصرف این بخش در نظر گرفته شده که میتوان به تذکر، اعلام نام آن دستگاه در جراید و شبکههای اجتماعی و کنترل از طریق کنتورهای اشاره کرد. مصطفی رجبی مشهدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ۴۰۰۰ مگاوات از مصرف برق کشور به ادارات و دستگاههای اجرایی اختصاص دارد، اظهار کرد: لازم است تا این بخش نسبت به کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق خود توجه داشته باشد تا همه مشترکان بتوانند از برق پایدار و مطمئن بهرهمند شوند.
وی با اشاره به تمرکز صنعت برق روی بهینه سازی مصرف برق ادارات و دستگاههای اجرایی طی سالهای اخیر، گفت: سیستمهای سرمایشی از مهمترین مصارف این بخش در تابستان به حساب میآیند و کاهش دمای سرمایش کولرهای گازی از ۱۸ به ۲۴ درجه، میتواند تا ۲۰ درصد مصرف برق را کاهش دهد.سخنگوی صنعت برق کشور با تاکید بر اینکه میتوان با استفاده از پنکه در برخی مناطق همچنین تامین سرمایش به طور موضعی و در نقاطی که ارباب رجوع حضور دارند،
مصرف برق ادارات را به میزان قابل توجهی کاهش داد، تصریح کرد: ۲۲ هزار مگاوات از مجموع ۵۷ هزار مگاوات برق مصرفی کشور در تابستان به سیستمهای سرمایشی اختصاص دارد که میتوان با راهکارهای سادهای چون خاموش کردن یا تنظیم برودت وسایل سرمایشی روی ۲۸ درجه هنگام خارج شدن از محیط کار، از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد.به گفته رجی مشهدی اگر مصرف برق یک اداره یا دستگاه اجرایی نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یابد ابتدا تذکر دریافت میکند و در صورتی که مصرف اصلاح نشود نسبت به اعلام نام آن دستگاه در جراید و شبکههای اجتماعی اقدام میشود.وی همچنین از قابلیت کنترل مصرف برق دستگاههای اجرایی در اغلب کلانشهرها از طریق کنتورهای هوشمند خبر داد و گفت: تاکنون این روش در چند شهر مختلف اجرا شده و نتایج خوبی را به لحاظ کاهش مصرف برق ادارات به همراه داشته و قطعا از گزارشات مردمی در این زمینه استفاده میکنیم.
عبور دوباره مصرف برق از مرز ۵۷ هزار مگاوات
مصرف برق کشور روز گذشته برای دومین بار در دو ماه اخیر از مرز ۵۷ هزار مگاوات عبور کرده و به ۵۷ هزار و ۵۷۱ مگاوات رسید.مصرف برق کشور روز پنجشنبه در حالی درساعت ۱۲ و ۴۷ دقیقه به ۵۷ هزار و ۵۷۱ مگاوات رسید که پارسال و در همین بازه زمانی میزان مصرف ۵۴ هزار ۹۹۵ مگاوات بود.روند مصرف برق درعین حال پنجشنبه شب با کمی کاهش به رقم ۵۶ هزار و ۹۰۹ درساعت ۲۱ و ۲۷ دقیقه رسید.
بررسی روند مصرف برق در تیرماه نشان میدهد که همواره میزان مصرف در کانال ۵۳ هزارمگاواتی بوده است، درحالی که در خردادماه میزان مصرف به کانال ۴۵ هزارمگاوات هم رسیده بود.میزان مصرف برق در بخش صنایع نیز برای دومین بار شب گذشته روند صعودی خود را ادامه داد و به پنج هزار و ۲۶۲ مگاوات رسید و این درحالی است که در شبهای گذشته روند مصرف در کانال چهار هزار مگاواتی دور میزد.میزان ذخیره نیروگاهها نیز ۹۳۵ مگاوات بود و میزان تولید برق از منابع تجدیدپذیرهم روز گذشته به رقم چهار هزار و ۸۴۸ مگاوات رسید.
سهم ۱۳۰۰ میلیارد تومانی مناطق محروم از درآمدهای نفتی
مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران گفت: از سال ۹۲ تا کنون هزار و ۹۹ پروژه عمرانی با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد ریالی در مناطق محروم نفتخیز اجرا شده است.به گزارش وزارت نفت، بابک دارابی گفت: از سال ۹۲ تا کنون ۱۹۸۶ پروژه تعریف و از این تعداد ۱۰۹۹ پروژه تکمیل شده است. ۸۸۷ پروژه نیز در حال اجرا است. برای تکمیل ۱۰۹۹ پروژه، تا کنون هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص و پرداخت شده و ۸۸۷ پروژه باقی مانده نیز ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که متناسب با پیشرفت فیزیکی و بر اساس صورت وضعیتها نسبت به پرداخت اقدام میکنیم.وی افزود: از این میان، ۹۶۹ پروژه عمرانی تعریف شده مربوط به استان خوزستان است که با اعتبار هزار و ۷۷۲ میلیارد تومان اجرا میشود.
تا کنون نیز ۵۷۱ پروژه با اعتبار ۷۶۰ میلیارد تومان تکمیل و به بهرهبرداری رسیده و ۳۹۸ پروژه باقیمانده با اعتبار هزار و ۱۲ میلیارد تومان با پیشرفتهای فیزیکی متفاوت و بر اساس برنامه زمانبندی در حال پیگیری است. مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته در سال جاری ۲۷۶ طرح با اعتبار ۲۸۲ میلیارد تومان تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت که از این تعداد ۱۷۲ پروژه با اعتبار ۱۷۳ میلیارد تومان در استان خوزستان و ۶۱ پروژه با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان در استان بوشهر اجرا خواهد شد.
وی در خصوص مناطق آسیب دیده از سیل استان خوزستان اظهار داشت: ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار توسط شرکت ملی نفت ایران اختصاص داده شده که از این مبلغ ۵۰ میلیارد تومان به نوسازی مدارس به جهت بازسازی ۱۰۹ مدرسه و ۴۰ میلیارد تومان به علوم پزشکی بابت بازسازی ۱۰۷ مرکز درمانی و همچنین اختصاص ۴۰ میلیارد تومان برای ساخت ۳ هزار و ۳۳۳ واحد مسکونی در نظر گرفته شد.دارابی یادآور شد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد نفت کشور در خوزستان تولید میشود، حدود ۵۰ درصد از اعتبارات تخصیص داده شده به خوزستان تعلق دارد.
البته اولویت فعلی دو منطقه غرب کارون و منطقه ویژه پارس است اما در ۱۰ استان نفتی دیگر مانند ایلام، کرمانشاه، فارس خراسان رضوی، هرمزگان و … نیز پروژههای عامالمنفعه داریم.وی درباره آبرسانی به غیزانیه گفت: برای طرح آبرسانی به غیزانیه، شرکت ملی نفت ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته که تا کنون ۷ میلیارد تومان آن با توجه به اقدامات انجام شده و پیشرفت فیزیکی طرح پرداخت شده و مابقی نیز با ارائه اسناد اجرای کار، پرداخت میشود. البته این مبلغ بخشی از اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح است و بقیه اعتبار مورد نیاز را باید دستگاه اجرایی متولی تأمین کند. منطقه غیزانیه بیش از این اعتبار نیاز دارد.