مطالعات حقآبه خوزستان باید بهروزرسانی شود
هورنیوز – مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه امروز جمعی از نمایندگان خوزستان و چهارمحال و بختیاری با «عیسی کلانتری» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: بهروزرسانی مطالعات حق آبه در خوزستان و چهارمحال و بختیاری اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو در بحث انتقال آب به جای در نظر گرفتن اثرات تجمیعی پروژههای انتقال آب از سرچشمههای کارون، به صورت منفک عمل کرده است، افزود: در این جلسه بنده خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفتم که انتقال آب، کارشناسی و علمی نیست و باید پاسخ داده شود که حق آبه زیستی رودخانههای خوزستان و چهارمحال و بختیاری برای اینکه به حیات خود بدون مشکلی ادامه دهند، چقدر است؟
نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: با تمام استدلالهایی که کارشناسان انجام دادهاند، آب مازادی وجود ندارد که از سرشاخهها انتقال داده شود و همه اعضای مجمع نمایندگان خوزستان و چهارمحال و بختیاری مخالفت خود را با این موضوع اعلام کردهاند.
یوسفی با اشاره به اینکه تونل انتقال آب بهشت آباد مجوز ندارد، ادامه داد: در جلسه شورای عالی آب، بحث تونل بهشت آباد چهار محال و بختیاری حذف و بر اساس مصوبات مشخص شد که این تونل هیچ مجوزی ندارد.
وی با تاکید بر ضرورت شفافسازی در خصوص مسائل مربوط به تونل بهشت آباد، گفت: در جلسهای که احمدرضا لاهیجانزاده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استان خوزستان حضور داشت، بحث تونل بهشت آباد مطرح شد اما وی میگوید که این موضوع مصوب نشده است و باید شفافسازی کند که در آن جلسه این موضوع مصوب شد یا خیر و تصمیم چه بود؟
نماینده مردم اهواز در مجلس تصریح کرد: آب مصرفی اصفهان و باقی مصارف مانند فولاد، کشاورزی و نظیر آن به روز است اما پایه مطالعات آب خوزستان و چهارمحال و بختیاری و حق آبه آن مربوط به سال ۷۳ است که با توجه به رشد جمعیت، تغییر اکوسیستم و بارشها نیازمند به روز کردن این حق آبه است که در آن صورت میتوان دید آیا آبی برای انتقال میماند یا خیر.
یوسفی بیان کرد: خوزستان از قدیم به جلگه خوزستان معروف بود و در سالهای گذشته، مسئلهای تحت عنوان گرد و غبار و ریزگردها و موضوعاتی که حیات زیستی مردم را به خطر اندازد، وجود نداشت.
وی اظهار داشت: منابع غنی تحت الارضی و سطح الارضی خوزستان که ۱۸.۳ درصد محصولات زراعی و باغی کشور را تأمین میکند، به دلیل مشکلات زیست محیطی در حال تبدیل شدن به کویر است و دولت باید اقدامات لازم را انجام دهد تا بخش مولد کشور دچار مشکل نشود.