وزارت نیرو بدون تاییدیه های لازم طرح های ملی را عملیاتی میکند/انتقال آب مشکلات فراوانی را برای محیط زیست کشور دارد/مدیران نباید اهل باج دادن باشند/در حق مدیران ناکارآمد نباید هیچ گونه اغماضی کرد
طی سالهای گذشته بعضی اظهار نظرهای ماندگار، تذکرات، فعالیت ها و… نمایندگان مجلس در صحن و رسانها و … موجب از میان برداشتن برخی مشکلات این دیار شده که این خود جای تقدیر و تشکر دارد. همچنین به تعداد بسیار زیاد عدم فعالیت و پیگیری و لابیگری نابه جا و … حاصلش مشکلات بیشمار امروز خوزستان گشته است. از این رو پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز قصد دارد همه اظهارات، فعالیت ها، عدم پیگیری ها و … نمایندگان استان خوزستان را در قالب بسته خبری “با نمایندگان خوزستان در مجلس” در طول هفته منعکس نموده و پیگیری کند، باشد که این مهم باعث کاهش مشکلات خطه زرخیز خوزستان شود و مردم شریف این استان از نحوه عملکرد نمایندگان خود در مجلس اطلاع کامل داشته باشند.
مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مشکل کم آبی استان خوزستان گفت: موضوع کم آبی در خوزستان وارد مرحله جدیدی شده و تبدیل آن به یک بحران ثابت است. شهرهای استان از شمال تا جنوب با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
وی اظهار داشت: سوء مدیریت در ایجاد این بحران نقش موثر و تشدید کننده ای دارد. با این وجود شاهد ادامه طرح های انتقال آب از سرچشمه های کارون، آن هم بدون تاییدیه های زیست محیطی هستیم و چگونه وزارت نیرو بدون تاییدیه های لازم طرح های ملی را عملیاتی میکند؟ در جلسه ای که اخیرا با وزیر نیرو داشتیم بر توقف این طرح ها که پیوست محیط زیستی هم ندارند به عنوان مطالبه عمومی و خواست نمایندگان استان تاکید شد.
یوسفی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان نماینده مردم شریف اهواز باوی حمیدیه و کارون به جد پیگیر لغو عملیات طرح انتقال آب از سرچشمه های کارون هستم و انشاءالله با همراهی سایر نمایندگان استان پیگیر این موضوع خواهیم بود.
از سویی دیگر سید مجتبی محظوظی نماینده مردم آبادان با اشاره به وضعیت آب شرب در استان خوزستان اظهار کرد: طرحهای انتقال آب از شریانهای اصلی استان خوزستان به فلات مرکزی باعث کاهش ورودی آب به استان و ایجاد مشکلات فراوانی در تامین آب شده است.
وی افزود: از وزیر نیرو برای حضور در مجمع نمایندگان استان خوزستان دعوت خواهیم کرد و گزارشهایی در خصوص وضعیت آب و برق ارائه خواهیم کرد.
محظوظی در پایان گفت: ایجاد تغییرات اکوسیستم در هر منطقهای میتواند توازن و تعادل محیطی را برهم بزند از این دست اقدامات میتوان به الگو برداری ایران از کشورهای اروپایی برای سدسازی یاد کرد که با وجود تغییر نظر در جهان نسبت به احداث سد، هنوز این گونه از طرحها در کشور ادامه دارد و از سوی دیگر استفاده از طرحهای انتقال آب نیز مشکلات فراوانی را برای محیط زیست کشور به دنبال داشته است.
همچنین سید لفته احمدنژاد اظهار کرد: ما مخالف انتقال آب کارون از سرشاخهها هستیم و طی نامهای به وزیر نیرو مخالفت خود را اعلام کرده و در صحن مجلس نیز اعتراض کردیم.
وی افزود: مسئولان اصفهان هرچه بگویند موقعیت ما ایستادگی در برابر اجرای این طرح است البته این تنها نظر من به تنهایی نیست بلکه نظر تمام نمایندگان استان خوزستان، چهارمحال بختیاری و دیگر استانها در مسیر کارون است.
احمدنژاد همچنین مخالفت خود را با حذف معافیت مالیاتی در منطقه آزاد اروند اعلام کرد و گفت: معافیت مالیاتی حذف شد و ما بلافاصله اقدام کرده و پیگیر هستیم تا معافیت مالیاتی به حالت سابق برگردد.
او اظهار کرد: در راستای کمک به مردم و جذب سرمایهگذار تا آخرین نفس این قضیه را پیگیری میکنیم.
عبدالله ایزدپناه نماینده مردم ایذه و باغملک نیز در خصوص اینکه من به عنوان نماینده نباید مشکلات ادارات را حل کنم اظهار کرد: حل مشکلات وظیفه مدیران ادارات است و آنها باید برای به ثمر نشستن پروژههای خود تلاش کنند و با استفاده از کمترین داشتههایشان بتوانند توان مدیریتی خود را به نمایش بگذارند.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مدیران شهرستان نباید اهل باج دادن باشند و با خدمت جهادی در راه خدا به دنبال رضایت عمومی باشند، گفت: متاسفانه در سالهای اخیر در برخی از حوزهها مانند ورزش شاهد سرانجام نامشخص اعتبار بودیم و با وجود تخصیص اعتبار، پول مربوطه به اداره نرسید. مدیران برای بقای خود در پستهایشان نباید باج دهند.
وی با تاکید بر اینکه از طبقه پایین جامعه آمدهام و بدهکار هیچ پیمانکاری نیستم، اظهار کرد: با وجود اینکه تخصص بنده در حوزه آموزش و پرورش بود با فشار خود در آخرین زمان به کمیسیون کشاورزی رفتم تا از این طریق پیگیر مشکلات و طرحهای منطقه در حوزه کشاورزی و آب باشم.
از سویی دیگر حبیب آقاجری نماینده مردم ماهشهر اظهار کرد: برای حل مشکل بیکاری جوانان منطقه جلسهای با شورای راهبردی برگزار و بر استخدام نیروهای بومی تأکید شد و بنا شده هر سه ماه لیست استخدامشدگان به نماینده ارائه شود تا بررسیهای لازم برای جلوگیری استخدام افراد غیربومی صورت گیرد.
وی همچنین پیگیری مطالبات حق آلایندگی و ارزش افزوده از صنایع پتروشیمی، پیگیری احداث درمانگاه، مدرسه و استخر، پیگیری راهاندازی مخزن ۶ هزار لیتری ذخیره آب و پیگیری استقرار ادارات یا نمایندگی ادارات در شهر چمران را از دیگر اولویتهای کاری خود عنوان کرد.
سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز نیز گفت: در استان خوزستان با رعایت عدم تداخل قوا در یکدیگر و با استفاده از حق نظارتی بدون دخالت در عزل و نصبها مدیران خوب و کارآمد را ابقاء و مدیران ناکارآمد نیز باید در سریعترین زمان ممکن عزل یا اصلاح شوند؛ زحمات مدیران نیز نباید نادیده گرفته شود ولی در حق مدیران ناکارآمد نیز نباید هیچ گونه اغماضی کرد.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از اهداف نمایندگان استان خوزستان این است که سرگرم حواشی زیانبار نشوند، از تخریب و نقد نهراسند و به تعاریف هم دل نبندند؛ یکی از نقاط ضعفی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند «نمره نامطلوب در برقراری عدالت» است که در خوزستان پررنگتر و نمره کمتر از حدنصاب کشور را دارد.
در پایان قاسم ساعدی، نماینده دشتآزادگان و هویزه گفت: ماهها پیش میگفتند اگر هوا گرم شود ویروس کرونا هم به حداقل خواهد رسید، اما هفتههاست که هوای استان خوزستان به شدت در حال گرمشدن است و نه تنها خبری از کمشدن آمار مبتلایان به کرونا نیست، بلکه روز به روز بر این آمار هم افزوده میشود.
وی افزود: نزدیک به ۵۰ روز است که وضعیت استان خوزستان قرمز است و به نوعی ما، قرمزترین استان کشور لقب گرفتهایم. طبق آمار، ۳۵ تا ۴۰ درصد افراد مبتلا به کرونا در کشور در خوزستان هستند و به تبع همین موضوع، تعداد فوتیها در استان ما هم بالا رفته است و در یک کلمه میخواهم بگویم فاجعه انسانی در خوزستان بهوقوع پیوسته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه عنوان کرد: خوزستان جمعیتی در حدود پنج میلیون نفر دارد، اما وزیر بهداشت و معاونانش خیلی متوجه بحران در استان ما نیستند. آقایان هرچند وقت یک بار یک سفر یکروزه به استان میکنند و بدون تصمیم و نتیجه خاص و جدی استان را ترک میکنند. جالب است که این آقایان میدانند انتشار کرونا چقدر سریع است، ولی بازهم تحرک خاص به این معنی که این اوضاع بهبود پیدا کند را از طرف آنها نمیبینیم.
ساعدی اظهار داشت: استان خوزستان با وجود اینکه قطب اقتصاد کشور است، اما از محرومیت زیادی در زیرساختها رنج میبرد. تمام شبکههای بهداشت استان مشکل دارند و از طرفی، با کمبود جدی کارشناسان بیماریهای واگیردار، پیشگیری و آموزش روبرو هستیم. بهقدری اعتبارات کم است که فشار این بحران به دوش پزشکان و پرستاران محدود استان افتاده است و ما فقط شرمنده این عزیزان هستیم.
این نماینده استان خوزستان تصریح کرد: این وضع قوانین به هیچ عنوان عدالت نیست، از اینرو از وزیر بهداشت و درمان سوالی را مطرح کردم که باید پاسخ دهند و شک نکنید در روزهای آتی چند دولتمرد مرتبط دیگر با موضوع را درگیر این بحران خواهیم کرد، زیرا مردم به شدت از سیاستهای هفتههای اخیر دولت گله دارند.