آب لوله‌کشی نه مناسب شرب است نه استحمام!

هورنیوز – از وعده استاندار خوزستان برای آبرسانی غیزانیه بیش از ۳ هفته می‌گذرد. شریعتی استاندار خوزستان ۵ خرداد امسال قول داده بود مشکل آب روستای غیزانیه طی ۲ حل شود. فعلا آب به مردم رسیده اما اهالی منطقه می‌گویند این آب همچنان غیر قابل شرب و حتی برای استحمام هم مناسب نیست، اما به گفته آنها همین هم غنیمت است.

 

ماه پیش مردم روستای غیزانیه برای آب به خیابان آمدند و به نشانه اعتراض جاده را بستند و با دخالت نیرو‌های انتظامی اعتراض‌ها تبدیل خشونت شد و چند نفر نیز زخمی شدند.

 

در این مدت و با اعتراض‌های گسترده مردم، مسئولین استانی تلاش کردند ت با وعده انتقال آب به این روستا‌ها مردم را آرام کنند. بالاخره پس از مدتی فاز یک انتقال آب به روستا‌های غیزانیه افتتاح شد و بخش دیگری هنوز باقی مانده است. در سال‌های گذشته لوله‌کشی برای انتقال آب را برای مردم انجام داده بودند، اما تاکنون انتقال آب صورت نگرفته بود. خوزستان و تمامی شهرستان‌ها و روستا‌های آن با وجود نزدیکی به کارون و خلیج فارس و داشتن منابع سرشار از نفت و گاز، آب تمیز برای شرب و استحمام و شستشو ندارند و باید روزانه دبه‌های آب تصفیه شده خریداری کنند.


 

عامر مجدمی دهیاری روستای نزه می‌گوید: یک هفته قبل فاز ۱ انتقال آب به غیزانیه افتتاح شد و از ۸۵ روستا تقریبا ۱۲ روستا آبدار شدند. روستای نزه که بزرگترین روستای بخش غیزانیه است یک چهارم از این روستا دارای آب شدند و مابقی به صورت سهمیه‌ای آب آن‌ها وصل شد و هر روز یا دو روز در میان چند ساعت آب برایشان پمپاژ می‌شود. فاز دوم هم در حال راه اندازی است و طبق وعده‌ای که استاندار و ستاد خاتم النبیاء به ما داده‌اند فاز دوم نیز تا ۵۰ روز آینده افتتاح می‌شود.

 

وی ادامه داد: اگر فاز دوم تمام و به بهره برداری برسد تقریبا ۳۵ روستا نیز دارای آب می‌شوند. بعد از افتتاح فاز دوم و آبدار شدن ۳۵ روستا، بخش شرقی غیزانیه باقی می‌ماند که آن روستا‌ها نیز باید از سمت رامهرمز برایشان آب کشیده شود. تمام روستا‌ها لوله کشی شده‌اند و آب از طریق لوله به خانه‌هایشان می‌آید، اما همین آب هم قابل شرب و حتی استحمام مناسب نیست؛ اما چاره‌ای نیست و مردم به همین هم راضی هستند. اکنون روستا‌های سفیره، حیاویه، مشرحات، سیدهاشم، گرئیه، بیوض، نزه، بیت علی و حفیره دارای آب هستند. روستای نزه تاسیساتی دارد و یک حوضچه بزرگ دارد که آب در آن جمع می‌شود و به سمت غیزانیه و عوده آب پمپاژ می‌شود.

 

آب لوله‌کشی حتی برای حمام کردن هم مناسب نیست، چاره‌ای نداریم

مجدمی با بیان اینکه برخی از روستا‌ها به صورت سهمیه‌ای آب دارند، تصریح کرد: برخی از روستا‌ها یک روز درمیان حدود ۶ ساعت برایشان آب پمپاژ می‌شود و دیگر روستا‌ها نیز روزانه حداقل حدود ۱۵ ساعت آب دارند. آن چند ساعتی هم که آب قطع می‌شود یا پمپ خراب می‌شود یا برق قطع می‌شود و به خاطر جدید بودن لوله‌ها این امر طبیعی است.

 

او می‌گوید: آبی که برای ما پمپاژ می‌شود، اصلا قابل شرب نیست و حتی برای حمام کردن هم مناسب نیست، اما مجبور هستیم از همین آب استفاده کنیم. ما برای آب شرب یا آب تصفیه می‌خریم یا در خانه‌هایمان آب تصفیه‌کن داریم و از آن استفاده می‌کنیم. ما همواره مشکل آب بهداشتی برای شستشو و استحمام را داشتیم و آب شرب را می‌توانیم با بشکه یا از تانکر‌ها تهیه کنیم یا بخریم.

 

دهیار روستای نزه با بیان اینکه آرامش فعلا به روستا و مردم برگشته است، گفت: شرایط فعلا خوب است و اگر فاز دوم هم بهره برداری شود دیگر شرایط خیلی بهتر و مناسب‌تر می‌شود. برای روستا‌های بخش شرقی غیزانیه گروه‌های جهادی با تانکر آب می‎برند. قبلا زمانی که به تاسیستات می‌رفتید مردم معترض همیشه در آن جا حضور داشتند، اما این روز‌ها حتی یک نفر هم نیست و خداروشکر فعلا شرایط خوب است.

رویداد ۲۴

https://hoorkhabar.ir/685437کپی شد!
119
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.