آمار افزایشی کرونا در خوزستان به دلیل عدم رعایت مردم نیست/چرا استاندار خوزستان در خصوص بیتحرکی مدیران حوزه اقتصادی واکنشی نشان نمیدهد؟
طی سالهای گذشته بعضی اظهار نظرهای ماندگار، تذکرات و فعالیت های نمایندگان مجلس در صحن و رسانها موجب از میان برداشتن برخی مشکلات این دیار شده که این خود جای تقدیر و تشکر دارد. همچنین به تعداد بسیار زیاد عدم فعالیت و کم کاری و لابیگری ناثواب، حاصلش مشکلات بیشمار امروز خوزستان گشته است. از این رو پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز قصد دارد همه اظهارات، فعالیت ها، پپیگیری ها و … نمایندگان استان خوزستان را در قالب بسته خبری “با نمایندگان خوزستان در مجلس” در طول هفته منعکس نموده و پیگیری کند، باشد که این مهم باعث کاهش مشکلات خطه زرخیز خوزستان شود و مردم شریف این استان از نحوه عملکرد نمایندگان خود در مجلس اطلاع کامل داشته باشند.
قاسم ساعدی نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۳۰ درصد آمار کرونا در کشور مربوط به استان خوزستان است و این در حالی است که امکانات و نیروی درمانی استان قادر به پاسخگویی این وضعیت نیست.
ساعدی خاطرنشان کرد: از وزارت بهداشت بارها درخواست داشتم تا توجه خاصی به استان خوزستان داشته باشند و برای بازدید از وضعیت خوزستان به این استان سفر کنند اما یکی دو نفر از معاونین وزیر به استان سفر کردند و آن هم تنها از اهواز بازدید داشتند و حال آنکه شهرهای دیگر استان هم وضعیت نامطلوبی دارند و نیازمند رسیدگی جدی هستند.
وی در پایان گفت: کیتهای تشخیص بیماری استان در استان خوزستان بسیار کم است و نتیجه آزمایش هر فرد ۳ یا ۴ روز بعد مشخص میشود و ممکن است در این ۳-۴ روز فرد مورد نظر موجبات ابتلای افراد دیگر را هم به این بیماری فراهم کند.
از سویی دیگر سیدکریم حسینی نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: یکسوم آمار مبتلایان روزانه کرونا، در خوزستان هستند بنابراین باید ستاد ملی کرونا در خوزستان مستقر شود زیرا اکنون وضعیت شیوع کرونا در خوزستان کمتر از وقوع حادثه سیل یا زلزله نیست.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که آمار تا این حد افزایش مییابد باید از تمام ظرفیت کشور برای مقابله با آن استفاده شود. پذیرش این مساله که همه دلایل افزایش آمار مبتلایان را به عدم رعایت مردم و یا محیط تجمع مردم حواله کنیم، ممکن نیست. یکسوم آمار مبتلایان کشور در خوزستان هستند و قطعا این میزان ابتلا به دلیل عدم رعایت مردم نیست زیرا مردم رعایت میکنند.
وی تصریح کرد: ما باید آژیر خطر را به صدا دربیاوریم و اعلام نیاز کنیم. اکنون ظرفیت آیسییوهای خوزستان پر شده است، ظرفیت بخشها جوابگو نیست و پرسنل فرسایشی عمل میکنند. این فضا بحرانی است و مسئولین استانی و دانشگاهی و نمایندگان مجلس باید اعلام خطر کنند.
وی با تاکید بر لزوم اخذ تصمیمات جدید برای خوزستان، تصریح کرد: انتظار میرود وزیر بهداشت و مسئولین مربوطه در خوزستان مستقر شوند و این وضعیت علتیابی شود.
همچنین محمد کعب عمیر نماینده مردم شوش در مجلس، با بیان اینکه ایران در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، اظهار کرد: باید هرچه بیشتر از خامفروشی فاصله بگیریم، همچنین با عبور از خامفروشی و رونق صنایع پاییندستی، میاندستی و تکمیلی در حوزه نفت، ارزش افزوده ایجاد و زنجیره ارزش نیز تقویت خواهد شد.
وی افزود: در شرایط کنونی مهمترین اولویت سیاستهای راهبردی توسعه صنعت پتروشیمی کشور افزایش ظرفیت تولید است. تحقق راهبردهای این صنعت و گسترش صنایع پاییندست پتروشیمی باید در اولویت قرار گیرد و بهویژه امسال که سال جهش تولید نامگذاری شده است باید به سمت بومیسازی صنایع و تجهیزات صنعت پتروشیمی حرکت و حتی به صادرات آنها فکر کنیم.
این نماینده مجلس یازدهم عنوان کرد: تغییرات و تحولات صنعت پتروشیمی نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد. این صنعت از جمله صنایع اشتغالزا در ایران است که بهعنوان تغذیهکننده سایر بخشهای صنعت میتواند موتور حرکت اقتصاد کشور باشد.
در سویی دیگر سید محمد مولوی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مدیران حوزه اقتصادی پاسخ بدهند در این مدت چند جلسه کاربردی برای رونق بنادر آبادان و حل مشکلات صاحبان شناورها و تاجران برگزار کردهاند؟
وی گفت: حاصل مدیریتهای بیبرنامه این میشود که به جای رونق تجاری شاهد از بین بردن کالاهای مردم و با افتخار انتشار خبر معدوم کردن کالاهای فاسد موجود در بندر آبادان هستیم که این موضوع جای تأسف و تأثر دارد.
مولوی افزود: استاندار خوزستان چرا در خصوص بیتحرکی مدیران حوزه اقتصادی واکنشی نشان نمیدهد و بنادر و گمرکات استان را از وضعیت رکود و بیتحرکی فعلی نجات نمیدهد؟
حبیب آقاجری، نماینده ماهشهر در مجلس، نیز در حساب توییتری خود نوشت: «روز دوشنبه به اتفاق جمعی از نمایندگان استان، با وزیر نیرو، معاونین، استاندار خوزستان ، مدیران کل آب و برق و آبفا جهت رفع بخشی از مشکلات استان در حوزه آب و فاضلاب نشستی داشتیم.
فعال نمودن طرح انتقال آب شرب از سد کوثر با تخصیص بودجه، رسیدگی و مشکلات آب شهری حوزه انتخابیه و رفع قطعی مکرر آب، تخصیص آب کشاورزی به منظور کشت شلتوک در جایزان و جراحی، اجرایی نمودن طرحهای فاضلاب شهرهای حوزه انتخابیه، تکمیل طرحهای نیمهتمام و جلوگیری از انتقال آب رودخانههای خوزستان به خارج از استان از مسائلی بود که در این نشست پیگیری کردیم. انشاءالله تا حصول نتیجه نهایی این موارد را پیگیری خواهم کرد.»