از رابطه شرکت های پیمانکاری با بستگان درجه یک مدیران، تا تکلیف ارز نیمایی که مشخص نیست!

به گزارش هورنیوز، هر از چندگاهی مدارک یا مستنداتی مبنی بر سوء استفاده، رانت، کم کاری و… برخی مدیران شاغل در خوزستان در رسانه ها و فضای مجازی منتشر می شود که انعکاس آنها می تواند کمک بسیار بزرگی به مراجع رسیدگی همچون قوه قضائیه، نمایندگان مجلس و … باشد.

 

مدیرانی که با سفارش و پشتیبانی از مسئولین پایتخت نشین و دیگر استانها به این استان آمده و با اتخاذ تصمیماتی ناپخته و جریاندار باعث اتلاف سرمایه های خوزستان شده و همچنین بعضی سودهای هنگفت از ریزه کاری های خاص پیمانی و… را در سبد همراهان و شرکای خود در خارج از استان خوزستان می ریزند.

 

از این رو “پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز” قصد دارد با نظرات کارشناسان حوزه های مختلف و برخی مستندات موجود رسیده از مدیران مذکور، جهت رسیدگی مراجع نظارتی، این گزارشها را منعکس نمایند تا شهروندان خوزستانی نیز از نوع عملکرد این مدیران در کنار ناظرین مطلع شوند.

 

در اولین قسمت از این بررسی ها به عملکرد حمیدرضا رستمی مدیرعامل پتروشیمی بندر امام ره می پردازیم که چندی پیش بصورت نصفه نیمه توسط برخی رسانه ها مورد نقد و بررسی قرار گرفت. لازم به ذکر است مرور و بررسی آن خبر بعنوان شروع و ورود به قسمت های بعدی عملکرد این مدیر خالی از لطف نیست.

 

مرور خبر

باتوجه به اینکه پیمانکار اصلی پروژه تصفیه خانه مرکزی بندرامام شرکت موجان است و این شرکت در عین حال ساخت مخازن خود را به شرکتی تحت عنوان پارس الکترونیک کیش به مدیرعاملی “م-م-ه” واگذار کرده است. (ثبت شرکت در مناطق آزاد یکی از بهترین‌ راه تجاری محسوب می‌گردد چراکه ثبت شرکت در مناطق آزاد شامل مالیات نمی‌شود.) شرکت پارس الکترونیک کیش در سال ۱۳۹۴ یک شعبه در تهران تاسیس می‌کند و مدیرعامل آن نیز یکی از بستگان نزدیک فردی به نام “م-م-ه” یکی از دوستان نزدیک مدیرعامل فعلی پتروشیمی بندرامام است. موضوع از جایی قابل تامل است که آدرس شعبه تهران “پارس الکترونیک کیش” با آدرس شرکت “پارس صنعتگران کیمیا گستر دماوند” یکی هست. تنها تفاوت این دو آدرس در آن است که برای هر یک از شرکتها یکی از درب های آدرس مذکور قید شده است. به زبانی ساده تر آنکه برای یک شرکت از درب بازشده از خیابان اصلی و برای شرکت دیگر درب بازشده از کوچه قید شده است. در واقع هر ۲ آدرس متعلق به یک ساختمان است. ضمن آنکه باید تاکید داشت سهام شرکت پارس صنعتگران کیمیاگستر دماوند میان فرزند مدیرعامل پتروشیمی بندرامام و دوست قدیمی رستمی به صورت مساوی تقسیم گردیده است.

 

قابل توضیح آنکه ” شرکت پارس صنعتگران کیمیا گستردماوند” در واقع شرکتی است که ۲۰ دیماه سال ۱۳۹۴ حمیدرضا رستمی مدیرعامل فعلی پتروشیمی بندرامام با فردی به نام”م-م-ه” شرکتی تحت عنوان “پارس صنعتگران کیمیا گستر دماوند” را تاسیس کرده است. نکته قابل تامل آنکه محمد رضا رستمی به عنوان مدیرعامل و عضو هیات مدیره با قدر السهم ۲۵،۰۰۰،۰۰۰ و شریک وی نیزبه عنوان رئیس هیات مدیره با قدر السهم ۲۵،۰۰۰،۰۰۰ این شرکت را به ثبت رسانده اند. پس از آن نیز در اسپانیا، یک شرکت خارجی را نیز ثبت کرده اند.

 

بنابراین در چنین شرایطی باید گفت شرکت موجان به عنوان پیمانکار اصلی تصفیه خانه مرکزی بندرامام از مجتمع پتروشیمی بندرامام مبالغ خود را دریافت می‌کند و درنهایت پیمانکار زیرمجموعه این شرکت که همان پارس الکترونیک کیش است ذینفع میگردد.

 

دراین بین به نظر می‌رسد در مورد تمام موارد قید شده دراین گزارش نهادهای نظارتی باید با ورود به آن نسبت به شفاف سازی بیشتر تلاش داشته باشند. چراکه براساس قوانین حاکم در صورت آنکه افراد درجه اول مدیران یک مجموعه قصد همکاری با آن مجموعه را داشته باشند باید هیات مدیره به طور شفاف درجریان این مساله قرار گرفته باشد اما به نظر می‌رسد این شفاف سازی به طور کامل صورت نگرفته است. از سویی دیگر این روابط زمانی نگران کننده می‌شود که پای سامانه نیما و مسایل ارزی به میان کشیده می‌شود. نکته اصلی در این گزارش به همین موضوع بر می‌گردد.

 

لازم به توزیح است در تاریخ ۹۷/۸/۲ مبلغ ۵،۰۰۰،۰۰۰ درهم به صرافی “س-م-ع-ا” و شرکاء، در پایین ترین نرخ ۲۱،۳۰۰ ریال بابت واگذاری به شرکت موجان توسط پتروشیمی بندرامام در سامانه نیما فروخته می‌شود. این درحالی است که تفاوت ارز نیمائی و ارز آزاد در آن زمان برای مبلغ فروش رفته برای شرکت موجان حدود یکصد میلیارد ریال است.

 

دراین بین رانت بزرگی بوجود آمده است چرا که برای قرارداد ۱۴۶/۹۵ شرکت موجان Test Code های ارزی زیر برای ثبت سفارش های شرکت موجان توسط پتروشیمی بندرامام صادر شده است و دلیلی برای فروش ارز نیمائی و هماهنگی پشت پرده برای این رانت خواری وجود نداشته است. (منبع: نفتی ها)

به گزارش هورنیوز، تا کنون مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در خصوص خبر فوق که چندی پیش در رسانه ها منعکس شده بود عکس العملی نشان نداده است. همچنین مسئولین بالادستی وی تا کنون از جوابیه شفاف نسبت به این موارد امتناع نموده اند!؟

 

لازم به ذکر است برخی اخبار و گزارش های مستند در خصوص تصمیم های پرهزینه و بدون کارشناسی، جابه جایی افراد بدون تخصص به مناصب تخصصی، وجود شرکت های پیمانکاری غیربومی دارای علامت سوال  و … در مورد مدیران این پتروشیمی وجود دارد که در قسمت های بعدی این گزارش منعکس می شود.

https://hoorkhabar.ir/685020کپی شد!
162
۲
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • نقی سلام اخباری که ناشی از حب و بغض و صحت ندارند اعتبار حرفه ای شما را به خطر می اندازد نشر خبرهای دروغ و دروغ پردازی جرم سنگینی دارد!
    • hosyn amin با سلام. انعکاس اخبار دارای منبع در هیچ کجای دنیا جرم حساب نمی شود. چنانچه فرد یا افرادی از نشر این خبر زیان دیده باشند می توانند از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند که در نهایت آن مراجع محترم منابع را بررسی می کنند.
منتشر شده۲