برخی نمایندگان بر طبل اختلاف میکوبند/اعتبار حل مشکل فاضلاب اهواز در اختیار مدیران توانمند قرار گیرد
طی سالهای گذشته بعضی اظهار نظرهای ماندگار، تذکرات و فعالیت های نمایندگان مجلس در صحن و رسانها موجب از میان برداشتن برخی مشکلات این دیار شده که این خود جای تقدیر و تشکر دارد. همچنین به تعداد بسیار زیاد عدم فعالیت و کم کاری و لابیگری ناثواب، حاصلش مشکلات بیشمار امروز خوزستان گشته است. از این رو پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز قصد دارد همه اظهارات، فعالیت ها، پپیگیری ها و … نمایندگان استان خوزستان را در قالب بسته خبری “با نمایندگان خوزستان در مجلس” در طول هفته منعکس نموده و پیگیری کند، باشد که این مهم باعث کاهش مشکلات خطه زرخیز خوزستان شود و مردم شریف این استان از نحوه عملکرد نمایندگان خود در مجلس اطلاع کامل داشته باشند.
جلیل مختار نماینده مردم آبادان در خصوص اینکه چرا استان خوزستان با وجود داشتن ۱۸ نماینده (فعلاً ۱۷ نماینده) در مجلس شورای اسلامی از تصدی یک پست در هیئترئیسه مجلس بازماند، اظهار کرد: مردم خوزستان در این زمینه گلهمندی دارند که چرا موفق به این کار نشدهایم ولی واقعاً همه برنامهریزیهای نمایندگان خوزستان به سمتی بود که ما بتوانیم حداقل یک سمت در هیئترئیسه داشته باشیم.
وی افزود: برای این کار طبق توافقهای صورت گرفته، قرار بود نمایندهای از خوزستان که امکان رأی آوری هم داشته باشد به عنوان نامزد حضور در هیئترئیسه انتخاب شود و برای این کار رایزنیهای لازم با نمایندگان همسو و موافق از سایر استانها صورت گرفته بود تا رأی لازم برای یکی از نمایندههای خوزستان جمعآوری شود ولی یکی از نمایندگان در اقدامی نسنجیده اعلام کرد که با سایر نمایندگان برای حضور سید کریم حسینی (نماینده اهواز) در هیئترئیسه به توافق نهایی رسیده است.
مختار تاکید کرد: بعد از مطرح کردن این موضوع، اختلاف بین نمایندگان استان ایجاد شد و در نهایت سید کریم حسینی در انتخابات هیئترئیسه فراکسیون اکثریت (قبل از انتخاب هیئترئیسه اصلی در صحن) رأی بسیار ناچیزی کسب کرد و طبق عرف مسائل سیاسی رایج در مجلس، دیگر امکان معرفی نمایندهای از استان به علت رأی نیاوردن در انتخابات فراکسیون اکثریت برای حضور در انتخابات هیئترئیسه مجلس از بین رفت. اینگونه بود که با تک روی آن نماینده، خوزستان بازنده انتخابات هیئترئیسه شد در حالی در سال اول فعالیت مجلس، فرستادن یک خوزستانی به هیئترئیسه بسیار آسانتر از سالهای بعد است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نمایندگان خوزستان در حالی از رسیدن به کرسی هیئترئیسه بازماندند که استان رقیب ما برای انتقال آب موفق به فرستادن دو نماینده خود به هیئترئیسه شد و این موضوع اقدامات برای جلوگیری از انتقال آب بین حوزهای را با چالش مواجه میکند.
مختار تاکید کرد: خوزستان ۱۸ نماینده در مجلس دارد و با اتحاد میتوانند هر کاری در مجلس بکنند ولی متأسفانه برخیها از هم اکنون با تک روی خود، بر طبل اختلاف بین نمایندگان خوزستان میکوبند و اینگونه منافع استان را نادیده میگیرند در حالی که نمایندگان سایر استانهای اتحاد مثال زدنی برای دستیابی به منافع استان خود دارند.
وی به موضوع حضور ۱۲ نماینده مجلس شورای اسلامی از سایر استانها در اهواز به منظور بررسی موضوع آب اهواز اشاره کرد و گفت: این موضوع در ظاهر عمل پسندیدهای است ولی همین امر بدون هماهنگی با سایر نمایندههای استان صورت گرفته و خود میتواند منشأ اختلافات بعدی نمایندگان باشد. اینکه هر نماینده برای رفع مشکلات حوزه انتخابیه خود متوسل به نمایندگان سایر استانها شود و نمایندگان هم استانی خود را نادیده بگیرد چندان برای استان خوشایند نیست.
مختار به موضوع انتقال آب بین حوزهای از سرچشمههای کارون به سایر استانها اشاره کرد و گفت: این مسئله یکی از چالشیترین مسائل سالهای اخیر خوزستان است که به رغم همه پیگیریها، مسئله انتقال در حال انجام است ولی اگر ۱۸ نماینده خوزستان اتحاد لازم را داشته باشند میتوانند با سایر استانهای همسو و در چارچوب رعایت قانون و مقررات، وزیر نیرو را تا پای استیضاح در مجلس در مجلس بکشانیم و خواستههای به حق مردم استان همانند تأمین آب شرب با کیفیت برای مناطقی مثل غیزانیه، چوئبده، دهدز و سایر روستاهای استان را از وی مطالبه کنیم/ مهر
همچنین سیدکریم حسینی بیان کرد: مجمع نمایندگان استان خوزستان از طریق بکارگیری ابزارهای قانونی و دستگاههای نظارتی مساله استفاده صحیح از اعتبارات برای حل مشکل فاضلاب را پیگیری میکند .
نماینده مردم اهواز، حمیدیه، باوی و کارون گفت: مجمع نمایندگان استان خوزستان پیش از شروع به کار مجلس یازدهم اولویتهای استان را مشخص کرد و در ۲ نشست این مجمع نیز به آنها پرداخته شد.
وی افزود: در نشست دیروز مجمع نمایندگان استان خوزستان پنج اولویت مهم استان تعیین و مقرر شد نمایندگان در کنار پیگیری مسائل حوزههای انتخابیه، این پنج اولویت را نیز پیگیری کنند، در میان اولویت های کلان استان، پیگیری مشکلات مرتبط با آب نخستین دغدغه نمایندگان خوزستان است.
وی اظهار داشت: در آستانه فصل گرما قرار داریم که همین مساله مصرف آب شرب و کشاورزی را افزایش می دهد به همین دلیل از امروز پیگیر نشست با وزیر نیرو برای حل مشکلات مرتبط با آب در استان خوزستان هستیم.
رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان یادآور شد: مجمع نمایندگان خوزستان از طریق نشست با سران سه قوه، وزرای مربوطه و بکارگیری ظرفیتهای موجود درصدد حل مشکلات استان است.
وی ادامه داد: باید با مردم صادق بود قطعا مشکل آب در استان خوزستان یکساله توسط نمایندگان حل نمی شود، در این راه نمایندگان و مسئولان اجرایی باید با همدلی به وظایف خود عمل کنند.
حسینی گفت: از سویی دیگر در نشست روز گذشته مجمع مقرر شد هرکدام از نمایندگان استان خوزستان سه اولویت حوزه انتخابیه خود را بیان کنند تا مجمع آنها را در دستورکار قرار دهد.
وی ادامه داد: اولویت نخست مجمع نمایندگان استان خوزستان پیگیری مساله آب شرب، آب کشاورزی، بحثهای انتقال آب رودخانههای استان، حفاظت از رودخانه کارون و مشکلات فاضلاب است.
حسینی بیان کرد: پیگیری اجرای فاز دوم طرح احیای اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری اولویت دوم، توسعه خطوط ریلی، رسیدگی به وضعیت جاده ها و اصلاح راه های روستایی آسیب دیده از سیل سال گذشته نیز اولویت سوم مجمع نمایندگان خوزستان است.
وی افزود: مساله محیط زیست به ویژه پیگیری برای حل مشکل ریزگردها و همچنین مبحث سرمایه گذاری و تجارت در استان خوزستان به دلیل ظرفیت زیاد مرزها، مناطق آزاد و اهمیت صادرات محصولات کشاورزی به سایر کشوها از دیگر اولویت های ما برای چهار سال آینده است.
بنا بر موافقت مقام معظم رهبری ۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی در بودجه سال ۱۳۹۹ برای موضوع فاضلاب اهواز در نظر گرفته شده است/ایرنا