مرگ خاموش کارون در خوزستان

اهل هر نقطه از ایران اسلامی باشید، مطمئنا حداقل یک بار نام رودخانه کارون را شنیده اید. بزرگترین و پرآب ترین رودخانه ایران، مهد اولین تمدن های بشر، که از استان خوزستان گذر کرده، به اروند رود و پس از آن به خلیج فارس متصل می شود.
این رودخانه بخش عظیمی از نیازهای مردم استان خوزستان از جمله کشاورزی و ماهیگیری را برآورده می سازد.
در روزهای اخیر در فضای مجازی تصاویر و ویدئوهایی در خصوص وضعیت کنونی رودخانه کارون منتشر شد که این اخبار حاکی از وضعیت بد این شاهرگ حیاتی در استان خوزستان است.
خشکی رودخانه کارون که به عنوان یکی از منابع مهم استان خوزستان محسوب می شود، علاوه به ضررهای مالی، ضررهای جبران ناپذیر زیست محیطی نیز به همراه دارد. کاهش پوشش سبز موجود به واسطه کاهش آب جهت کشت و گسترش بیابان ها یکی از علل اصلی افزایش بی سابقه دما در این استان است.
علاوه بر این موارد بیکاری حاصل از کمبود منابع آبی جهت کشاورزی و صید ماهی مشکلات ساکنین استان خوزستان را بیشتر کرده است. بر این موارد کم آبی در مناطق مختلف استان به ویزه روستاها، آن هم در شرایط بحران کرونا در استان خوزستان افزوده شده است.
علت کاهش آب در رودخانه کارون هر چه که هست، ضرر غیرقابل جبرانی در آینده نزدیک به استان خوزستان خواهد زد.
آیا روا است در این اوضاع که هر روز قربانیان کرونا در استان خوزستان بیشتر می شوند، مشکل کم آبی یا بی آبی بر دردهای آنها اضافه شود.
غیزانیه در اهواز، تنگه ۳ در آبادان و امثال این نواحی قربانیان خاموش این بی آبی در استان خوزستان هستند.
در این بین جا دارد که از مجمع نمایندگان مجلس یازدهم شورای اسلامی استان خوزستان به جهت نامه ارسال شده به ریاست سازمان حفاظت محیط کشور تقدیر به عمل آورد، ان شاء لله امید است با پیگیری های سازنده این معضل بزرگ، مدیریت و رفع شود.
فواد مطوری
کارشناسی ارشد مهندسی آب و سازه هیدرولیکی