الکل در خوزستان و فارس از کرونا کشندهتر بوده است
هورنیوز – حسین حسنیان، مشاور علمی وزارت بهداشت ایران افزود: «در خیلی از کشورهای اسلامی از جمله ایران شرب مسکرات خلاف قانون است. بنابراین فرآورده قانونی به نام مسکرات در بازار وجود ندارد. به همین خاطر افراد برای تهیه مسکرات به بازارهای زیرزمینی روی آورده والکل مورد نیاز برای شرب خود را از طریق قاچاقچیان و افرادی که به خرید و فروش این ماده مشغولند، تامین میکنند.»
به گفته او «متاسفانه روند مرگ و میر ناشی از الکلهای سمی در سالهای اخیر رشد صعودی داشته است.»
حسنیان میگوید: «پس از شیوع ویروس کرونا تصورغلطی وجود داشت که مصرف الکلها میتواند موجب ضدعفونی کردن بدن شود. بعضی از شبکه های اجتماعی به این موضوع دامن می زدند، که باعث شد تعدادی از هموطنانمان به تصور این که می توانند با کرونا مقابله بکنند شروع به مصرف الکل کردند. الکلی که این هموطنان استفاده کردند، به تصورشان الکل اتیلیک بود، اما در واقع عمدتا همان متیلیک یا متانول بود، الکلی که از چوب استخراج میشود، که موجب شد تعداد زیادی دچار نارسایی چند ارگانی، کوری و متاسفانه مرگ و میر بشوند.»
مشاور علمی وزارت بهداشت ایران همچنین تاکید کرد: «بالاترین آماری که همکاران پزشکی قانونی در مکاتبات خود اعلام میکنند متاسفانه رقمی حدود ۴۸۰ نفر مرگ و میر است. مرگ و میر ناشی از الکل در بیمارستان نیز۳۳۰ نفر است که آمار در حال به روز شدن است و ممکن است رقم از این بیشتر شود.»
حسنیان در پایان می گوید:«همهجای دنیا یک مشکل دارند. یک اپیدمی و پاندمی ناشی از کرونا ویروس. ما اینجا در دو جبهه میجنگیم. هم باید بیماران مسموم به الکل را درمان کنیم و هم با ویروس کرونا مقابله کنیم.»