چه زمانی قوه قضائیه به حوادث و اتفاقات اخیر خوزستان ورود می کند؟

به گزارش هورنیوز، انجام ندادن درست کارها و مسئولیت ها، تخلفات، اختلاسها و رانت بازیها توسط مدیران دستگاه همیشه به ضرر مردم بوده و باعث ایجاد خسارتهای زیادی به بیت المال شده است.
مردم از دستگاههای نظارتی انتظار دارند به تخلفات یا کم کاری هایی که از سوی مدیران رخ میدهد به سرعت رسیدگی کنند تا دست افراد نا اهل از مسئولیت ها و بیت المال کوتاه شود.
در همین زمینه و پس از اتفاقات اخیر استان خوزستان که باعث شده حاصل تلاش یک عمر زندگی عده ی زیادی از مردم با فاضلاب و… از بین برود و همچنین عدم نظارت کافی مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس بر عملکرد مدیران این استان، همه نگاه ها به سوی قوه قضائیه است تا مدیران کم کار گذشته تا کنون را مورد بازخواست قرار دهند.
البته همه اتفاقات خوزستان به این آب گرفتگی هفته گذشته مربوط نمی شود. در استانی که شرکت های بزرگ و درآمدزا دارد، چگونه هردم تجمعات مختلفی صورت می گیرد؟ اگر برخی شرکت ها حقوق کارکنان خود را ندارند، پس چه می شود که مدیران و مسئولین آنها حقوق و مزایای آنچنانی مسئولیت خود را به موقع دریافت می کنند؟ چگونه است که بیماران به راحتی به کام مرگ فرستاده می شوند و رئیس یک بیمارستان فقط عذرخواهی می کند؟! و هزاران چرای دیگر…
لازم به توضیح است پس از هر اتفاق اینچنینی، مدیران و مسئولین مربوط که هرکدام تقریباً پس از انقلاب بر مسئولیت های مختلف بوده اند از عدم زیرساخت ها در استان خوزستان سخن می گویند و دوباره این اتفاق ها تکرار می شود و تکرار مجدد…(زیر ساخت ها با پیگیری و نظارت نمایندگان و استانداران ادوار مختلف و همچنین مدیران اجرایی گذشته باید صورت می پذیرفته)
آب و فاضلاب همیشه پر مسئله
از سویی دیگر وقتی که سرریز شدن فاضلاب اهواز باعث تارومار شدن آشیانه مردم می شود، قوه قضائیه می بایستی از کارهای انجام شده در قبال دریافت اعتباراتی همچون وام ۱۴۹ میلیون دلاری از بانک جهانی برای اصلاح شبکه فاضلاب اهواز در سال ۸۴ و سه هزار میلیارد تومان سال ۹۶، که آقای جهانگیری تصویب کرده و به استان داده ولی در جایی غیر از اهواز هزینه شد، از همه مدیران درگیر و مربوطه سوال کند؟ همچنین شهرداران مختلف سابق که تا قبل از این سیل هرکدام به هرصورتی که خواستند عمل کردند، و امروز شاهد این بلایا شده ایم. (۱۴۹ میلیون دلار برای اصلاح شبکه فاضلاب اهواز پرداخت شد، ولی هیچ وقت دولت گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه نداد و اکنون شاهد آن هستیم که شبکه فاضلاب اهواز به بدترین حال و روز خود رسیده است!)
خوزستان درس عبرت دیگر استانها!
در همین خصوص سیل، آب گرفتگی، پس زدگی فاضلاب، گردو خاک، فوت شهروندان خوزستانی و… برای دیگر استانها درس عبرت شده و همایشی با عنوان (کنفرانس ملی واکاوی چالشهای مسئولیت کیفری و حقوقی در حوادث شهری) در مشهد تشکیل می شود تا استانهای دیگر قبل از وقوع اینچنین بلایایی جلوگیری بعمل آورند.
در این همایش علمی عباس شیری عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه فردوسی در ارتباط با تعریف حوادث طبیعی بیان کرد: وقتی صحبت از حوادث طبیعی میکنیم، منظور حوادثی نظیر طوفان، سیل، زلزله، بدی آب و هوا، مهگرفتگی شدید، خشکسالی و… است که خساراتی را به انوار و نفوس وارد میکند. پرسش این است که آیا کسی نسبتبه این حوادث مسئولیت کیفری دارد یا خیر. که وی خود در ادامه به جواب بله اشاره می کند.
شیری در ارتباط با توضیح نظریه سبب غیرمستقیم عنوان کرد: من نظریهای با عنوان نظریه سبب غیرمستقیم پردازش کردم. براساس این نظریه معتقدم که میشود، حتی در حوادث طبیعی و حوادث شهری مقامات دولتی و نهادهای عمومی و مقامات نهادهای عمومی را تحت تعقیب کیفری قرار داد و اتهام قتل و صدمات جسمانی را متوجه آنها دانست.
وی افزود: برای مثال در حادثه خوزستان مسئولان می دانستند بارندگی شدیدی در راه است. آنها باید آب سد را خالی میکردند، اما حتی پیش از آن، بیش از ۳۰ سال دریچههای این سد امتحان نشده بود و در هنگام حادثه هنگامی که خواستند این دریچه ها را باز کنند، به علت زنگزدگی، این امکان مقرر نشد.
قوه قضائیه ورود می کند
باتوجه به نظر افراد فوق الذکر در خصوص اینکه حاکمیت بایستی در مورد این اتفاقات پاسخگو باشد، آنچه که امروز باعث خشنودی مردم است سخنان غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در مورد ورود دستگاه قضاییه به کم کاری مدیران بوده که می گوید: بارها اعلام کرده ایم که ما اعمال مجرمانه اعم از فعل یا ترک فعل را مورد بررسی قرار میدهیم. اگر نهاد یا دستگاهی اقدامات را به موجب قانون باید انجام دهد، اما آن را انجام نداد و این تبدیل به ترک فعل شد و این ترک فعل برابر ضوابط و مقررات قانونی مستحق رسیدگی در مراجع قضایی باشد، حتما ما در ترک فعلها به آن رسیدگی خواهیم کرد کما اینکه به افعال مجرمانه رسیدگی میکنیم.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: تأکید فراوانی شده است که مبادا ما در اعمال مجرمانه و در پیگیریها فقط اعمال و رفتار مثبت را ببینیم بلکه ترک فعلها را نیز بررسی میکنیم و امیدواریم همه عزیزان به وظایف خود عمل کنند و نیازمند به تعقیب قضایی نباشد، اما در صورت لزوم توسط دادسراها انجام خواهد شد.
در پایان بعنوان یک رسانه از مسئولین قوه قضائیه خواهانیم با ورود به مبحث مهم عدم وجود زیرساخت های آب و فاضلاب خوزستان و مخصوصا اهواز، با وجود دریافت اعتبارات قابل توجه، همه مدیران ادوار مختلف این شرکت را بازخواست نمایند تا مشخص شود کم کاری و… از سوی چه شخص یا اشخاصی بوده است. همچنین به چگونگی عملکرد شهرداران و مسئولین دیگری که به این ماجرا مرتبط بوده اند ورود کنند تا مقصر عدم زیرساختهای امروز خوزستان مشخص شود.(صادق حقیقی پور مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان نیز می پرسد که این مبلغ چه شده است؟) البته مواردی بسیار دیگر مثل بیکاری، آلودگی محیط زیست، عدم وجود زیرساخت های فرهنگی، ورزشی و… را نیز می توان به لیست های رسیدگی اضافه کرد چون، سیل اموال مردم را از بین می برد ولی عدم وجود آرامش روحی روانی، انسان را…