خوزستان با این شمایل، انگار کسی را ندارد که صدایش را بشنود

هورنیوز – خوزستان همه‌چیز دارد، اما رفاه ندارد! این روزها که حواس همه جمع آلودگی هوای پایتخت، تعطیلی مدارس دیگر استانها، قرص‌های داخل کیک، آنفلوآنزای شایع،FATF ،CFT و این‌طور چیزهاست، فاضلاب خانه های مردم و خیابان های این استان را فراگرفته است. زندگی‌شان را فاضلاب و کثیفی برداشته و بیمارستان‌ها برق‌شان قطع شده و اتفاقاً همین دو شب پیش چهار نفر بطور مشکوکی جان‌شان را در بیمارستان امام ره اهواز از دست داده اند. خوزستان با این شمایل، انگار کسی را ندارد که صدایش را بشنود، یا شاید آنقدر گفته شده و گفتیم و گفتند که کسی الزامی برای گره‌گشایی از آن نمی‌بیند. به هر طریق حال خوزستان با آن همه ظرفیت و منابع خوش نیست. برخی فرسخ‌ها دورتر از خوزستان از موهبت‌هایش منتفع هستند، اما مردم کنار کارون، روی چاه‌های نفت و زیر سایه نخلستان‌ها هیچ نفعی از خوزستانی بودن‌شان نمی‌برند.

خیابان‌ها جوی آب ندارند، چون می‌گویند سالی ۲۰-۱۰ روز باران که جوی نمی‌خواهد!

در همین زمینه سیدعمادالدین موسوی، طلبه جوان خوزستانی، در تشریح وضعیت موجود در خوزستان فریادش را بر سر مدیران استان می‌کشد و به می‌گوید: «مردم خوزستان این درد را به چه کسی بگویند که روی ثروت نشسته‌اند، اما هیچ انتفاعی از آن نمی‌برند. مشکل الان و این روزها فاضلاب است، اما مشکل علی‌الدوام استان سوءمدیریت است. یک شب باران باریده و ماشین‌ها تا کمر و خانه‌ها تا میانه و مردم تا گردن در آب و فاضلاب فرورفته‌اند. اهواز شهر به این بزرگی یک سیستم انتقال آب‌های سطحی ندارد. یک جوی آب ساده را که همه‌جا هست، ندارد. می‌گوییم چرا ندارد، مدیران شهری می‌گویند سالانه ۲۰-۱۰ روز باران می‌بارد، برای آن هم نیازی به جوی نیست. هزینه الکی نکنیم. الان کجایند که تمام شهر را فاضلاب برداشته است؟ این تعداد مدیر بی‌کفایت در یک استان مگر می‌شود؟ ما از رئیس دستگاه قضا می‌خواهیم که خودشان به ماجرای استان خوزستان ورود کنند. به سفرهای استانی می‌روند، چرا اولویت‌شان خوزستان نیست؟ خودشان به استان بیایند و در جریان وضعیت قرار بگیرند و ببینند که کاری از مدیران استانی برنمی‌آید و کاری هم نمی‌کنند. مردم به ستوه آمده‌اند، عصبی شده‌اند. از کمترین امکانات برخوردار نیستند و در رفع احتیاجات اولیه عاجز شده‌اند. یک سیستم آبرسانی و فاضلاب مگر چند سال زمان می‌برد و چقدر هزینه دارد که برای این استان انجام بشود؟ رسانه‌ها هم که وضعیت را بایکوت کرده‌اند.»

آب‌گرفتگی؛ محصول سوءمدیریت بخشی از مدیران اهواز

موسوی‌فرد، امام‌جمعه اهواز در خصوص وضعیت فعلی اهواز گفت: «وضعیت موجود در اهواز که بخشی از شهر گرفتار آن شده و زندگی مردم در این مناطق مختل شده است، محصول سوءمدیریت بخشی از مدیران اجرایی از گذشته تا کنون است که باید برای دفع آب‌های سطحی تدبیر می‌اندیشیدند که متاسفانه این کار را انجام ندادند، اما به هرحال باید تدابیری اندیشیده شود و از این وضعیت خلاصی پیدا کنیم و این اتفاق هم به‌زودی خواهد افتاد.»

استاندار خوزستان: ما تلاش خود را کردیم

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان نیز گفت: «این یک باران ساده نبود و ما ظرف سه ساعت با ۹۰ میلی‌لیتر بارش باران در اهواز روبه‌رو بودیم. حل مشکل آب‌های سطحی با شهرداری اهواز است. متاسفانه کل شهر اهواز سیستم جمع‌آوری آب‌های سطحی ندارد که این اقدام باید از خیلی‌وقت پیش انجام می‌شد، اما این کار انجام نشده و هزینه انجام آن در شرایط فعلی حداقل به ۶ تا هفت هزار میلیارد تومان رسیده که تامین اعتبار آن از عهده شهرداری خارج است و ما خیلی نمی‌توانیم کمک کنیم. استانداری مسئولیت اصلاح سیستم فاضلاب را برعهده دارد که برای این مساله هم باید اعتبارات ویژه‌ای را بگیریم که این اقدام به‌طور اساسی‌تری انجام شود، چراکه درصورت اصلاح سیستم فاضلاب، این مساله به جمع‌آوری آب‌های سطحی هم کمک می‌کند، باید سیستم جمع‌آوری آب‌های سطحی تخصصی باشد که متاسفانه شهرداری قادر به انجام آن نیست.»

شریعتی در واکنش به این سوال که مردم خوزستان تا کی باید هزینه این سوءمدیریت‌ها را بپردازند، گفت: «این پول‌هایی را که برای تهرانی‌ها هزینه می‌کنند، به آنها ندهند و برای مردم خوزستان هزینه کنند، ما هم راضی هستیم. جواب این سوال را که کی این مساله حل می‌شود، باید از مسئولان برنامه‌ریزی کشور سوال کنید، چراکه این موضوع در اختیارات من نیست و ما تلاش خود را کرده‌ایم، اما باید اعتبارات لازم را در بودجه استان خوزستان ببینند. هرچند من مشکلات دولت را هم می‌دانم و از آنها مطلع هستم که به هرحال آنها باید کشور را بچرخانند و حقوق کارمندان و پرسنل را بدهند. مسائل اینچنینی هم هست، اما ما هم از خدایمان است که اعتبارات لازمه در اختیارمان قرار بگیرد و بتوانیم کارهای لازم را انجام دهیم. اهواز و خوزستان حدودا ۷۰ درصد نفت کشور را تامین می‌کنند و باید مشکل زیرساخت اهواز تمام شود، اما متاسفانه در این شرایط قرار دارد. حق مردم خوزستان با توجه به این درآمد سرشار نفتی، گازی و پتروشیمی بسیار بیشتر از اینهاست.»

فرهیختگان

 

https://hoorkhabar.ir/682398کپی شد!
115
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.