بیکاری ول کُن خوزستان نیست

به گزارش هورنیوز – چندی پیش مرکز آمار ایران میانگین نرخ بیکاری کشور را ١٠,٨ درصد برای بهار سال ۱۳۹۸ اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، استان خوزستان با نرخ ۱۶/۲ درصد بیکاری، به عنوان دومین استان کشور معرفی شد؛ همچنین آمارها نشان می دهد که شهرهای مسجدسلیمان، باوی، دشت آزادگان، شادگان، اندیمشک، اندیکا و خرمشهر جزو شهرهایی هستند که در صدر جدول بیکارترین شهرهای کشور جا خوش کرده اند.
این آمار و ارقام به خوبی نشان می دهد که طی سال های اخیر با وجود مهیا بودن بسترهای گوناگون صنعتی و کشاورزی بزرگ در خوزستان، مدیران این استان به خصوص اداره کل کار نتوانسته اند گامی برای بهبود وضعیت اشتغال در این استان “ابرصنعتی” بردارند.
اداره کل کار خوزستان به گواه آنچه آمار نشان می دهد به وظایف خود آنچنان که بایسته است عمل نکرده و این ضعف در کنار دیگر مشکلات خوزستان، در نهایت منجر بروز وضعیت کنونی شده است. البته در این میان نمی توان از نقش سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان غافل شد؛ سازمانی که با بیشترین مسئولیت معمولا از حوزه دید اهالی رسانه خارج است و به ندرت عملکرد آن به بوته نقد گذاشته می شود.
امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان در سال ۹۷ خوزستان را مهاجر فرست ترین استان کشور خواند و گفت: “برای ماندگاری بیشتر مردم در این منطقه طرح های زیادی در دست اجرا است” اما حتا اگر به آمار و جداول مرکز آمار کشور هم رجوع نشود با پرسشی ساده از هر خوزستانی خواهیم دید که یک عضو از خانواده او به خارج از استان مهاجرت کرده است و این موضوع نشان می دهد طرح هایی که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی از آن صحبت می کرد نتوانست اثری در موج مهاجرت خوزستانی ها داشته باشد.
بیکاری و شرایط نامناسب آب و هوایی انگیزه اصلی خوزستانی ها برای مهاجرت بوده و هست اما فروردین ۹۸ وقوع سیلاب شوک مهاجرتی دیگری بوجود آورد به طوری که این موضوع در رسانه های استان اصفهان نیز بازتاب داشت.
با این شرایط باید دید دو نماینده مجلس آبادان و اهواز با چه متر و معیاری از عملکرد اداره کار خوزستان دفاع کرده اند…
کیماس نوروزی پور