تلاش برای ثبت پنج شهر خوزستان به عنوان شهر ملی صنایع دستی
هورنیوز – جلسه هماهنگی ثبت شهر ملی صنایع دستی با حضور ویدا توحدی مشاور معاون صنایع دستی وهنرهای سنتی کشور، سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، شکراله قاسمی معاون صنایع دستی استان، فرمانداران، شهرداران و رؤسای ادارات میراث فرهنگی شهرهای مربوط در محل ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان برگزار شد.
این نشست با هدف هماهنگی درخصوص ثبت شهر اهواز به عنوان شهر ملی مینای صُبی، شهر دزفول به عنوان شهر ملی کپو، شهر شوشتر به عنوان شهر ملی احرامیبافی، شهر هویزه به عنوان شهر ملی بوریابافی و شهر شادگان به عنوان شهر ملی حصیربافی برپا شد که در آن پس از ارائه توضیحات توحدی در خصوص شاخصهای شهرهای ملی صنایع دستی و همچنین ضرورت اقدامات پیشبینیشده برای رسیدن به جایگاه مورد نظر در شهرستانها، بحث و تبادل نظر در این خصوص صورت گرفت.
همچنین در این جلسه فرمانداران و شهرداران شهرهای مربوط با شرایط ثبت ملی شهرها آشنا شدند و در جریان انتظارات و درخواستهایی که ادارهکل میراث فرهنگی استان خوزستان از آنها در راستای رسیدن به این هدف دارد قرار گرفتند.
این درخواستها شامل نصب تابلوهای ورودی با موضوع صنایع دستی، نصب المانهای صنایع دستی، مکلف کردن دستگاههای اجرائی به خرید محصولات صنایع دستی و چاپ بروشور بود که مدیرکل میراث فرهنگی و معاون صنایع دستی استان از مسئولان شهرها انتظار عملی کردن آنها را داشتند.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در این جلسه اظهار داشت: اقدامات مطالعاتی درخصوص ثبت این پنج شهر با اعتباری به ارزش ۱۰۵ میلیون تومان انجام و پرونده آنها نیز تشکیل و خلاصهای از آن به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور فرستاده شده است.
شکرالله قاسمی با بیان اینکه در استان خوزستان تاکنون هیچ شهری به عنوان شهر ملی صنایع دستی به ثبت نرسیده است افزود: جلسه دفاع از پرونده این پنج شهر، ۳۱ تیرماه جاری با شرکت مسئولان شهرها، نمایندگان شهرها در مجلس، شهرداران، مدیرکل و معاون میراث فرهنگی استان و با حضور داوران در محل سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری برگزار خواهد شد که امیدواریم با حمایت مدیرکل و مسئولان این شهرها و نیز کارشناس صنایع دستی استان دفاع خوبی انجام دهیم.
او تأکید کرد: جمعیت شهر، تعداد کارگاهها، تعداد هنرمندان و صنعتگرانی که در آن رشته میخواهد آن شهر انتخاب شود، تعداد مراکز فروش و کیفیتش در آن شهر یا روستا، میزان آن محصول در آن شهر یا روستا، جاذبههای طبیعی، بناهای تاریخی، جاذبههای میراثی، آثار باستانی، میراث طبیعی، تعداد هنرمندان برجسته و برگزیده شهر یا روستا و میزان سابقه فعالیت هنرمندان در رشته مورد نظر برخی از شاخصهایی هستند که در انتخاب شهرها به عنوان شهر ملی صنایع دستی تأثیر زیادی دارند و امیدواریم مسئولان ارشد، فرماندار، شهردار یا نمایندگان مجلس شهرهایی که متقاضی ثبت ملی هستند، پس از ارائه گزارش، از این شاخصها و نقاط قوت منطقه مورد نظر خود به خوبی دفاع کنند.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: در نهایت اعضای شورا پس از بررسی پروندهها و ارزیابی شاخصها، به هر یک از شهرهای مطرح شده امتیاز میدهند و در نهایت شهرهائی که حدنصاب امتیاز را کسب کنند برای ثبت ملی انتخاب میشوند.
منبع: ایسنا