اهواز به شهردار متخصص و فراجناحی نیاز دارد
هورنیوز – در این نامه آمده است: اهواز به عنوان یک کلانشهر، گرفتار مشکلات و آسیبهای زیادی است که برخی از آنها با مدیریت شهرداری و شورای شهر و برخی دیگر نیز با همراستا نمودن سازمانهای دولتی قابل علاج میباشند.
شورای شهر برای تحقق برنامهها وایدههای خود برای تحقق مطالبات مردم، نیازمند شهردار و مدیران اجرایی توانمند است.
ذهنیت عمومی این است که انتخاب شهردار و مدیریت کلانشهر اهواز متأثر از لابی گری های سیاسی، مالی وقومی است و این امر بر ادارهی شهر، تأثیر نامطلوبی داشته است.
به منظور انتخاب شهردار شایسته و اصلاح امور شهرداری، ضروری است که داوطلبان و افراد معرفی شده، علاوه بر ارائه ی علنی سوابق علمی و اجرایی، برنامهی جامع عملیاتی خود را در راستای تحقق برنامهی بلندمدت توسعهی شهر اهواز، تدوین نمایند تا این برنامه در هنگام رأیگیری، مبنای رأی اعتماد اعضای شورا و معیار نظارت و پیگیری اعضای شورای شهر و مردم بر عملکرد آتی شهردار باشد.
در راستای تنظیم برنامهی جامع، ضروری است که داوطلبان منصب شهرداری اهواز برنامههای خود را حول مسائلی که دغدغهی اکثریت شهروندان میباشد، ارائه نمایند تا با بررسی برنامهها شهردار کلانشهر اهواز تعیین شود. برخی از محورهایی که هر داوطلب سمت شهردار باید بر مبنای آنها برنامهی مدون خود را به شورا ارائه دهد، به شرح زیر است:
۱. تلاش برای افزایش منابع مالی شهرداری از دولت و شرکتهای بزرگ بخش خصوصی که علت عمده ی آلایندگی هوای اهواز هستند و بخش مهمی از خدمات شهری، سهم تأسیسات و شهرکهای مسکونی آنها میشود؛ در این راستا لازم است، اخذ کامل عوارض آلایندگی و مصرف آن در زمینهی بهبود محیط زیست شهری نیز در برنامههای شهردار قرار گیرد.
۲. توجه ویژه به برنامهی جامع اصلاح سیستم فاضلاب شهری با همکاری شرکت آب و فاضلاب شهری که میباید با مشارکت دولت و تأمین اعتبار آن، بی درنگ در دستور کار، قرار گیرد.
۳. تأمین اعتبار و راهاندازی مترو شهری و توسعهی ناوگان حمل و نقل عمومی و ایستگاههای متناسب باتوجه به شرایط اقلیمی اهواز.
۴. ساماندهی میدانهای عرضهی میوه و ترهبار شهری و نظارت بر عرضهی مواد غذایی.
۵. راهاندازی سامانهی شفافیت شهرداری به منظور انتشار قراردادهای شهرداری و سازمانهای تابعه.
۶. انتقال اصناف و تمرکززدایی برخی از صنوف از مناطق مرکزی و شلوغ شهر که موجب ترافیک شدید و نارضایتی شهروندان شده است.
۷. استفاده از روشهای مشارکت خصوصی در تأمین اعتبار طرحهای شهرداری از قبیل توسعهی پارکینگهای عمومی و مراکز تفریحی.
۸. برنامهی جامع فرهنگی و اجتماعی، ایجاد و توسعهی سرای محله، فرهنگستانها و تهیهی محورهای فعالیتهای فرهنگی شهرداری و توجه به حفظ و مرمت اماکن تاریخی و احداث موزه.
۹. توجه به کارآفرینان جوان و راهاندازی بازارچههای خوداشتغالی و آموزشهای خود اشتغالی به شهروندان محترم.
۱۰. نحوهی تعامل و راهبرد شهردار در زمینهی همکاری و اتخاذ سیاستهای مشترک با سازمانهای دولتی.
۱۱. برنامهی جامع معماری و مبلمان شهری، زیباسازی و توسعهی پارکها و امکانات تفریحی متناسب با شرایط اقلیمی شهر اهواز.
۱۲. اصلاح ساختارهای اداری و تشکیلاتی شهرداری و کاهش هزینهها و بهبود نظام بودجه بندی شهرداری.
اعضای هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز آمادگی خود را برای انجام پژوهشهای مورد نیاز شورای شهر اهواز، اعلام میکنند و آمادگی دارند که در مدیریت شهری با شورای شهر و شهرداری همکاری نمایند.
مطالبه جدی و مؤکد ما در این مرحله و پس از انتخاب شهردار، ارائه ی علنی برنامهی جامع و کامل وی میباشد و در این راستا خواستار همراهی شورای محترم شهر اهواز هستیم.
به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر اهواز روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت از مجموع ۱۳ رای، با ۱۱ رای موافق منصور کتانباف شهردار فعلی را برکنار کردند و موسی شاعری با ۱۱ رای موافق به عنوان سرپرست شهرداری اهواز تعیین شد.
موسی شاعری با موافقت همین تعداد اعضا تا صدور حکم وزارت کشور سرپرست شهرداری اهواز خواهد بود.
علیرضا عالی پور معاونت خدمات شهرداری اهواز یکی دیگر از گزینه های سرپرستی شهردار اهواز بود که تنها ۲ رای موافق داشت.
موسی شاعری پیش از این معاون امور فرهنگی شهرداری اهواز بود.
منصور کتانباف حدود ۲۰ ماه سمت شهردار اهواز را بر عهده داشت.
منبع: ایرنا