نمره قبولی برای دامپزشکی خوزستان
به گزارش هورنیوز – با کاهش سطح سیلاب و پایین رفتن آب کرخه و کارون، گمان عمومی بر این است که شرایط آرام شده و خطری آنها را تهدید نمی کند.
حقیقت این است که پایان سیل در واقع آغاز ماجرای دردناک دیگری برای مردم سیل زده ای است که با وجود گرمای طاقت فرسا و کمبود امکانات رفاهی و بهداشتی در چادر زندگی می کنند.
اگر از گل و لای بجا مانده در خانه هاشان بگذریم، کمبود علوفه و خوراک دام در این مناطق مشکلی مهم است هرچند که با وجود همکاری و تلاش اداره دامپزشکی خوزستان و جهاد کشاورزی حمیدیه تا بخشی از مورد نیاز دام های اهالی تامین شد که جای خوشحالی و تقدیر دارد اما قطعا این میزان جوابگوی همه نیاز آنها نیست.
بنا به گفته رییس ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﺧﻮﺯﺳﺘﺎﻥ ﺧﺴﺎﺭﺕ وارده به بخش دام و طیور حدود ۱۰ ﻫﺰﺍﺭ ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺮﻍ ﻭ ﻃﯿﻮﺭ، ﯾﮏ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۵۰۰ ﮐﻨﺪﻭ ﺯﻧﺒﻮﺭﻋﺴﻞ، ۲ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۴۵۰ ﺭﺃﺱ ﺩﺍﻡ ﺳﺒﮏ ﻭ ﺣﺪﻭﺩ ۶۰ ﺭﺃﺱ ﺩﺍﻡ ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺗﻠﻒ ﺷﺪﻧﺪ.
همچنین داروهای مختلف و مهمی برای احشام منطقه با هماهنگی و تلاش اداره کل دامپزشکی استان خوزستان از جمله واکسن، آنتی بیوتیک ها و داروهای تقویتی در اختیار اهالی مناطق سیل زده قرار داده شد که این مهم نیز بخاطر کمبود نیروهای اجرایی با مشکلات عدیده روبرو شد و برای حل این مشکل نیز، دامداران به اداره های دامپزشکی راهنمایی شدند.
همچنین سازمان دامپزشکی خوزستان با اعزام اکیپهای واکسیناسیون اقدام به مایه کوبی دامهای مناطق سیل زده علیه بیماریهایی همچون تب برفکی، لمپی اسکین، شاربن علامتی ( بعد از فروکش کردن سیل احتمال شیوع این بیماری به دلیل فراهم شدن شرایط زندگی برای این باکتری وجود دارد) ، آنتروتوکسمی و غیره کردند که با بررسیهای صورت گرفته تا کنون هیچ بیماری شایعی در دامهای مناطق آسیب دیده مشاهده نشد.
با توجه به اینکه یکی از پیامدهای وقوع سیلاب جابجایی احشام به مکان های پرت و نا ایمن برای یافتن غذا و علوفه است، به دلیل احتمال بالا رفتن ارتباط احشام و حیوانات وحشی، امکان انتقال ویروس و بیماری هاری در اثر هار گزیدگی بیشتر می شود، بنابراین با همکاری و اقدامات پیشگیرانه و مایه کوبی به موقع اداره دامپزشکی استان خوزستان در مناطق سیل از بروز چنین حوادثی جلوگیری به عمل آمد.
در پایان یادآوری می شود به توصیه ی مدیرکل دامپزشکی خوزستان مبنی بر پرهیز از نگهداری حیوانات بدون شناسنامه توجه شود و درصورت نگهداری از چنین حیواناتی بهتر است جهت واکسیناسیون، مایهکوبی و نشانهگذاری به دامپزشکی مراجعه نمایند.
حبیب امانی پور دکترای دامپزشکی