بار اصلی خدمت رسانی درمان در خوزستان روی دوش این بیمارستان است/ بخش درمانی خوزستان به ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی نیاز دارد/اتاق عمل های با استانداردهای روز دنیا در حال ساخت است/ خروجی دانشگاه ها با نیاز بخش درمانی یکسان نیست
به گزارش هورنیوز – وقوع سیلاب در استان خوزستان دستگاه های اجرایی بسیاری از جمله بخش درمان را به خود وا داشت که از جمله آنها بخش های درمانی و بخصوص بیمارستان همواره شلوغ گلستان اهواز بود. شرح گفتگو با دکتر میثم معزی رئیس بیمارستان گلستان اهواز درباره روزهای سیلاب و اقدام هایی که در این بیمارستان طی چند وقت اخیر انجام شده است را در ادامه می خوانید؛ دکتر میثم معزی درباره روزهای وقوع سیل چنین گفت: از اواخر سال ۹۷ بود که طبق روال هر سال و اعلام سازمان مدیریت بحران استان خوزستان به کلیه واحدهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، تمام بخش های این دانشگاه در حالت آماده باش قرار گرفت که این وضعیت در تلاقی با فرا رسیدن نوروز و اردوهای راهیان نور کلیه کادر بیمارستان گلستان را مانند سایر بخش های درمانی در حالت آماده باش کامل قرار داد.
آماده باش کامل بیمارستان گلستان
وی افزود: بیمارستان گلستان به عنوان مرکز ارجاعی فوق تخصصی جنوب غرب کشور از همان روزهای ابتدایی آماده باش چه از نظر نیروهای کادر درمان و چه از نظر سخت افزاری در حالت آماده باش کامل قرار گرفت و تا به امروز نیز در این شرایط قرار دارد.
رئیس بیمارستان گلستان اهواز ادامه داد: به علت همجواری بیمارستان گلستان با رودخانه کارون، امکان نفوذ آب به بیمارستان وجود داشت که بلافاصله با سازمان مدیریت بحران استان رایزنی صورت گرفت و با همکاری برخی از دستگاه های اجرایی مثل شهرداری اهواز، شرکت ملی حفاری و شرکت آب و فاضلاب، دستگاه های مکنده مانع از ورود آب به بیمارستان گلستان شد؛ این تلاش به حدی بود که سطح آبِ فاضلاب بیمارستان در آن ایام ۸ متر پایین تر از روزهای عادی بود.
مراجعه ۱۰۰۰ بیمار به بیمارستان گلستان در نوروز امسال
معزی بیان کرد: در روزهای وقوع سیلاب، بیمارستان گلستان به عنوان معین ۶ بیمارستان دیگر انتخاب شده بود یعنی اگر در آن مقطع برای هریک از آن ۶ بیمارستان مشکلی پیش میآمد بیماران باید به بیمارستان گلستان ارجاع داده می شدند. علاوه بر این، بیماران عادی و بیماران ناشی از سیلاب و بیمارانی که در ایام نوروز به استان خوزستان سفر کرده بود نیز جزو دیگر مراجعین به این بیمارستان بودند که تعداد مجموع آنها به ۱۰۰۰ نفر رسید اما به لطف خداوند و با تلاش شبانهروزی کلیه همکاران ما در این بیمارستان و در دانشگاه علوم پزشکی توانستیم امکانات قابل قبول و خوبی را به صورت کاملا رایگان به هم وطنان عزیزمان ارائه دهیم.
رئیس بیمارستان گلستان در خصوص فعالیت بیمارستان گلستان اهواز در مناطق سیل زده، گفت: به دنبال اعلام مدیریت بحران دانشگاه، یک بیمارستان صحرایی به نام جوادالائمه در حمیدیه ساخته شد که تجهیز این بیمارستان از قبیل دارو، کادر درمان از جمله پزشک، پرستار، بهیار و نیروهای خدمات همگی توسط بیمارستان گلستان تامین شد.
سیل، هیچ گونه بیماری به همراه نداشت
میثم معزی ضمن اعلام نبود هیچ گونه بیماری هایی ناشی از سیل در استان خوزستان افزود: نظام سلامت دو حیطه بسیار جدا و بزرگ به نام بهداشت و درمان دارد ؛ در مقوله بهداشت، از ۲۵ اسفند تلاش های شبانه روزی زیادی در استان خوزستان انجام شد و خوشبختانه تا به امروز هیچ نشانه ای از اپیدمی و بروز بیماری های ناشی از سیل مشاهده نشده است و بیماران درگیر سیل صرفا دچار حادثه و سانحه می شدند.
گلستان؛ از شلوغ ترین بیمارستان های کشور و دنیا
میثم معزی بیمارستان گلستان را یکی از شلوغ ترین و پر رفت و آمدترین بیمارستان های کشور خواند و گفت: بیمارستان گلستان یک مرکز درمانی دولتی و مرکز ارجاعی بیماران است؛ این بیمارستان از مهمترین و شلوغ ترین بیمارستان های کشور به شمار می رود و از این نظر می توان آن را جزو ۵ بیمارستان نخست کشور دانست. در سال ۹۷ بیش از ۵۰۰ هزار بیمار (اورژانسی، سرپایی و بستری) به بیمارستان گلستان مراجعه نمودند که این آمار شاید در کمتر بیمارستانی در ایران و حتا جهان دیده شود.
خدمات خاص بیمارستان گلستان
رئیس بیمارستان گلستان در مورد خدماتی که این بیمارستان ارائه می دهد بیان کرد: بیمارستان ۸۰۰ تخت خوابه دارد و خدماتی را که ارائه می دهد نیز خاص و مهم است. این بیمارستان مرکز ارجاعی بیماران نیازمند به تخت ویژه و ICU (در استان خوزستان) ، بخش فوق تخصصی و ارجاعی سرطان، بخش ارجاعی فوق تخصصی ارجاعی بیماران سوانح و حوادث ترافیکی، سانتر اصلی مرکز جراحی قلب کودکان و برزرگسالان و سانتر قلب و عروق، مرکز ارجاعی جراحی مغز و اعصاب، مرکز ارجاعی داخلی مغز و اعصاب، مرکز ارجاعی فوق تخصصی پیوند کلیه، پیوند کبد و داخلی نفرولوژی کلیه، مرکز ارجاعی روماتولوژی و بیماری های روماتیسمی، مرکز ارجاعی جراحی عروق، مرکز ارجاعی فوق تخصصی روانپزشکی (رونپزشکی کودکان و بزرگسالان) مرکز ارجاعی فوق تخصصی پریفرال آنژیوگرافی و اینترونشنال رادیولوژی و جنوب غرب کشور است.
طبیعتا با وجود چنین بخش هایی، بیمارانی هم که به این بیمارستان مراجعه می کنند بیمارانی خاص هستند و خدمات فوق تخصصی درمانی که بیمارستان گلستان به آنها ارائه می دهد از بسیاری از بیمارستان های خصوصی نیز بهتر است.
علت نارضایتی از بیمارستان گلستان
دکتر معزی در خصوص علت نارضایتی برخی از شهروندان از بیمارستان گلستان چنین گفت: بیشتر بیماران بیمارستان گلستان بیمارانی بدحال هستند بطوری که میانگین مدت اقامت بیماران در این بیمارستان بین ۱۱ تا ۱۴ روز است که این خود به بهترین شکل گویای وضعیت جسمانی بخش مهمی از بیماران این بیمارستان است؛ بیمار بدحال شرایط مناسبی ندارد و بطور مثال شانس زنده ماندن او کمتر از ۱۰ درصد است امکان دارد با وجود همه خدماتی که تقریبا به صورت رایگان دریافت می کند از دنیا برود و متاسفانه از بین رفتن این بیمار را از چشم بیمارستان می بینند در حالی که همین بیمار را کمتر بیمارستانی حاضر به پذیرش آن می شود.
وی افزود: بعضا شاهد هستیم همراهان بیمار از مسائل مختلفی شاکی می شوند که مدت اقامت طولانی بیمار و طبیعتا فشار و خستگی ناشی از همراهی او کنار بیمار، سهم مهمی در نارضایتی آنها ایفا می کند.
معزی بیان کرد: در ارائه خدمات درمانی، نیروی انسانی فنی حرف اول را می زند و بیمارستان گلستان در این زمینه با مشکل مواجه است. باید گفت خروجی دانشگاه ها با نیاز بخش درمانی یکسان نیست؛ در استانداردهای روز دنیا به ازای هر تخت بیمارستان ۲ پرستار تعریف شده که این میزان در بیمارستان گلستان حدود ۶ دهم تا ۷ دهم و در سطح کشور نیز یک و نیم است.
تلاش برای توسعه بیمارستان
رئیس بیمارستان گلستان افزود: بار اصلی خدمت رسانی در حوزه درمان در خوزستان روی دوش بیمارستان گلستان است به همین دلیل برای رضایت مندی بیشتر شهروندان تصمیم گرفته شد فضای درمانی این بیمارستان توسعه پیدا کند؛ در حال حاضر در خوزستان به ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی نیاز است بنابراین یکی از اقدام هایی که در بیمارستان گلستان پیگیری شد توسعه تخت ها بود؛ به همین منظور و با آغاز به کار وزیر محترم بهداشت، اورژانس بیمارستان گلستان با ۷۰ تخت که بزرگترین اورژانس کشور است، مرکز غربالگری سرطان و ICU داخلی به بهره برداری رسید.
معزی بیان کرد: اتاق عمل های با استانداردهای روز دنیا در حال ساخت است که به زودی به بهره برداری می رسد؛ همچنین پیشرفته ترین دستگاه آنژیوگرافی نیز با پیگیری های دکتر نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در اختیار بیمارستان گلستان قرار گرفت که به مردم شریف خوزستان تقدیم شد.
دکنر میثم معزی در پایان گفت: بیمارستان یک فضای عام المنفعه است بنابراین به هماهنگی و همراهی تمام دستگاه های اجرایی نیاز دارند لذا از مسئولین دستگاه های اجرایی تقاضا داریم با بیمارستان ها بخصوص بیمارستان گلستان همکاری لازم را داشته باشند.
شایان ذکر است ساخت اورژانس مغز و اعصاب به صورت مستقل، بخش روماتولوژی، بخش یددرمانی، بخش جراحی پلاستیک، کلینیک توانبخشی نیز از جمله بخش های در حال ساخت و در آستانه بهر برداری و یا تکمیل شده بیمارستان گلستان اهواز هستند.