روایت یک دامپزشک از وضعیت مناطق سیل زده در خوزستان
به گزارش هورنیوز – ۲۰ کیلومتر راه بسیار کوتاهی بود برای رسیدن به بی پناهی مردمی که خانه ، امید و آینده ای که به آن دلبسته بودند را از دست داده اند. از نخل های زرد شده ی غرق در آب و پلاستیک های نگه دارنده ی صیفی جات و گندم های تلف شده که بگذریم این ۲۰ کیلومتر ناقابل تمام می شود. با ورود به این محل، اولین چیزی که توجه یک دامپزشک را به خود جلب می کند دام هایی است که مابین چادرهای اهدایی با بی نظمی جا خوش کرده بودند .
از روزهای ابتدایی وقوع سیل تا به امروز، دام های به شدت گرسنه ، تشنه و ضعیف اکثرا آلوده به بیماری های انگلی، کمبود املاح و ویتامین بودند که نیاز مبرم به علوفه و انواع دارو و درمان داشتند. وضعیت طیور نیز بهتر از دام ها نبود و آنها نیز در شرایط کاملاً نامناسبی بسر می بردند و نیاز به رسیدگی و درمان فوری داشتند. با دیدن این وضعیت فورا از شبکه دامپزشکی و جهاد کشاورزی خوزستان درخواستی برای ارسال دارو فرستادم که با توجه به بروکراسی اداری و فعال نبودن تمام ظرفیت جهاد کشاورزی این درخواست در پیچ و تاب های اداری محو و روند آن به کندی پیش رفت.
از طرفی بخاطر این شیوه نگهداری دام ها در حد فاصل بین چادرها، بیم انتقال و شیوع بیماری های عفونی به ساکنین منطقه مخصوصا کودکان می رود که با توجه روزهای گرم پیش روی خوزستان، در صورت عدم رسیدگی و بسیج نیروهای متخصص و کمک های مردمی، شیوع بیماری های عفونی در بین دامها و اتلاف تنها سرمایه های مردم منطقه امری حتمی خواهد بود.
همچنین بجز اتلاف احشام، امکان انتقال بیماری های پوستی ،عفونی و انگلی بین انساها نیز وجود دارد که پیامدهای آن دامنگیر سایر نقاط استان هم خواهد شد .
لذا ضرورت دارد شبکه دامپزشکی استان خوزستان و همه دامپزشکان جهت کمک و ارائه اطلاعات صحیح به شهروندان و دستگاه های اجرایی در سه فاز شناسایی نقاط بحرانی، معرفی به شبکه دامپزشکی و جهاد کشاورزی جهت رسیدگی و رجوع چندباره جهت بررسی چگونگی اعمال انجام شده، نهایت همکاری را داشته باشند.
لازم به ذکر است برای دفن بهداشتی لاشه دام های تلف شده به منظور جلوگیری از انتشار بیماری و تجمع حشرات موذی و آلودگی زیست محیطی با نظارت دامپزشکی می توان از طریق پیامک ۳۰۰۰۷۲۰۰۱۵۱۲ و یا شماره تماس ۳۳۳۳۱۱۰۴ اطلاع رسانی کرد .
به گفته این دامپزشک به دلیل استقرار احشام در کمپ های تعیین شده، واکسیناسیون علیه بیماری شاربن علامتی، تب برفکی، آنتروتوکسمی و سمپاشی انگلهای خارجی و درمانهای حمایتی به شدت مورد نیاز است.
حبیب امانی پور دکترای دامپزشکی